2019_janis_01

Mana sieva mēdz teikt, ka Dievam noteikti patīk spēlēt šahu! Viņš noteikti ir prasmīgākais šahists, ar kuru nav vērts sacensties, jo vienīgi Viņam ir zināms, no kurienes mēs nākam un uz kurieni dodamies. Mēs, redzot savas dzīves šaha laukumu, varam izdomāt, izprātot vienu vai divus savas dzīves gājienus, turpretim Dievs redz visu laukumu kopumā. Visai bieži mēs krītam panikā, esam uztraukti, noraizējušies, jo gājiens, kuru esam veikuši, neizbēgami liek domāt, ka nākamais, ko dzirdēsim, būs “šahs” un “mats” – viss ir beidzies, tu esi zaudējis! Tomēr, ja uzticam savas dzīves Dievam, Viņš visu vērš par labu! Arī vissliktākie un bezcerīgākie dzīves brīži, izrādās, ir vērtīgi. Tie kaut ko mums māca, liek izvērtēt un saprast.

Arī vissliktākie un bezcerīgākie dzīves brīži, izrādās, ir vērtīgi. Tie kaut ko mums māca, liek izvērtēt un saprast.

2012. gada Ziemassvētkus ar ģimeni bijām nolēmuši sagaidīt ASV, ciemojoties pie draugiem. 25. decembra vakarā, kad visi kopā bijām paēduši svētku vakariņas un jauki pavadījuši laiku, sajutos slikti. Teicu sievai, ka iešu nedaudz atgulties – tirpa rokas, bija grūti elpot. Ap vieniem naktī jutos jau tik slikti, ka pieņēmām lēmumu doties uz slimnīcu. Ierodoties slimnīcā, mani nekavējoties ievietoja intensīvajā nodaļā, kur tika veiktas visas nepieciešamās analīzes. Analīžu rezultāti, kardiogramma un magnētiskā rezonanse uzrādīja infarkta pazīmes. Situācija bija vairāk, kā neapskaužama… Guļot intensīvās terapijas nodaļā, pieslēgts pie daudzajiem aparātiem, vadiem un caurulītēm, saproti, cik trausla ir cilvēka dzīvība, cik ātri un negaidīti visam var pienākt gals. Esot šādā situācijā, neviļus galvā ienāk domas – lūk, arī tavs “šahs” un “mats”. Mums katram ir dota izvēle, ļauties šīm domām vai nepadoties, cīnīties, meklēt palīdzību pie tā, KURŠ var, KURAM ir nākamais gājiens tavai dzīvei. Mana izvēle bija ticēt uz Dievu un Viņa dziedinošo spēku, tāpēc nekavējoties sazinājāmies ar ticīgajiem gan ASV, gan Latvijā, lai kopīgi iestātos lūgšanā.

Guļot intensīvās terapijas nodaļā, pieslēgts pie daudzajiem aparātiem, vadiem un caurulītēm, saproti, cik trausla ir cilvēka dzīvība, cik ātri un negaidīti visam var pienākt gals.

Pēc kārtējo analīžu veikšanas ārsti brīnījās – jaunie izmeklēšanas rezultāti bija pārsteidzoši labi. Nevarot noticēt tik ātrai atveseļošanās gaitai, tika izlemts veikt papildus izmeklējumu – caur asinsvadiem, ar speciālu kameru izpētīt sirds stāvokli. Pēc šīs manipulācijas veikšanas ārstējošais ārsts, brīnoties, teica: “Piecus procentus gadījumu medicīna līdz galam nevaram izskaidrot. Šis ir viens no tiem!”

Ko tādu piedzīvot un dzīvot tālāk, it kā nekas nav bijis, nav iespējams. Šajā laikā daudz ko analizēju, domāju, “saliku pa plauktiņiem”, tika izmainītas dzīves prioritātes, jutos kā otrreiz piedzimis. Man bija dota otra iespēja!

Savā dzīvē esmu secinājis, ka grūtā, citreiz pat bezcerīgā brīdī, Dievs spēj pārdabīgi izmainīt situāciju uz labu. Viņš redz mūsu dzīves laukumu no tā sākuma līdz pat mūžībai.

Uztici Dievam savu dzīvi, un Viņš noteikti iejauksies un palīdzēs arī TAVĀ situācijā!

Jānis