2015_eriks

Viņš piedod visus manus grēkus un dziedē visas manas vainas. Ps.103:3

2010. gada vasarā, veicot ne visai smagu darbu, negaidīti iedzīvojos vēdera sienas plīsumā ­ brukā. Kur nu vēl lielākas neērtības tādam kā man, kuram daudz un enerģiski jādzied!? Acīmredzot, plīsums nebija grandiozs, tāpēc ikdienā ļoti netraucēja, taču pirms dievkalpojumiem, kad bija jāiesilda balss, viss notika kā grāmatā – spiediens uz vēdera presi izspieda bumbuli un „dedzināja”. Biju protams apguvis dažas metodes, kā sāpes „piemānīt”, taču sapratu, ka ilgi tā nevarēs un operācija ir jāieplāno. Aizgāju līdz ārstam un noskaidroju, ka cenas visur vienādas – no 50­-400 latiem.

Pateicoties reizēm, kad sāpju nebija un bumbulis netraucēja, operāciju atliku un nedomāju par to. Slavēšanas reizēs biju kļuvis jau par profesionālu „sāpju apmānītāju” vai piecietēju. Bieži vien slavēšanas un aizlūgšanas laikā plīsuma rajonā sajutu lielu atvieglojumu un biju pārliecināts, ka esmu saņēmis dziedināšanu, tāpēc uzreiz slavēju un pateicos Dievam par to. Lai gan sāpes un diskomforts bieži atgriezās, pateikšanās Dievam par šo problēmu bija kļuvusi par manu ikdienas apliecināšanu.

Pagājušā gada vasarā, strādājot ārpus Latvijas, draudzes dievkalpojumus es skatījos internetā. Starp tiem bija dievkalpojums, kurā mācītājs konkrēti lūdza par kādu cilvēku, kuram ir bruka. Ticībā es „sagrābu” šo dziedināšanu sev, jo zināju, ka man tā pieder par visiem 200 procentiem! Un atkal es piedzīvoju šo LIELO atvieglojuma sajūtu, un nopriecājos, ka beidzot esmu saņēmis savu dziedināšanu pilnīgi un neatgriezeniski. Slavēju Dievu un pat paspēju piezvanīt kādiem un padalīties savā priekā. Taču, pēc kāda laika simptomi atgriezās atkal un atkal. Bet es tiem nepievērsu uzmanību.

Mīļie, es, goda vārds, nepamanīju, kad īsti tas notika, taču pēdējā pusgada laikā man vairs nav ne sāpju, nedz kādu simptomu. Mana pilnīgā dziedināšana notika kaut kur starp manu kalpošanu, ticību, pateicību, mutes liecību un… to, ko Kristus jau ir izdarījis manis dēļ pirms 2000 gadiem.

Ēriks Kuks