2018_12_05_chris_pratt

Aktieris Kriss Prets (Chris Pratt) pēdējā laikā ir regulāri manāms uz populāru žurnālu vākiem. Pretam iekļūstot labāko filmu zvaigžņu topā, dažādās intervijās un rakstos žurnālisti regulāri pārrunā viņa karjeru un straujo pacelšanos slavas zenītā. Intervijās Kriss īpaši atskatās uz brīdi, kas izmainīja viņa dzīvi…

Prets tolaik bija bez pastāvīgas dzīvesvietas, dzīvoja busiņā Havaju salu pludmalē, un apkalpoja galdiņus vietējā restorānā. Lai gan viņš pat tika apbalvots kā labākais restorāna darbinieks, viņš plūda pa dzīvi. Ne viņš, ne viņa busiņa biedrs nebija 20 gadus veci, tāpēc alkoholu lūdza iegādāties nejaušiem garāmgājējiem.

Viņš stāsta, “Es sēdēju pie veikala durvīm… kad kāds puisis vārdā Henrijs pienāca un mani uzrunāja, jo redzēja, ka man vajadzīga Glābšana. Viņš prasīja, ko es darot un kādi ir mani plāni vakaram. Es biju godīgs un atbildēju, ka gaidu, kad draugs iznāks ar iegādāto alkoholu. Viņš turpināja prasīt, vai es plānoju iet uz tusiņu, dzert un lietot narkotikas, pārgulēt ar meitenēm, uz ko es godīgi atbildēju, ka ļoti ceru, ka tas tā būs. Gribēju zināt, kāpēc viņš mani tā izprašņā, uz ko viņš atbildēja, ka Jēzus viņam teicis, lai uzrunā mani. Tajā brīdī es sapratu, ka man Henrijam ir jāseko. Viņš mani aizveda uz draudzi. Nākamo dienu laikā es pārsteidzu savus draugus, paziņojot, ka mainīšu savu dzīvi.”

Pusotru desmitgadi vēlāk, Prets ir kļuvis par vienu no atpazīstamākajiem vīriešiem Holivudā. Un, lai gan viņš nav “pilnīgs kristietis”, nereti rīkojoties nedievbijīgā veidā, intervijās un sociālajos tīklos viņš regulāri runā par savu ticību uz Jēzu Kristu, kas bieži izraisa citu negatīvu reakciju un nosodījumu.

Prets reiz uz savu māju uzaicināja žurnālistu, kurš viņu bija iepriekš intervējis. Kad žurnālists bija ieradies, Prets ieslēdza televizoru, lai viņa viesis varētu redzēt amerikāņu futbola spēli, kurā piedalījās viņa mīļākā komanda, bet tieši pirms sēšanās pie galda, viņš nometās ceļos un lūdza visiem klātesošajiem viņam pievienoties. Kad visi bija nometušies ceļos un sadevušies rokās, viņš pateicās Dievam par ēdienu, dzīvi un pat aizlika vārdu par žurnālista iemīļoto komandu.

Pirmo reizi Prets sāka atklāti runāt par savu ticību, kad viņam priekšlaicīgi piedzima dēls, nonākot komā, un sagādājot daudz baiļu vecākiem. Brīnumainā kārtā viņa dēls Džeks atveseļojās, un Prets ir liecinājis, ka šis notikums no jauna atmodinājis un nodefinējis viņa ticību Dievam.

Piedāvājam noskatīties Krisa Preta uzrunu (angļu valodā), kuru viņš teica saņemot 2018. gada MTV “Paaudžu balvu” par lieliskiem sasniegumiem filmās. Uzrunā viņš dalījās ar deviņiem svarīgiem ieteikumiem:

Avots: Chris Pratt Describes How He Was Led to Faith in Christ