2021_kaspars_01

Esmu Kaspars – jauns radījums Jēzū Kristū!

Uzaugu ateistu ģimenē, kur mēdza teikt, ka kaut kas ir, bet Dieva noteikti nav. Augu pašplūsmā – kompānijas, draugi, iedzeršanas un lamāšanās. 19 gadu vecumā kaimiņi par mani teica, ka esmu dzērājs un no manis nekas lādzīgs nesanāks. Apzinājos, ka tā ir patiesība, mani tas ļoti nomāca, bet izeju neredzēju.

Biju kritis ļoti zemu, un dzīves turpmākais ceļš veda tikai lejup. Biju pieķerts noziegumā un piedzīvoju tiesu, kur man tika piespriesti trīs gadi nosacīta soda, kas nozīmēja, ka pie mazākā pārkāpuma man varēja tikt piemērots cietumsods. Bet pat tas man nelika mainīties.

Tas ir brīnums, ka nenokļuvu ieslodzījumā. Dievam bija plāns manai dzīvei!

Pagāja pāris gadi. Biju vecmammas bērēs, kur, protams, tika lietots alkohols, bet pēkšņi brālis teica, ka nedzers. Es biju neizpratnē un jautāju, kas tā par izrādīšanos, uz ko viņš atbildēja, ka iet draudzē, lasa Bībeli un tic Dievam. Es biju šokā. Pazinu brāli, kā sportistu – uzdzīvotāju, viņš mēdza bieži apmeklēt dažādus Rīgas klubus un ballītes. Mans brālis bija mainījies! Es to visu pārdomāju vairākas dienas un sapratu, ka tajā Bībelē ir “kaut kas”, kas lika manam brālim mainīties, jo pats viņš tik īsā laikā nevarētu sākt dzīvot pavisam citādāk.

Tajā laikā strādāju restorānā par durvju sargu un gandrīz katru dienu iedzēru. Kādu dienu restorāna ēkā notika dievkalpojums, un kāda sieviete tirgoja kristīgu literatūru. Ņirgājoties piegāju viņai klāt un jautāju: “Ko jūs te tirgojat?” Viņa atbildēja, ka literatūru par Jēzu, uz ko es viņai jautāju: “Vai jūs to Jēzu esat redzējusi?” Viņa man teica, ka jā, un es viņas dziļajā acu skatienā nolasīju to, ka viņa nemelo. No tā brīža es sapratu, ka viņa ir vēl viens cilvēks, kura dzīvē ir dzīvs Jēzus. Manā dzīvē nekas vēl nemainījās, es turpināju dzert.

2021_kaspars_02

Pēc kāda laika radās doma, ka kaut kas dzīvē ir jāmaina, atcerējos par brāli un Bībeli. Meklēju un atradu mājās mazo Jauno Derību.

Aizbraucu uz darbu un sāku lasīt. Kolēģi – apsargi no policijas jautāja: “Ko tu tur lasi?” Es viņiem teicu, ka lasu Bībeli, jo brālis lasa un vairs nedzer. Policisti pasmējās un teica, ka man tas nepalīdzēšot, jo esmu pēdējais alkoholiķis. Tie vārdi mani, protams, neuzmundrināja, bet es turpināju lasīt. Pēc kāda laika mani no tā darba atlaida par dzeršanu. Pāris nedēļas vēlāk, kad man pēc kārtējās iedzeršanas bija stipras paģiras, uz ielas satiku kaimiņu, kurš apmeklēja svaru zāli un alkoholu nelietoja. Aicināju viņu uzlauzties ar rokām, un viņš piekrita un gandrīz salauza manu roku. Te nu bija skaudrā patiesība – es biju novārdzis dzērājs. Teicu, ka gribu ar viņu kopā aizbraukt uz svaru zāli, un no tā brīža sapratu, ka alkohols nav domāts man.

Vēlāk atradu jaunu darbu, kur arī iekārtoju kaimiņu. Braucām uz darbu, apmeklējām svaru zāli un dalījos, ko esmu izlasījis Bībelē. Strādājām Rīgā pie viena turīga cilvēka uz jumta. Tad vēl kaimiņam teicu, ka tik bagāts cilvēks staigā bez apsardzes un automašīnu novieto pagalmā, kur viņu var viegli nošaut. Sapratu, ka saskaņā ar Bībeli mans darba devējs, turpinot savu dzīvesveidu pēc gadiem 40 debesīs nenonāks, bet, neskatoties uz to, gribēju dzīvot tāpat kā viņš. Man šķita, ka esmu pārāk jauns, lai ietu uz baznīcu.

Domāju, ka vispirms iegādāšos auto, sakārtošu dzīvi un kaut kad vēlāk aiziešu arī uz baznīcu.

Bet notika pilnīgi citādāk! Manu priekšnieku nošāva tā paša nama pagalmā, kur viņš turēja auto. Man bija tāds šoks, ka viņa dzīve aprāvās nevis pēc 40 gadiem, kā biju domājis, bet pēc pāris nedēļām. Sapratu, ka ir laiks skriet uz baznīcu. Kaimiņam teicu, ka plānoju svētdien braukt uz draudzi, un viņš arī piekrita braukt līdzi. Nonākot draudzē, ielaidām Jēzu savā dzīvē un sirdī. Dievs sāka mainīt manu dzīvi.

Pēc gada apprecēju meiteni no citas draudzes un sākām veidot ģimeni. Atceros, kad biju aizvedis viņu iepazīties pie saviem vecākiem, viņi teica, ka esmu bandīts un retoriski jautāja, kam viņai tāds. Bet viņa man prasīja: “Ko nozīmē bandīts?” Tad es sapratu, cik lielu darbu Dievs bija izdarījis pie manas sirds.

2021_kaspars_03

No bezcerības iecelts cerībā, no tumsas – Viņa spožumā. Es biju pilnīgi pārvērsts, un jauns radījums Jēzū Kristū!

Jau pagājuši vairāk nekā 20 gadi, kopš ļāvu Jēzum vadīt manu dzīvi un nebeidzu ik dienas baudīt Viņa lielo žēlastību. Dievs deva man iespēju būt veiksmīgam visā, ko daru. Šobrīd esmu uzņēmējs, vīrs brīnišķīgai sievietei un jau piecu bērnu tēvs. Ja tu vēlies pārmaiņas savā dzīvē, tad Jēzus ir īstais pie kā vērsties pēc palīdzības!

Uzraksti mums vai arī pievienojies mazajai grupai.