2021_07_02_uzaicini_uz_draudzi

Daudzi no cilvēkiem, kurus mēs svētdienās regulāri satiekam draudzē, pirmo reizi atnākot uz dievkalpojumu vai kādu draudzes notikumu, noteikti neiedomājās, ka šis solis izmainīs visu viņu dzīvi. Iespējams, tas ir arī tavs stāsts. Tādēļ atceries, ka tev ir lieliska iespēja izmainīt kāda sava drauga vai paziņas dzīvi tik vienkāršā veidā, kā uzaicinot viņu uz savu draudzi. Ja vien tev ir vēlēšanās redzēt, kā tavi draugi iepazīst draudzi un sadzird dzīvo Dieva Vārdu, kas maina dzīves, tad iespēja viņus uzaicināt noteikti radīsies.

Lai tev palīdzētu, esam izveidojuši 33 ideju sarakstu, kā uzaicināt kādu uz draudzi vai radīt labu augsni tam, lai tavi draugi šādu uzaicinājumu saņemtu. 

1. Lūdz par iespējām. Viss sākas ar lūgšanu. Lūdz pēc Svētā Gara vadības ikdienā, lai būtu par svētību saviem draugiem un paziņām.

2. Gatavojies sarunām. Pirms satiec kādu draugu vai paziņu, iztēlojies, kā varētu virzīties jūsu saruna, un kāds būtu labākais veids, kā uzaicināt viņu uz draudzi.

3. Domā par cilvēkiem. Kad plāno savu dienu, mērķtiecīgi organizē lietas tā, lai satiktu citus cilvēkus.

4. Vienmēr turi pa rokai bukletiņu. Tu nekad nevari zināt, kurā brīdī radīsies kāda negaidīta saruna, tādēļ būs ļoti vērtīgi, ja tavā somā vai automašīnā vienmēr atradīsies Mīlestības bukletiņš vai cits materiāls, kuru uzdāvināt.

5. Lai tavs krekliņš un sejas maska runā. Krekliņš ar labu dizainu un trāpīgu uzrakstu var būt labs sarunu ierosinātājs. Starp citu, draudzes grāmatu veikalā tādi ir pieejami. Tāpat mūsu draudzē ir cilvēki, kuri personalizējuši savas sejas maskas ar evaņģelizējošiem tekstiem. Un viņi liecina, ka tas atraisa svētīgas sarunas.

6. Dodies mērķtiecīgās pastaigās pa rajonu. Atvēli vienu stundu nedēļā, kad dodies pastaigā pa savu rajonu, lai lūgtu par to un uzrunātu vismaz vienu cilvēku. 

7. Apņemies katru nedēļu uzrunāt kādu cilvēku. Izaicini sevi un esi atvērts jebkādiem veidiem, kā Dievs tevi var lietot. Ja sākumā tev tas liksies neērti, ar laiku tas kļūs pavisam dabiski.

8. Sporto kopā ar citiem. Tev patīk spēlēt basketbolu, futbolu, volejbolu vai regulāri skriet? Iesaisti savus neticīgos draugus, kaimiņus un citus interesentus vai dodies sportot uz publiskiem sporta laukumiem, kur vari satikt citus cilvēkus.

9. Aprunājies ar kaimiņiem. Kaimiņu attiecības var būt ļoti dažādas, bet tas neliedz tev būt pretimnākošam, laipnam un izrādīt interesi par saviem kaimiņiem. Iespējams, tas pavērs iespēju uzaicināt viņus uz dievkalpojumu.

10. Pateicies pirms ēdienreizēm. Tu pat nevari iedomāties, cik efektīva liecība un sarunu atraisītājs var būt tava pateicības lūgšana pirms pusdienām publiskā vietā.

11. Turi uz sava darbagalda kristīgās grāmatas vai Bībeli. Cilvēkiem reizēm patīk pētīt, kas atrodas uz citu galdiem, un par to runāt.

12. Iesaisties sociālās aktivitātēs. Tavā pagalmā ir salauztas miskastes vai kopā ar mājas iedzīvotājiem ir jāatjauno piemājas gājēju celiņš? Esi atsaucīgs un izpalīdzīgs, iesaisties un tas dos iespēju sarunām.

13. Uzaicini kādu sev līdzi pa ceļam uz draudzi. Svētdienas rītā, dodoties uz draudzi, iespējams, tu satiksi kādu kaimiņu vai vienkāršu svešinieku, kuru varētu uzaicināt sev līdzi uz draudzi. Esi drosmīgs!

14. Novērtē draudzes resursus. Prieka Vēsts” Facebook, Instagram un Youtube kontos un mājas lapā regulāri atradīsi resursus, kurus vari droši pavairot savos profilos. Mēs esam dzirdējuši neskaitāmas liecības par to, kā Dievs ir lietojis kādus no šiem materiāliem. 

15. Uzaicini uz savu mazo grupu. Daudziem tieši mazā grupa ir kanāls, caur kuru viņi pirmo reizi nonāca draudzē. Ideāli piemērotas ir tās mazo grupu tikšanās reizes, kad īpaši piedomāts par sadraudzību. Piemēram – gaļas cepšana pie kāda pagalmā, kopīgs izbrauciens ar laivām, došanās uz kafejnīcu, filmu vakars… Tie visi ir lieliski notikumi, uz kuriem uzaicināt savus draugus.

16. Uzaicini uz šašliku! Jums ir savs dārzs un esat nolēmuši cept gaļu? Uzaiciniet uz kopā būšanu arī savus kaimiņus. Bieži vien vislabākās sarunas ir tieši pie gaļas cepšanas.

17. Uzņemies rūpi par citiem. Iespējams, tavā paziņu lokā ir cilvēki, kuriem tieši tu vari palīdzēt kādā praktiskā veidā. Izmanto to. Tas stiprinās tavas attiecības ar līdzcilvēkiem un dos iespēju dalīties ar evaņģēliju.

18. Uzdāvini kādam Bībeli. Bībele ir lieliska dāvana, ko uzdāvināt kādam dārgam cilvēkam dzimšanas dienā. Pēc tam noteikti vari uzjautāt, vai draugam jau ir izdevies to palasīt.

19. Tiecies ar saviem radiniekiem. Šīs tikšanās bieži dod iespēju runāt arī par mūžības jautājumiem un pastāstīt par savu draudzi.

20. Atpūties kopā ar citiem. Latvija ir pilna ar skaistām dabas takām. Dodies pārgājienā vai kādā citā aktivitātē dabā un aicini līdzi draugus. Kad rīko “tusiņus”, uzaicini dažādus cilvēkus. Mūsu vidū ļoti populāri ir galda spēļu vakari. Uzaicini uz šo vakaru pievienoties arī kādu draugu, kurš vēl nav draudzē.

21. Iepriecini savus kaimiņus.  Tu vari uzcept plātsmaizi, sagatavot kādas dāvaniņas, pievienot Mīlestības bukletiņu ar uzaicinājumu uz draudzi, un ar to iepriecināt savus kaimiņus kādā īpašā datumā vai vienkārši tāpat. 

22. Iepazīsties ar savu bērnu skolotājiem, treneriem vai ārstiem. Šie un citi cilvēki velta savu laiku un pūles tava bērna labā. Tu vari pateikt paldies, uzaicinot viņus uz draudzi.

23. Ļauj bērniem aicināt ciemos draugus. Ja tavā rajonā ir citi bērni, ļauj saviem bērniem viņus uzaicināt ciemos. Iespējams, tieši tavi bērni viņiem pastāstīs, cik superīga svētdienas skola ir mūsu draudzē.

24. Dalies ar savām prasmēm. Mūsu draudzē ir talantīgi cilvēki, kuri dažādos veidos savā brīvajā laikā nodod savas prasmes gan cilvēkiem draudzē, gan ārpus tās. Varbūt tev ir iespēja rīkot kādas apmācības vai kursus, uz kuriem vari aicināt arī neticīgos. Varbūt netālajā sporta laukumā vari rīkot brīvprātīgas sporta nodarbības. 

25. Aktīvi iesaisties vecāku sapulcēs. Vecāku sapulce ir laba vieta, kurā reprezentēt sevi kā aktīvu un atbildīgu cilvēku. Tā ir iespēja izveidot attiecības ar citiem vecākiem, kuriem varētu būt aktuāli līdzīgi bērnu jautājumi.

26. Izveido savu vizītkarti. Daudziem no mums ir uzņēmuma vizītkartes. Kādēļ lai tev nebūtu vizītkarte plānotām un neplānotām situācijām, uz kuras būtu tava kontaktinformācija un norādes par to, kur tevi var satikt svētdienās.

27. Nosūti uzaicinājumu sociālajos tīklos. Izej cauri savam Facebook draugu sarakstam vai Instagram sekotājiem. Uzraksti kādam no viņiem jaukus vārdus un personīgu uzaicinājumu.

28. Uzaicini uz zīmīgiem datumiem vai notikumiem. Ziemassvētku vakars un Lieldienas ir laiks, kad daudzi cilvēki redz par “svētu” pienākumu doties uz baznīcu. Tavs uzaicinājums var būt tieši īstajā brīdī. Tāpat tu vari aicināt draugus nākt uz kristībām, kāzām, Bībeles skolas izlaidumu un citiem tev personīgi svarīgiem notikumiem.

29. Velti laiku saviem draugiem. Bieži vien kristiešiem draugos ir tikai kristieši. Tu noteikti esi dzirdējis, ka slikta sabiedrība samaitā labus tikumus, bet tas nenozīmē, ka tev nevar būt neticīgi draugi. Tie ir cilvēki, kuriem tieši tu vari aiznest Evaņģēlija vēsti un uzaicināt uz draudzi.

30. Uzaicini draugu uz Atvērto durvju dienu. Draudze “Prieka Vēsts” regulāri rīko Atvērto durvju dienas. Daudzi cilvēki ir daudz drošāki pirmo reizi atnākt uz šādu notikumu, kad draudze īpaši piedomā pie tā, lai programma būtu pielāgota speciāli tiem, kuri draudzē ir pirmo reizi.

31. Runā par savu draudzi. Ja tu esi daļa no draudzes, visdrīzāk draudze ir daļa no tavas dzīves. Ja tā ir tava dzīve, tu gribēsi par to runāt. Tev būs dabiski dažādās situācijās dalīties ar to, kas notiek tavā draudzē.

32. Lepojies ar draudzi savos soc. tīklu ierakstos. Padalies ar to, kā tu dodies uz draudzi, kā tevi uzrunāja dzirdētais, cik forši bija būt Atmodas Vakarā vai kādā draudzes notikumā. Tā ir daļa no tavas dzīves, par kuru tavi draugi noteikti drīkst uzzināt. Instagram un Tik Tok ir ļoti piemērots šāda tipa saturam.

33. Uzzīmē ar krītiņiem ceļu uz draudzi. 🙂 Kad cilvēki izkāps no tramvaja vai autobusa, varbūt tieši ar krītiņiem uzzīmēts ceļš līdz draudzei, būs labākais veids, kā viņi uzzinās par draudzi.

Ar šiem piemēriem mēs gribējām parādīt, ka iespējas liecināt un aicināt cilvēkus uz draudzi var būt ļoti daudz un dažādas. Noteikti šo sarakstu vēl var krietni papildināt, bet – lai tas kalpo tev par labu iedvesmu, ar ko sākt.

Lūdz par iespēju uzrunāt cilvēkus un uzaicināt viņus uz draudzi, un izmanto tās iespējas, kuras Dievs tev dod. Esi vienkāršs un dabisks. Vai tu tam atsauksies? Tev ir tavs ietekmes loks, un tavs personīgs uzaicinājums uz draudzi var kādam cilvēkam izmainīt dzīvi.