2015_brinums_01

No 16. līdz 18. aprīlim Jūrmalā “Baltic Beach Hotel” viesnīcas telpās notika neaizmirstams pasākums paliatīvā aprūpē esošajiem bērniem un viņu ģimenēm. Jau otro gadu Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība organizēt šo pasākumu akcijas “Dāvāsim sapni” ietvaros aicināja draudzi “Prieka Vēsts”. Nometnes nosaukums bija “Brīnumu meklējot”. Mēs ne vien vēlējāmies, lai bērni un viņu vecāki šajās dienās jauki atpūšas, tiek iepriecināti un sajūtas dārgi un īpaši, bet arī lai viņi noticētu, ka kopā ar Dievu ir iespējams Brīnums!

Uzņēmāmies pienākumus organizēt un visādi atbalstīt nometni, jo ticējām, ka šajās dienās tās dalībnieki piedzīvos ne tikai cilvēcisku sirds siltumu, rūpes un iejūtību, bet arī kādu daļiņu no debesīm – Dieva mīlestības pieskārienu un iepriecinājumu.

Pasākuma organizēšanā iesaistījās divpadsmit nodarbību vadītāji un palīgi, pieci mākslinieciskie un tehniskie darbinieki. Kopumā pasākumā piedalījās 50 brīvprātīgie no draudzes. Divi tēli – Sančo un Nils bija tie, kas nometnes laikā palīdzēja bērniem iepazīties ar Dievu, Viņa mīlestību, uzticību un rūpēm par ikvienu no mums. Caur dažādām situācijām, stāstiem un sarunām kā bērni, tā arī viņu vecāki uzzināja daudz vairāk par Dievu kā Glābēju jebkurā situācijā.

Bijām parūpējušies par dažādām spēlēm, jaukām rotaļām un nodarbībām, tāpēc tām atvēlētais laiks bērniem paskrēja nemanot. Parādījām izrādi „Rabarberu ciems”, kuras laikā pie bērniem ciemojās Kaķēns un Pelēns, kas beigās visus pacienāja ar gardu saldējumu.

Īpaši iemīļotas bija radošās darbnīcas. Puķupodu darbnīcā bērni izgreznoja puķupodu savai ģimenei un tajā iesēja zāli. Nozīmīšu darbnīcā varēja izgatavot oriģinālas nozīmītes sev, vecākiem un draugiem. Smilšu darbnīcā bērni ar lielu entuziasmu pildīja stikla pudelītes ar krāsainām smiltīm. Katrs darbiņš bija unikāls un neatkārtojams. Un tad vēl Brīnumputnu darbnīca – visa ģimene kopā veidoja lidojošus putnus. Kāds prieks bija vērot, cik ļoti bērni lepojās ar saviem mākslas darbiem!

“Mani pārsteidza bērnu atvērtība un lielā atsaucība jau pirmajā dienā. Ar kādu prieku viņi piedalījās visās darbnīcās, spēlēs un sarunās. Pat vecākus pārsteidza bērnu vēlme palikt kopā ar vadītājiem, tā uz laiku labprātīgi atsakoties no ikdienā tik ierastās vecāku klātbūtnes. Ar katru bērniņu mums izveidojās personīgs un mīļš kontakts. Viņi ir palikuši mūsu sirdīs un lūgšanās,” stāsta atbildīgā par nometnes darbu ar bērniem Ketija Sīle.

Arī vecāki netika aizmirsti. Nodarbības, diskusijas, jauki atpūtas brīži – pār to visu valdīja īpaša gaisotne. Patiess prieks par iespēju jauki pavadīt laiku ar ģimeni mijās ar neizsakāmām sāpēm par pārdzīvoto. Neatbildēti jautājumi, izmisīgi meklējumi un milzīgas cerības… Iespēja ticēt brīnumam vienoja visus vecākus. Tāpēc tik labi iederējās mūsu sieviešu liecības, un Ingas stāsts par savu Brīnumu. Brīnums – par mūžīgo dzīvību un to, ka mēs nekad, nekad nemirsim, jo Jēzus, mūsu Glābējs ir Augšāmcelšanās un dzīvība!

Mēs no sirds centāmies parādīt mīļajiem vecākiem lielāko noslēpumu un reizē vienīgo Patiesību – to, ka Dievs mīl un gaida, ka Viņš vienmēr ir blakus, ka Brīnums ir Jēzus!

“Jau pirms nometnes lūdzot, bija sajūta, ka Dievam ir skaidrs plāns šīm nometnes dienām un mūsu daļa ir vienkārši parādīt, kas ir šis Brīnums. Parādīt, ka Brīnumu nav iespējams piedzīvot vai atrast ārpus Dieva. Mēs ticam, ka Svētais Gars turpinās strādāt pie šiem varonīgajiem vecākiem un viņi nepaliks pusceļā to meklējot!” saka nometnes administratore Olita Karaševska.

Brinumu_meklejot_2010

Tiešām, neaptverami mīļa un sirsnīga atmosfēra valdīja no paša nometnes sākuma līdz beigām. Atklāšanas pasākumā piedalījās mūsu draudzes muzikālā grupa, draudzes pusaudži un paši mazākie bērni ar dejām. Noslēguma koncertā zālē tika ienesta brīnumaini skaista torte, kuru kā atgādinājums par nometnes pamatideju rotāja uzraksts “Brīnumi notiek!” Tomēr, šķiet, vislielāko sajūsmu izraisīja sestdienas vakara svinīgais pasākums restorānā “Pērle”, kurā uzstājās daudzu klausītāju iemīļotais grupas “Vēstniecība” solists Valters, draudzes dejas grupa un vakara atraktīvais vadītājs – aktieris Ainārs Ančevskis. Tieši šajā vakarā savu dzimšanas dienu svinēja arī biedrības vadītāja – daktere Anda. Skaisti klāti galdi ar īpašām galda kartītēm, izsmalcināta ēdienkarte, krāsaini kokteiļi un bezgala jaukas dziesmas un dejas vakara gaitā bija pasākuma vadītāju Agneses un Arvila Baumaņu nopelns. Katra māmiņa saņēma baltu rozi un unikālu, tieši viņai gatavota piespraudi (mākslinieces Ievas Ekmanes darbu). Lai padarītu vakaru neaizmirstamu, strādāja fotosalons, kur fotogrāfi Māris un Elīna uz mirkli apstādināja laiku, veidojot draugu un ģimenes mīļbildītes. Vakara noslēgumā Jūrmalas naksnīgās debesis izdaiļoja krāšņs salūts, ko viesi vēroja no restorāna terases. Kā vēlāk teica Patrika mamma Anna: “Tajā brīdī es beidzu domāt par to, cik tas viss maksā, un atcerējos vārdus no kāda stāsta par Dievu. Ka Dievs bieži vien mūs vienkārši grib iepriecināt, tā vienkārši, lai priecājamies un esam laimīgi.”

Atsauksmēs mazā Renāriņa tētis rakstīja: “Turpiniet iesākto, rādot cerības gaismu tiem, kuri tumsā apmaldījušies!” Tīnas vecāki savas izjūtas izteica īsos, bet stipros vārdos: “Milzīgs, milzīgs paldies jums! Jūs esat eņģeļi!”

Kā organizatoriem mums šis pasākums nenozīmē vienreizēju akciju. Bērni un viņu vecāki paliks mūsu sirdīs, un mēs turpināsim par ikvienu no viņiem lūgt Dievu, ticēt un palīdzēt, kā vien tas būs iespējams. Mēs ticam, ka ikvienam ir tiesības piedzīvot savu Brīnumu, un to novēlam mūsu mīļajiem draugiem: Elīzai, Robertiņam, Tīnai, Sabīnei, mazajam Maksimam, Renāram, Patrikam, Kristeram un viņu ģimenītēm.

Esam ļoti pateicīgi Dievam, ka varējām piedalīties šajā projektā. Paldies par uzticību Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības vadībai: dakterei Andai Jansonei, kapelānei Ainai Briedei, psihoterapeitei Vijai Aleidzanei, Klintai un visiem, kas ar savu darbu un ieguldījumu atbalstīja šo nometni.