PV_2015_478.

Sveicot sievietes 8. marta svētkos, man atkal jādomā par to, kāda ir laimīga sieviete un, kad sieviete var būt patiesi laimīga? Jādomā par sievietes būtību un viņas spēku, kas nāk no stiprām attiecībām ar Dievu, un spēju, nežēlojot sevi, smelt no Dieva mīlestību un, mainoties Viņā, mainīt pasauli ap sevi.

Ir jau tā, ka otra dārzā vienmēr tās zemenes saldākas 🙂 – sevišķi, sieviešu dārziņos. 🙂 Visur ir sievietes, kuras jūtas nelaimīgas un vairāk par visu vēlas apprecēties domājot, ka tad gan viņas piedzīvos īstu laimi. Tāpat kā ir sievietes precējušās un neprecējušās, kuru vienīgā cerība un laime ir – ja man būtu savs bērniņš. Un, vai mazums ir precētu sieviešu, kurām ir bērni, bet viņas ir neapmierinātas, nospiestas un gaida labākus laikus, kad bērni izaugs, problēmas nokārtosies, lai beidzot kļūtu laimīgas un realizētu sevi? Gaidas, cerības, ilgas. Vainas meklēšana sevī un citos… Bet dzīve steidzas…

Gribas saukt: Mīļās sievietes, mostaties! Tev liekas, ka vēl stāvi uz perona, gaidot savu sapņu vilcienu? Ilūzija! Tu jau esi vilcienā, un tas lielā ātrumā steidzas uz priekšu! Tu jau dzīvo savu vienīgo, skaisto un bezgala dārgo dzīvi. Un kurš ir teicis, kam tajā jābūt, lai tu šo dzīvi patiesi izbaudītu? Neapskaud citas, nesalīdzini sevi ar citām un nedomā, ja vien… tad es… Nežēlo sevi! Ne par to, ka esi laulībā, ne, ka neesi.

Tu jau dzīvo savu vienīgo, dārgo un izcilo dzīvi. Un tas, kāda tā ir, atkarīgs tikai no tevis.

Ko darīt, lai tu būtu laimīga? Pirmkārt, pieņem sevi! (Tagad, tūlīt un katru mirkli!) Pieņem savu dzīvi. Savu izskatu, vecumu, ģimenes stāvokli, finansiālo stāvokli, visu, kas esi un kāda tu esi – un, no visas sirds pateicies Dievam par to. Pateicies par sevi, savu vakardienu, šodienu un nākotni. Vienalga, esi precējusies vai nē, tev ir savi bērni vai nē, esi turīga vai nē, pieņem sevi un savu dzīvi! Pieņem katru dienu, katru izaicinājumu un iespēju. Un dzīvo, esot patiesi dzīva, to dzīvi, kura dota tieši tev.

Viss, kurā ir Dieva dzīvība – aug. Ja esam dzīvas Dievā, mēs augam. Vienalga, esi kā zieds, kas iesējies asfalta plāksnēs, smiltī vai treknā dārza zemē – tu esi dzimusi no Dieva, tātad no Mīlestības! Un nekas pilnīgāks, skaistāks un izcilāks uz šīs zemes nav iespējams! Tu esi Dieva brīnumainā atbilde un risinājums šim laikam un apstākļiem, kuros tu atrodies. Tu esi tā, kura var tuksnesi darīt par avoksnainu zemi un no klints likt iztecēt ūdenim. Tu vari izmainīt apstākļus ap sevi, ļaujoties tām izmaiņām, kam jānotiek tevī. Tādēļ, nesalīdzini sevi ar citām. Nav tādu konkrētu standartu, kādai tev jābūt un kam tev jāpieder, lai tu būtu laimīga. Tu esi unikāla, īpaša, stipra, skaista un brīnišķīga, ja vien visas tavas saknes ņem spēku Dzīvā ūdens Avotā.

Tu esi svarīga, nepieciešama tiem, kuri ir ap tevi. Tu esi vajadzīga savai ģimenei, draugiem, tautai un tautām. Tāpēc smel no Mīlestības Avota, lai tev pietiktu pašai un paliktu pāri citiem, ko dot. Un dzīvo – tāda, kāda tu esi, dzīvi, kuru Viņš tev dāvinājis!

Tu vari izmainīt apstākļus, ļaujot izmaiņām notikt sevī!

“Prieka Vēsts” mācītāja Līga