Laikā, kad ziņu portālos katru dienu varam lasīt par jauniem terora aktiem pasaulē, sociālajos medijos no jauna atdzimuši 2010. gadā izteiktie, iespējams, pasaulē populārākā ateista, zinātnieka Ričarda Dokinsa (Richard Dawkins) vārdi. Viņš atzina, ka kristietība, patiesībā, varētu būt pasaules vienīgais pretspēks pret dažādas formas reliģisko ekstrēmismu, ko mēs piedzīvojam mūsdienās.

Dokinsa vārdi: “Cik man zināms, nav neviena kristieša, kurš spridzina ēkas. Neesmu dzirdējis par nevienu kristieti teroristu pašnāvnieku. Neesmu drošs, ka kādā no kristīgajām konfesijām cilvēki tiek nogalināti, ja maina savu reliģisko piederību.”

Ričards Dokinss

Kādā retā vaļsirdības brīdī Lielbritānijas avīzei The Times Dokinss negribīgi atzina, ka Jēzus Kristus mācība nenoved pie terorisma un vardarbības, savukārt radikālā Islāma sekotāji regulāri pastrādā nežēlīgas zvērības. Savā atklāsmes brīdī Dokinss izteica pieņēmumu, ka kristietība varētu būt vienīgās zāles, lai aizsargātu rietumu civilizāciju no Džihāda (Islāma izplatīšana un aizsargāšana, ja nepieciešams – arī militāri).

Dokinss, lai arī liels kristiešu provokators, izteica nožēlu par kristietības ietekmes samazināšanos Eiropā un rietumu civilizācijā kopumā. “Man ir divējādas jūtas attiecībā uz kristietības lomas sarukšanu Eiropas sabierībā, jo tas varētu būt mūsu vienīgais bastions cīņā pret ļaunumu,” viņš teica.

Ričards Dokinss (Richard Dawkins) ir ievērojams britu intelektuālis, evolūcijas biologs, rakstnieks un kaismīgs ateisma aizstāvis. Iespējams, populārākais ateists pasaulē, jo lielu daļu savas dzīves laika velta mudinot visus ateistus atklāti izteikt savu nostāju un cīnīties pret baznīcas iejaukšanos politikā un zinātnē.

Avots: Professional Atheist Dawkins Says Christianity ‘Bulwark Against Something Worse’