PV_2015_027

Jeff Usner

Jaunais un uzcītīgais uzņēmējs Džefs Asners, kurš vairāk par visu vēlējās saviem bērniem nodrošināt sapņainu bērnību un sievai brīnišķīgus dzīves apstākļus, bija iestidzis lielos parādos. Lai uzlabotu situāciju, viņš strādāja dienām un naktīm, neredzēdams ne sievu, ne bērnus, līdz šo dzīves ritmu apstādināja…

Manu ierasto darba dienu pārtrauca sievas zvans, kura tolaik ar mūsu trešo bērniņu bija devītajā mēnesī. Raudot viņa čukstēja klausulē: ”Džef, mēs esam slimnīcā, mūsu dēliņam kaut kas nav kārtībā. Gaidu tevi!” Tā bija viena no smagākajām dienām manā dzīvē. Mūsu puisītis bija nomiris.

Kaut bērns bija miris mātes miesās, viņš tomēr vēl bija jālaiž pasaulē. Es piedalījos dzemdībās, kurās mana sieva ar asarām acīs mēģināja izspiest mūsu mirušo bērniņu. Lūkojos uz viņu kā uz brīnumu. Vienmēr zināju, ka viņa ir spēcīga, brīnišķīga sieviete, bet tur viņu ieraudzīju pilnīgi no jauna. Runājot par to notikumu, tikai šodien es saprotu, cik liels bija mana dēliņa Džeimsa uzdevums manai dzīvei.

Pēc četriem mēnešiem, skrienot sporta zālē savu ierasto distanci, pēkšņi visā ķermenī sajutu asas sāpes. Likās, mana galva eksplodēs. Mani aizveda uz slimnīcu. Kad visas galvenās pārbaudes bija veiktas, devos atpakaļ uz darbu. Ofisā paaicināju divus uzticamus cilvēkus, kas bija kristieši, un, izstāstījis tiem savu situāciju, palūdzu, lai viņi lūdz par mani. Pēc mirkļa es saņēmu zvanu no slimnīcas ar lūgumu nekavējoties atgriezties. Man bija bijusi sirdstrieka. Biju neizpratnē – man sirdstrieka? Trīsdesmit četrus gadus vecam vīrietim, kurš regulāri sporto un lieto ekoloģisku pārtiku? Kā tas varēja notikt? Es par sevi rūpējos! Braucot uz slimnīcu, sirdī sadzirdēju vārdus: ”Bez Manis tu neesi nekas, bet ar Mani tu vari visu! Tu esi dziedināts!” Zināju, ka tā bija atbilde kolēģu lūgšanām. Pēc atkārtotām pārbaudēm ārsti izbrīnīti pavēstīja, ka no sirdstriekas nav ne miņas, un es esmu pilnīgi vesels. Zināju, ka tas bija Dievs.

Tad kādu dienu, pārnācis no darba, sapratu, ka manā bankas kontā palikusi nauda vien dažām dienām. Kā sāpīgs dūriens sirdī iedzēla atklāsme: Esmu izgāzies, un man ir vajadzīga palīdzība. Es nespēju būt ne ideāls tēvs saviem bērniem, ne labs apgādnieks un vīrs savai sievai. Nokritu uz ceļiem istabas vidū un lūdzu: ”Jēzu, esi mans Kungs, es atdodu visu sevi Tev – savas izdošanās un neizdošanās, savus priekus un bēdas, savas vajadzības, rūpes un sapņus. Lūdzu, esi Tu Kungs manā dzīvē, es vairs nespēju bez Tevis. Es esmu pilnīgi izgāzies, palīdzi man!”

Nākamo astoņu mēnešu laikā es biju brīvs no parādiem. Tie nepazuda un netika izdzēsti, bet Dievs man deva jaunas idejas. Es apguvu jaunas prasmes, un man pavērās iespējas. Es pats biju nonācis līdz vietai, kur neatkarīgi no tā, cik ļoti kaut ko gribēju, es to nespēju, bet, uzticot savu dzīvi Dievam, es sāku sapņot un redzēt jaunas vīzijas.

Kamēr manas prioritātes bija nepareizā secībā, Dievs man nevarēja palīdzēt. Es biju dzinies pēc naudas un sasniegumiem, visu pārējo atstājot novārtā. Taču, kad attiecības ar Dievu noliku par augstāko un svarīgāko prioritāti, sākās redzamas izmaiņas arī attiecībās ar sievu un bērniem. Darba stundas samazināju gandrīz uz pusi, ar visu savu būtību ticot, ka Dievs ir mans apgādnieks un nodrošinātājs.

Tas nenotika vienā mirklī. Viss sākās ar sirdi – tas mainīja manu domāšanu, to, kā redzu, un tad atnāca arī ticība.
Joprojām spilgti atceros reizi, kad, sēžot pie darba galda un domājot, ko un kā darīt, Dievs mani uzrunāja: ”Es tev parādīšu, uzticies Man. Es esmu labākais uzņēmējs. Skaties uz pasauli, cik smalki tā veidota un iekārtota. Ja vien tu turēsies pie Manis, mēs to izdarīsim.” Viņš man deva jaunus risinājumus un iespējas, plānus, pie kuriem turoties, es tiku bagātīgi svētīts.

Pirmajā gadā jau nopelnīju 360 tūkstošus, un šodien man ir miljoniem vērts bizness. Nesen piedalījos ASV televīzijas šovā „Slepenais miljonārs”, kurā man bija lieliska iespēja pastāstīt vēsti par Kristu maznodrošinātiem cilvēkiem un svētīt viņus ar sava darba augļiem. Dievs mani ir svētījis tā, ka man pietiek un paliek pāri labiem darbiem.

Mana galvenā vēsts ir: sakārto savas prioritātes!
Kad pamosties, meklē Viņu!
Kad vajag padomu, vērsies pie Viņa.
Kad netiec galā ar atbildību, meklē Viņu.
Kad nespēj mīlēt savu sievu, meklē Viņu.
Kad bērni neklausa, meklē Viņu.

Paši ar savu spēku mēs daudz ko nevaram, bet kopā ar Dievu mēs varam visu.