Draudze “Prieka Vēsts” jau 26 gadus ir nodevusies tam, lai redzētu, kā līdzcilvēki piedzīvo Jēzu, Viņam darbodamies caur katru no mums. Jēzus mums pavēlēja sludināt prieka vēsti visiem cilvēkiem. Tāpēc dalīties ar Evaņģēliju ir katra kristieša privilēģija, ne tikai īpaši aicināto evaņģēlistu pienākums.

Mēs dzīvojam laikā, kad mūs apņem steiga, stress un aizvien mazāk laika atliek jēgpilnām sarunām, tāpēc būtu labi, ja mēs patrenētos izteikt savu stāstu desmit – sekunžu liecībā. Trenējieties un praktizējiet to mazajās grupās, mājās, ar saviem draugiem, lai kad tev ir tikai 10 sekundes, tu zinātu, kā tās izmantot.

Lūk, mana liecība: “Es uzaugu kristīgā ģimenē un ticēju Dieva eksistencei, bet 20 gadu vecumā sapratu, ka man ir jāatdod sava dzīve Viņam. Kad to izdarīju, mana dzīve pilnībā izmainījās.” Tās bija 10 sekundes! Lūk, ko cilvēki, iespējams, tev jautās pēc tam: “Ko tu domā sakot, ka atdevi savu dzīvi Dievam? Kā to var izdarīt?” Vai varbūt: “Kā tad tava dzīve izmainījās?” Tava atbilde var izskatīties aptuveni tā: “Man prieks, ka pajautāji!” Tad padalies ar Evaņģēlija vēsti un savu liecību. Tavs stāsts atvērs cilvēka sirdi uzklausīt Evaņģēliju.

Ko tas nozīmē – būt par liecību? Jēzus to darīja nepārtraukti. Visur kur Viņš gāja, Viņš bija liecinieks. Padomā par Jēzus liecību kontrastā ar savējo. Daudziem liekas, ka cilvēkus veiksmīgi var uzrunāt tikai tie, kas paši bijuši ļauni un pagalam grēcīgi. Taču, Dievs jau nelieto mūs tādēļ, ka esam bijuši slikti, bet par spīti tam. Savā liecībā mums nav jālielās ar to, cik slikti bijām, bet gan ar to, cik labs ir Viņš. Padomā – labākais liecinieks, kāds jebkad dzīvojis, pats ne reizi negrēkoja. Ir cilvēki, kuri bijuši atkarīgi no kokaīna, bet citi, no Coca Colas. Kādam var būt liecība, kā Dievs viņu izvilka no grēku bedres, bet kādam – kā Dievs viņu pasargāja no grēku bedres.  Vai otrā nav spēcīgāka? Nav vajadzīgs slikts stāsts, lai sanāktu laba liecība. Jēzum ir visspēcīgākā liecība!

Mums katru dienu ir iespējas pieskarties cilvēkiem ar Dieva mīlestību. Ir laiks pastāstīt savu glābšanas stāstu apkārtējiem. Vai Tu jau noformulēji savu desmit – sekunžu liecību?

Lasi “Kas ir Evaņģēlijs?” un “Kā dalīties ar Evaņģēliju?”, lai uzzinātu vairāk.