paliativa_atskats_07

No 9. līdz 11. martam Jūrmalā “Baltic Beach Hotel” viesnīcas telpās notika trīs dienu nometne paliatīvā aprūpē esošajiem bērniem un viņu ģimenēm. Jau vairākas reizes paliatīvās aprūpes biedrība šo pasākumu ir aicinājusi organizēt draudzi “Prieka Vēsts”, un mēs ar prieku tam atsaucāmies arī šajā reizē. Nometnes nosaukums bija “Esi ar mani”.

Mēs ne vien vēlējāmies, lai bērni un viņu vecāki šajās dienās jauki atpūšas, tiek iepriecināti un sajūtas dārgi un īpaši, bet arī lai viņi apzinās, ka Dievs vienmēr ir kopā ar viņiem. Mēs ticējām, ka šajās dienās nometnes dalībnieki piedzīvos ne tikai cilvēcisku sirds siltumu, rūpes un iejūtību, bet arī Dieva mīlestības pieskārienu un iepriecinājumu.

Draudzes cilvēki ar lielu entuziasmu iesaistījās pasākuma organizēšanā. Kopumā no draudzes iesaistīto skaits sasniedza 80 cilvēkus. Vieni cepa tortes un kūkas, citi iekārtoja un nokārtoja telpas, daudzi brauca palīgos pat lai dažas stundas pieskatītu bērnus. Tāpat – mūziķi, dziedātāji un visi tehniskie darbinieki, kuri veidoja svētku vakara programmu. Un, protams, visa organizatoru komanda, kura atbildēja par nometnes veiksmīgu norisi.

paliativa_atskats_10

Mīļa un sirsnīga atmosfēra valdīja no paša nometnes sākuma līdz beigām. Bijām parūpējušies par daudzveidīgām aktivitātēm un radošajām darbnīcām bērniem, kur bērni veidoja glezniņas, gatavoja konfektes, apgleznoja krūzītes un no puķēm darināja matu rotas, kuras dāvināja saviem vecākiem. Tāpat bērni ar lielu aizrautību darbojās smilšu darbnīcās, spēlējās ar smilšu lampām un aplikācijām. Sevišķu sajūsmu izpelnījās eksperimentu šovs, kurā bērni uzzināja, kā veidojas varavīksne, kā darbojas elektrība, top sniegavīri un kā pašiem pagatavot saldējumu.

“Šajā nometnē esam jau otro reizi, bet sajūtas, it kā visu izbaudītu pirmo reizi! Ik uz soļa bija jūtams, ka ļoti daudzi cilvēki ir darījuši ļoti daudz, lai mēs – īpašo bērniņu ģimenes – justos mīlētas, lolotas, apčubinātas un laimīgas!” teica Sofijas ģimene.

paliativa_atskats_09_1

Šajā laikā bērni arī uzzināja to, ka Dievs vienmēr ir ar viņiem, un, ka viņi lūgšanā var brīvi sarunāties ar Dievu. Arī vecāki varēja apmeklēt īpašas nodarbības, diskusijas un jaukus atpūtas brīžus. Gan bērni, gan vecāki priecājās par iespēju peldēties baseinā un izbaudīt saunu. Un, protams, mammas bija īpaši aplaimotas par SPA procedūrām.

Šķiet, visvairāk atmiņā tomēr paliks otrās dienas vakarā veidotais “Skaistais vakars” restorānā ”Pērle”, kurā ģimenes baudīja gardu maltīti, augstvērtīgus muzikālus priekšnesumus, iluzionista uzstāšanos un dažādus citus jaukus pārsteigumus vakara vadītāju izpildījumā. Kāda nometnes dalībniece teica, ka šajā vakarā viņi ar vīru esot jutušies kā karalis un karaliene. Un vairākas ģimenes atzina, ka šī ir pirmā reize, kad viņi kā ģimene kopā izbauda tādu skaistu atpūtas vakaru sabiedrībā. Lai par šo nometnes laiku visiem paliktu skaistas atmiņas, darbojās fotostūrītis, kurā katra ģimene ar lielu prieku ļāvās fotosesijai.

“Šādas nometnes atgādina, ka dzīve ir skaista un katra diena ir svinēšanas vērta. Paldies par lielo ieguldīto darbu, mūsu ģimene to novērtēja, ka varējām būt visi kopā. Esam priecīgi, atpūtušies, emocionāli uzlādēti,” kāda ģimenīte rakstīja Pateicību grāmatā.

paliativa_atskats_12

Pēc daudzajiem pienākumiem, īpašs gandarījums atnāk brīdī, kad saprotam, ka ar savu kalpošanu esam iedvesmojuši un iedrošinājuši šo īpašo bērniņu vecākus.

“Jūs mums devāt drosmi un apziņu, ka mēs varam arī kopā ar bērniņu iziet pasaulē. Jo līdz šim viņa bija tikai “siltumnīcas puķīte” mums un mūsu tuviniekiem.” – raksta Elizabetes mamma.

Esam ļoti pateicīgi Dievam, ka varējām piedalīties šajā projektā. Paldies par uzticību Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības vadībai.

“Vislielākā pateicība ikvienam, kurš palīdzēja tapt šai brīnišķīgajai nometnei! Paldies par to greznību, skaisto vietu, visiem piedzīvojumiem un lutināšanu. Bet vislielākais paldies par mīlestību, ko mums dāvājāt – mēs to ļoti, ļoti sajutām! Uz tikšanos citreiz!” Osipovu ģimene.