Sadarbībā ar mūsu mīļajiem atbalstītājiem, 2008. gada 1. un 2. novembrī savu trešo uzvedumu piedzīvoja mūzikls „Gaismas ēnā”.

Kāds to skatījās pirmoreiz, kāds otro vai trešo, bet visiem tie bija svētki. Šis mūzikls bija radīts ar mērķi uzrunāt mūsdienu cilvēkus, īpaši jauniešus, palīdzēt ieraudzīt to, cik svarīgi šai mainīgajā un steidzīgajā pasaulē ir atrast stabilu pamatu dzīvei.

Prieka Vēsts

Mūzikls šajā reizē bija veltīts Betijai, kas pirms pusotra gada 16 gadu vecumā aizgāja mūžībā, pārciešot smagu un mokošu slimību ­- vēzi. Ārī viņa savulaik bija izdarījusi savu izvēli – nodot dzīvi Dieva rokās. Tāpēc, atrodoties smagā cīņā, viņa nekad nebija viena, un arī tagad viņa ir kopā ar Dievu. Tieši tas padara šo sāpīgo stāstu par dzīvu un uzrunājošu liecību citiem.

Liels prieks par paveikto darbu ir visai mūzikla komandai. Idejas autore Līga Gleške, novērtējot paveikto, atzīst, ka mūzikls ir sasniedzis savu mērķi. It sevišķi šis trešais uzvedums, kurā bija izkristalizēta domas skaidrība un evaņģēlija vēsts. Mūzikla režisore Līga Sisojeva ir priecīga par kuplo apmeklētāju skaitu. Trīs uzvedumos mūziklu kopumā baudīja vairāk nekā 5 000 cilvēku.

Prieka Vēsts

Skatītāju rindās pulcējās visdažādākie ļaudis – atšķirīgu tautību un vecuma, no tuvām un tālām pilsētām. Lai arī auditorija bija tik raiba, pasākumā katrs guva sev ko vērtīgu. Piedāvājam ielūkoties skatītāju atsauksmēs:

– Mani ļoti aizskāra pats izrādes sākums, kad rādīja stāstu par Betiju. Iedomājos, ka ar manu meitu arī tā var notikt. Atcerējos arī citus aizgājējus.

– Noskatījos mūziklu un sapratu, ka ir jāmaina sava dzīve. Esmu pārāk ieslīdzis viduvējībā.

– Man ļoti patika mūzikls, es to skatījos jau trešo reizi, un katrreiz ir kaut kas jauns. Burvīgi!

– Pats esmu mūziķis un augsti vērtēju šo mūziklu, pirmkārt jau tāpēc, ka tā ir dzīvā mūzika. Tas vien jau nosaka to, ka tas aizsniedz cilvēku sirdis.

– Tā vēstule, kas ar lieliem burtiem rakstījās uz ekrāna, radīja sajūtu, ka pats Debesu Tēvs to raksta katram personīgi. Es jutu, ka man ritēja pat asaras. Tas aizskāra dziļi, dziļi tur, kur var piekļūt tikai Dievs.

– Šajā mūziklā ir ielikta dziļa doma. Es jau esmu gados, bet man šī bija iespēja redzēt, kā dzīvo jaunieši, ar ko viņi cīnās.

– Man bija sajūta, ka debesis ir nolaidušās. Pirmkārt, Dievs ir devis svaidījumu, ka šāda ideja atnākusi. Otrkārt, īpaši ir cilvēki, kas šo izrādi rādīja. Treškārt, tas ir svaidījums visiem, kas to redz. Atmoda acīmredzot ir sākusies.

Mūzikla “Gaismas Ēnā” galerija

gaismas_ena_04

gaismas_ena_03

gaismas_ena_01

gaismas_ena_atbalstitaji