PV_2015_090

Jamie Grace

„Džeimija Greisa (Jamie Grace) raksta dziesmas, dzied un atskaņo pašas sarakstīto mūziku. Jaunās izpildītājas mūzikas stilu nevar ielikt kādos konkrētos rāmjos,” saka dziedātājs Tobijs Maks (Toby Mac), kurš parakstīja līgumu ar jauno dziedātāju, pēc tam, kad trīs gadus bija sekojis viņas daiļradei  tīklā – Youtube. “Sen  neesmu bijis tik priecīgs strādāt kopā ar kādu mākslinieku. Viss, ko Džeimija dara, skan viegli un svaidīti, nekas nav samākslots, var just vienkāršību, patiesumu un mīlestību. Meitenes mūzika mudina cilvēkus celties un darīt – nesēdēt un neklusēt, bet atrast un pilnveidot savus talantus. Viņas sirds deg par jauniešiem, īpaši par tiem, kas savā dzīvē saskārušies ar līdzīgām grūtībām kā viņa. Džeimija ir uzsākusi „Teens with Tourette Syndrome” kustību, kurā viņa palīdz jauniešiem.”

Lai saprastu, kur dziedātāja ņem šo patieso prieku un mīlestību, kas strāvo no viņas daiļrades, viņa liecina par tām grūtībām, kuras viņa savā dzīvē ir pārvarējusi.

Slavētāja no Atlantas Džordžijā, Džeimija Greisa ir iemācījusies divas svarīgas lietas, pirmkārt, būt kalpotājam – tas ir dzīves veids, otrkārt – Dievs ir labs arī tad, ja ejam cauri grūtībām.

Kad Džeimijai bija vienpadsmit gadi, viņai tika uzstādīta diagnoze –  neiroloģisks galvas smadzeņu traucējums (Tourette sindroms), kas ietekmē nervu sistēmu, ar ļoti traucējošu blakus efektu – nekontrolējamiem  runas un kustību traucējumiem, kurus sauc par  „ticks” (acu samiegšanu, kakla un galvas asas kustības, nekontrolējama runa, izsaucieni). Ar  laiku slimībai ir tendence progresēt un aizvien vairāk ietekmēt cilvēka ikdienu.

Jaunajai meitenei kļuva aizvien grūtāk apmeklēt skolu un pildīt pat vienkāršas lietas, kā piemēram, sarunāties, jo slimībai  raksturīga nespēja koncentrēties.

Slimība viņai izraisīja gan strauju fizisku nogurumu, gan arī emocionālu stresu. Meitene jutās nesaprasta, atstumta, tika izsmieta starp vienaudžiem, un arī vienkāršu uzdevumu izpilde, kas veselam bērnam nenozīmēja neko sevišķu, viņai prasīja milzīgu piepūli.

Kad savos trīspadsmit gados meitene jau atradās lielā depresijā un vairs neredzēja savai dzīvei jēgu, vectēvs viņai uzdāvināja bungu komplektiņu. Sākot tās spēlēt, Džeimija arvien vairāk iemīlēja to ritmu un kopā ar māsu, kas spēlēja ģitāru, sāka rakstīt dziesmas, kurās viņa izdziedāja visu, ko bija pierakstījusi dienasgrāmatā – par savu ikdienu, pārdzīvojumiem, šaubām un bailēm.

„Kad sāku nopietnāk pievērsties dziedāšanai, sapratu, ka  mūzika nav tikai mans hobijs, bet Dieva dots aicinājums, caur to uzrunāt, iedrošināt un atbalstīt citus cilvēkus. Bija laiks, kad gribēju kliegt: ”Dievs, kāpēc man ir šī slimība, kas galīgi neiet kopā ar manu aicinājumu! Kā es varu atrasties cilvēku priekšā ar nekontrolējamiem kustības un runas traucējumiem?”

“Vecāki, kas bija mācītāji, man vienmēr uzsvēra, ka mana pirmā kalpošana sākas  mājās, un tikai pēc tam draudzē. Viņu lūgšanas noteikti ir viens no iemesliem, kāpēc es spēju pārvarēt šīs sāpes. Jo viņi man vienmēr lika sajusties skaistai un uzticēja dažādas lietas, kas mudināja mani pārvarēt savu komforta zonu. Piemēram, laikā, kad mana valoda tika traucēta visvairāk, vecāki teica, lai es šūniņas priekšā liecinu par to, kā Jēzus atbild uz manām lūgšanām. Viņi neļāva man palikt depresijā un žēlot sevi. Viņi vienmēr sekoja līdzi manām attiecībām ar Jēzu un iedrošināja mani, jo zināja, ka tikai Dievā es varu rast patiesu  prieku un piepildījumu.”

Kādu dienu, dzirdot Tamijas Trentas (Tammy Trent) liecību, Džeimija pieņēma lēmumu, kas izmainīja visu viņas dzīvi. „Dzirdot Tamijas liecību sapratu, ka žēlojot sevi, es dzīvē nekur tālu netikšu. Raudāts bija pietiekoši, nu bija pienācis laiks saskatīt prieku un sēt to savā dzīvē. Dievs man bija devis tik daudz! Es pieņēmu lēmumu kalpot un pateicībā slavēt Dievu par visu, ko Viņš man jau bija devis. Es mīlēju dziedāt, man bija ko stāstīt citiem, un es izlēmu, ka dalīšos ar to. Dieva brīnišķīgais plāns tiešām ir pilnīgs, un tur, kur mēs esam vāji, Viņš piešķir Savu spēku.”

2.Kor.12:9 „Tev pietiek ar Manu žēlastību; jo Mans spēks nespēkā varens parādās.”

Ir pagājis kāds laiks, kopš Džeimija bauda sava pareizā lēmuma augļus, parādot, ka kopā ar Dievu nekas nav neiespējams. Meitene pašmācības ceļā jau apguvusi sešus instrumentus un raksta dziesmas par Dieva žēlastību un svētību viņas dzīvē. Kad dziedātāja pastāsta cilvēkiem savu dzīves liecību, viņi netic un vairākas reizes pārprasa, vai tiešām viņai ir tikusi uzstādīta tik sarežģīta diagnoze. Dziesmas, kuras jaunā izpildītāja ievietoja interneta tīklā Youtube, pamanīja slavenais dziedātājs un producents Tobijs Maks, kas ar viņu noslēdza līgumu, līdz ar to paverot dziedātājas karjerai jaunas iespējas. Džeimija ir tikusi nominēta kā jaunākā kristīgās mūzikas dziesmu autore Grammy balvai ar dziesmu ”Hold me” (Turi Mani) . Viņa aktīvi dalās ar savu liecību un dzīves stāstu jauniešiem dažādos sarunu šovos, konferencēs un raidījumos.