2018. gada novembrī – Latvijas simtgades mēnesī – kristiešu draudze “Prieka vēsts” laidusi klajā jaunu dziesmu “Mūsu zeme – Latvija,” kas ir dāvana Latvijai un sabiedrībai valsts svētkos. Lāčplēša dienā draudzes YouTube kanālā tika publicēts dziesmas video, kas dažu stundu laikā sasniedza vairāk nekā 6000 skatījumu, bet nedēļas laikā aptuveni 20 000 skatījumu.

Dziesma vēsta par latviešu tautas likteni, ko caur gadsimtiem vadījusi Dieva roka un to, kā mūsu senču izcīnītās brīvības cīņas ļauj mums to baudīt vēl šodien. Tajā atspoguļota mūsdienu latviešu dažādā ikdiena, kurā redzams, kā ar saviem talantiem un spējām ikdienā veidojam savas tautas nākotni un vienotībā varam ticēt, ka vārdi, kurus izdziedam valsts himnā – Dievs, svētī Latviju, patiesi piepildās.

“Šogad svinam Latvijas simtgadi. Dzimšanas dienas ballītēs ierodamies ar dāvanām. Kāda varētu būt vislabākā dāvana dziedošai nācijai? Tieši tā – jauna dziesma par Tēviju. Tikai pusi no simtgades esam dzīvojuši brīvi, tāpēc reizēm, ieraduma dēļ, apziņā mēdzam apspiest sevi un mūsu tautā mītošo potenciālu. Dziesmu rakstījām, lai to mainītu! Vēlamies nostiprināt brīvas tautas domāšanas veidu, nesot cerību un pateicību par mūsu zemi, jo mēs esam nācija, kas latvju rītdienu rada,” dziesmas pamatdomu izskaidro viens no vārdu autoriem Dāvids Gleške.

Dziesma tapusi sadarbībā ar kristiešu draudzi Prieka Vēsts un tās radošo grupu, kuru pārstāv producenti Reinis Līcis, Elijs Goba, kā arī mūzikas un vārdu autori Valters Gleške, Elijs Goba, D.Gleške un Vineta Mozumača. Video un montāžas autors ir Edgars Tomsons.