Mūsu ģimenei Mūzikas Spārni ir lieli svētki, kuros paši arī piedalāmies. Tie ir svētki visai ģimenei, bet, jo īpaši bērniem. Kad tie beidzas, tad ejam mājās ļoti, ļoti laimīgi no piedzīvotās Dieva klātbūtnes, no padarīta darba sajūtas un no piedzīvotajām sajūtām.

Ir tik patīkami, ka Mūzikas Spārnu sestdienas rītā jau no paša rīta draudzes namu piepilda bērnu balsis un soļu dipoņa. Kā priecīgi, satraukti bērni, vecāki un skolotāji steidzas mēģināt, pucēties un posties.

Vienmēr ir ļoti iepriecinājušas kristīgu autoru sacerētās oriģināldziesmas bērniem. Mēs tās dziedam mašīnā braucot, līdz ieiet dziļi prātā un sirdī, un atskan ikdienā vajadzīgā situācijā.  Jauninājums – konference bērniem ir kā svaigs ūdens malks jau ierastajā Mūzikas Spārnu notikumā. Ikdienā strādāju par skolotāju un zinu, cik šodien nav vienkārši bērniem interesantā un saprotamā veidā paust dzīves atziņas. Konferences semināru komanda vienmēr atrod īsto prieku un humora devu; nopietnību un dziļumu Bībelē paustajām patiesībām. Mierīga klausīšanās mijas ar kustību pauzēm. Gan mazs, gan liels var sev atrast un paņemt līdzi ikdienā satvertās atziņas.

Kā ķirsītis uz kūciņas ir grandiozais bērnu slavēšanas koris, kad bērni no dažādām Latvijas draudzēm vienojas  kopīgā slavā mūsu Kungam. Bērnu enerģija un degsme zālē sanākušos skatītājus nespēj atstāt vienaldzīgus – var dziedāt, dejot un plaukšķināt Mūsu Kungam par prieku. Tajā vakarā debesīs ir liela ballīte, jo tik daudz bērnu atdod savas sirsniņas un dzīvi Jēzum.

Mūsu jaunākais dēls (9 gadi) piedalās lielajā bērnu korī, kā dziedātājs. Viņš vairāku mēnešu garumā ir cēlies agrāk svētdienu rītos, lai dotos uz mēģinājumiem. Bet mana meita (15 gadi) kādreiz dziedāja lielajā bērnu korī, tagad ar savām zināšanām un talantu dziedāt palīdzēja mazajam bērnu korītim apgūt repertuāru. Savukārt mans vīrs kopā ar mūziķiem nodrošina labu muzikālu skanējumu visām dziesmām pasākuma laikā. Bet es – palīdzu, kur nepieciešams, kaut ko iesaiņot, parādīt, pieskatīt, sakārtot, utt. Ko tas mums maksā? Katrs no kaut kā personīgi ir atteicies, lai sasniegtu rezultātu. Bērni no mazām dienām saprot kalpošanas patieso jēgu – ka dodot ir svētīgāk nekā ņemt.  Viņi arī zina, ka svētkiem jāgatavojas laicīgi un katram jāpieliek sava roka, lai tie būtu izdevušies. Pāri visam man sirdī ir liela pateicība Dievam, ka mani bērni mīl kalpot Dievam un līdzcilvēkiem.

Un tomēr, kad svētki beidzas, tad ejam mājās ļoti, ļoti laimīgi no piedzīvotās Dieva klātbūtnes, no padarīta darba sajūtas un no piedzīvotajām sajūtām.

Tiekamies Bērnu konferencē SPĪDI!

Anita Jansone – Zelmene

priekavests_2018_097