2015_michael_smith_1

Atmosfēra koncertā bija tik piesātināta ar Dieva klātbūtni, ka jau ar pirmajām dziesmām mierīgi nosēdēt vai nostāvēt nespēja ne pusaudži, ne sirmgalvji. Daudzi pēc koncerta apliecināja, ka tā laikā piedzīvojuši ko īpašu. Nonāca pielūgšanas svaidījums, atraisot lielas ilgas pēc dziļām, tuvām attiecībām ar Tēvu. Īpaši stipri mūs uzrunāja Maikla liecība pirms dziesmas “Deep In Love With You”, kad viņš dalījās ar savu sirdi, uzsverot, cik svarīgi ir zināt, ka Dievs ne vien mīl katru no mums, bet ka mēs Tēvam arī ļoti patīkam. Šī atklāsme, ka Maikls ir Debesu Tēva mīlētais dēls, viņu arī ir aizvedusi tur, kur viņš ir šobrīd. Tieši šī vēsts daudziem palika kā vadmotīvs tālākai dzīvei, lai no jauna un vēl vairāk nodotos Dievam un būtu sadraudzībā ar Viņu.

2015_michael_smith_2

Arī viņiem patika

Esam pateicīgi Dievam, ka Viņš uzklausīja lūgšanas un svētīja šo svaidīto komandu tā, ka arī viņi Latvijā un mūsu draudzē jutās ļoti labi. Michael W. Smith vairākkārt gan koncertā, gan “youtube” kanālā un personīgās sarunās izteica saviļņojumu par visu šeit piedzīvoto. Viņus pārsteidza publikas atvērtība un mīlestība uz Dievu. Atkal un atkal mēs saņēmām komplimentus un atzinības vārdus par to, ka visi iesaistītie draudzes cilvēki mācēja būt reizē tik mīloši, smaidīgi un izpalīdzīgi, bet tai pat laikā tik profesionāli un perfekti katrs savā vietā.

Pēdējā rītā pie brokastu galda Michael W Smith atzina, ka, salīdzinot ar iepriekšējām nedēļām Eiropas tūrē, attiecībā uz visām organizatoriskajām lietām – viesmīlību, ēdināšanu, apkalpošanu, apsardzi, apartamentiem, un, kā teica viņu menedžeris, pat atskaišu sagatavošanu un kopējo atmosfēru, “Prieka Vēsts” un Latvija krietni pārspēj visas citas vietas, kur viņi bija viesojušies.

2015_michael_smith_4

Pēc koncerta Michael Olson (grupas bundzinieks) un Matt Smallbone (basģitārists), teica, ka neatceroties, kad pēdējo reizi spēlējuši tik garu koncertu. Mūsu publika bijusi tik atvērta un atmosfēra tik patīkama, ka viņi vienkārši nav varējuši beigt. Pats Michael W. Smith atklāja, ka parasti viņš koncertos vērojot sejas un analizējot publiku, bet šajā reizē tas nebija jādara, jo pats ar grūtībām varējis novaldīt saviļņojumu. Viņš teica: “Es skatījos uz cilvēkiem, un man tik ļoti gribējās ar katru otro no viņiem vienkārši apsēsties, lai noklausītos viņa piedzīvojumu ar Dievu.”

Mēs ļoti gribētu turēt Michael W. Smithu pie vārda, jo arī vēlāk YouTube video viņš apgalvo, ka tagad Latvijai ir ļoti īpaša vieta viņa sirdī, ka viņš nekad mūs neaizmirsīs un esot pārliecināts, ka drīz viņi šeit atgriezīsies.

Vēlreiz sakām lielu, lielu paldies Dievam, par šo neticamo iespēju, kas mums tika dota! Liels paldies visam draudzes “Prieka Vēsts” izcilajam kolektīvam par koncerta organizēšanu un viesu uzņemšanu!

Un, visbeidzot, liels, liels paldies visiem atsaucīgajiem un tik ļoti Dievu mīlošajiem cilvēkiem, kuri 29.maijā piedalījās šajos vienreizējos svētkos! Lai Dievs mums palīdz nepazaudēt tos dārgumus, kurus ieguvām šajā vakarā!

Draudzes “Prieka Vēsts” radošais kolektīvs

Smith_3

Valtera Gleškes iespaidi par Michael W. Smith koncertu

Šā gada maijs man paliks atmiņā uz mūžu kā neaizmirstams piedzīvojums un liktenīgs robežpunkts, no kura sāku jaunu laika atskaiti. Lai gan kā mācītāja dēlam un aktīvam kalpotājam man dzīvē bija nācies piedzīvot daudz brīnumu attiecībā uz iespēju tikties ar pasaulslaveniem Dieva vīriem un mūziķiem, taču satikt Michael W. Smith vienmēr bija šķitis neaizsniedzams sapnis. Tad kādu dienu es uzzināju, ka tas tomēr notiks, un pēc pusgada jau biju viens no tiem laimīgajiem, kas viņu varēja sagaidīt Latvijas lidostā, lai pēc tam šo Dieva dāvāto laiku pavadītu kopā ar izcilo Dieva pielūdzēju, komponistu un mūziķi, kā arī viņa komandu. Mani patīkami pārsteidza, ka, neskatoties uz viņa milzīgo popularitāti, sasniegumiem un kontaktiem (viņš ir labs draugs, piemēram, Dž. Bušam), Maikls ir tik bezgala pazemīgs, dievbijīgs un vienkāršs brālis Kristū.

Runājot par koncertu, to gaidot, jau divas nedēļas manās krūtīs sirds lēkāja aiz satraukuma. Bet, kad viss “gāja vaļā”, es vienkārši lidoju. Jau iesildot publiku jutu, ka visa zāle ir pilna ar gaidām pēc Dieva un kārtīgas sastapšanās ar Viņu. Un tas Kungs pagodināja Savu Vārdu. Kaut ko tik spēcīgu es tiešām nebiju piedzīvojis. Koncerta laikā piedzīvoju tik stipru Dieva klātbūtni un alkas pēc Viņa! Mirklī, kad Maikls pasludināja brīvību mūsu zemei un atmodu – to pieņēmu no Tā Kunga, jo tas tik ļoti atbalsojās arī manā garā.

Starp citu, jau sagaidot viņus lidostā, viens no grupas mūziķiem atklāja, ka Maikls kādā no iepriekšējām naktīm par Latviju un koncertu pie mums ir redzējis ļoti zīmīgu sapni, un viņš to ņemot ļoti personīgi. Vēlāk pēc koncerta līdz vieniem naktī man bija iespēja vēl pabūt kopā ar viņiem, tad arī Maikls atklāja savu pieķeršanos Latvijai un vēlmi šeit atgriezties.

Aizbraucot mājās, mans gars bija tik uzlādēts, ka naktī tā arī neaizmigu. Slavēju un raudāju, slavēju un biju laimīgs. Viena no manām mīļākajām viņa dziesmām ir “Deep In Love With You” (mana mīlestība uz tevi ir dziļa, Abba Tēvs). Dievs caur to mani uzrunā, samīlē un no jauna piepilda ar Savu Garu. Slava mūsu Dievam, Viņš ir pārpilnības Dievs!

Māris Riekstiņš par koncertu

Ar Michael W. Smith mūziku es esmu pazīstams kopš 1992. gada, kad pieņēmu Jēzu par savu Kungu. Mani vienmēr ir fascinējusi viņa spēja sarakstīt tik skaistas un lipīgas melodijas un ietērpt tās tik interesantās un priekš tā laika revolucionārās popmūzikas harmonijās un aranžējumos. Es esmu dzīvojis ar šo mūziku, analizējis to un mēģinājis saprast Michael W. Smith muzikālo domāšanu, kas man likās tik stilīga un man radniecīga. Viņa koncerta ieraksts “Change Your World” ļoti lielā mērā pamudināja mani uz klavierspēli un nopietnāku pievēršanos mūzikai. Man jau šķita, ka pazīstu Maiklu personīgi, kaut arī nekad nebiju viņu redzējis “dzīvajā”. Tomēr jau pirms 10 gadiem es skaidri sapratu, ka satikšu viņu, iepazīšos un kaut kādā veidā nodibināšu ar viņu kontaktus.

Kad uzzināju par Michael W. Smith ierašanos Latvijā, es tā īsti nespēju tam noticēt. Taču, kad ieraudzīju viņu jauniešu zālē spēlējot galda tenisu un pārmijot ar viņu pāris vārdus, sapratu, ka tas ir noticis. Es gaidīju ļoti daudz no šī koncerta, un varbūt tieši tāpēc arī saņēmu ļoti daudz. Man bija sajūta, ka visa Maikla vizīte Latvijā bija sarūpēta tieši manis dēļ no mana Debesu Tēva! Es piedzīvoju vienu no spilgtākajiem Dieva pieskārieniem savā dzīvē. Dievs kā nekad agrāk atklājās man kā Tēvs. Tēvs, kurš ne tikai ļoti mīl mani, bet kuram es patīku. Es ticu, ka dziesmas “Deep In Love With You” laikā Dievs izdarīja kaut ko pavisam radikālu pie manas sirds. Vēl vairāk, es ticu, ka tas bija tikai sākums kaut kam jaunam arī manā kā mūziķa radošajā darbībā. Tas viss sākas no iekšienes, no sirds, un tad nav arī ilgs laiks, kad tas parādās reālās lietās, proti, dziesmās, attiecībās ar Dievu un cilvēkiem, kalpošanā un jebkurā citā dzīves jomā.

Patiesību sakot, tikai tagad, kad Maikls ir prom no Latvijas, es sāku saprast, kas īsti notika – ka viņš bija šeit, manā draudzē. Es no visas sirds ticu, ka šī nebija pēdējā reize. Ticu, ka viss vēl ir priekšā!

Paldies par to laiku, ko varēju pavadīt kopā ar šiem fantastiskajiem mūziķiem, kuri patiesībā ir tik līdzīgi mums – ar degošām sirdīm par Dievu, ar pielūdzēju sirdīm!