2017_8_iemesli

Novērojot, kas notiek ar mūsdienu laulībām, esam gatavi izteikt skandalozu apgalvojumu – modernās laulības nestrādā. Skaidrības labad jāsaka, ka pašā laulībā jau nav nekā slikta. Un šodien laulība ir svarīgāka kā jebkad agrāk. Problēma ir tajā, ka modernā kultūra ir paņēmusi šo skaisto dāvanu un lieto to nepareizā veidā. Sabiedrībai neizprotot laulības jēgu, rezultātā ģimenes tiek celtas bez stipriem pamatiem.

Lūk, galvenās kļūdas, kuras mūsdienu cilvēki pieļauj attiecībā uz laulību. Ja mēs spētu mainīt savus uzskatus un rīcību šajās sfērās, laulības noteikti uzlabotos.

Saderinātie tērē daudz naudas un laika plānojot lieliskas KĀZAS, bet nepieliek pūles, lai sagatavotos lieliskai LAULĪBAI.

Kāzas ir svarīgas. Kleitas, šovi, ēdināšana, žurnāli… saraksts turpinās. Nepārprotiet, man patīk lieliskas kāzas. Tās ir brīnišķīgas, tomēr tas nav laulības mērķis. Pārāk daudz pāri piedzīvo sapņu kāzas, kam pēc tam seko murgam līdzīga laulība. Kāzas ilgst tikai vienu dienu, bet laulībai jāturpinās mūža garumā!

Laulību uztveram kā LĪGUMU, nevis DERĪBU.

Valsts priekšā laulības ir kā līgums. Juristi apliecinās, ka līgums ir vienkāršs dokuments, kurš veidots balstoties uz neuzticību starp divām pusēm, kur katra puse primāri ir ieinteresēta sava labuma gūšanā. Dievs laulību radīja kā kaut ko daudz lielāku – tā ir Derība. Derības mērķis nav apmierināt savas intereses, bet vienam otra vajadzības. Derība ir pašaizliedzīga un mūžīga, un tās pamatā nav atkāpšanās un sevis aizsargāšanas stratēģija. Tad laulība izdosies. Bet mūsdienu cilvēks ir pazaudējis šādu skatu par laulību.

Laulību ceļam uz savām SAJŪTĀM, nevis NODOŠANOS.

Sajūtas nav nekas slikts. Sajūtas ir svarīga dzīves daļa, tomēr tās nevar būt dzīves kompass vai pamats, jo sajūtas ir svārstīgas. Laulība ir pārāk svarīga, lai to balstītu uz sajūtām. Laulība pamatā ir – nodošanās. Arī dienās, kad nejūtamies tā, kā mēs vēlētos.

Mūsdienu cilvēkus vada sajūtas un, ja tās mainās, mēs vēršamies pret laulību. Stipra laulība pieprasa izvēli – mīlēt vienam otru arī tajās dienās, kad grūti atrast kaut ko, kas otrā patiktu.

Mēs skatāmies uz laulību kā 50 pret 50 sadarbību

Laulība noteikti ir sadarbība, taču mūsdienu pasaulē, laulāto pienākumu sadale kļūst bīstama. Ja uztveram laulības attiecības kā “50:50”, mēs vienmēr vērtēsim dzīvesdrauga devumu attiecībās to salīdzinot ar mūsu pašu ieguldījumu (parasti sevi vērtējam labāk). Tad attiecības kļūst par darījumu, kur abas puses cenšas ieguldīt pēc iespējas mazāk, tā dabiski veidojot vidi, kur neviena no pusēm nevēlas pielikt vairāk pūļu kā vajadzīgs. Rezultātā mīlestība tiek aizstāta ar pienākumiem. Tā vietā, lai skatītos uz attiecībām kā 50:50, skaties uz tām kā 100:100, dodot no sevis visu labāko, ko vien tu spēj!

Uzskatām, ka bērnu LAIME ir augstāka prioritāte PAR laulības VESELĪBU

Bērni ir ļoti svarīga prioritāte un vecākiem ir jābūt gataviem uz visu viņu dēļ, taču problēma ir tajā, ka bērnu laime tiek nostādīta augstāk par veselīgām attiecībām laulībā. Mūsu pienākums nav audzināt “laimīgus bērnus”, mūsu pienākums ir izaudzināt atbildīgus pieaugušos. Ja visa uzmanība ir tikai uz to, lai bērns uz šo mirkli būtu laimīgs, mēs neizbēgami nodarīsim kaitējumu gan saviem bērniem, gan laulībai. Beigu beigās attapsimies ar “tukšu ligzdu” un izjukušu laulību. Viena no lielākajām dāvanām, kādu tu vari saviem bērniem iedot ir – drošība, ko viņi gūst mājās, kurās valda vienotība un miers, kur tētis un mamma mīl viens otru.

Sūtam vairāk ĪSZIŅAS kā SARUNĀJAMIES

Tehnoloģijas, telefoni, datori ir lieliski rīki, bet viņi var būt arī liels traucēklis, lai veidotu jēgpilnas attiecības ar savu dzīves draugu un mīļajiem. Ģimene var sēdēt vienā istabā, bet atrasties atšķirīgās pasaulēs. Laulība tikai iegūtu, ja mēs samazinātu laiku pie ekrāniem, bet pavairotu laiku personīgai sarunai, un īsziņas nomainītu ar brīvām sarunām.

Esam “aizstājuši” SEKSU un romantiku

Viens no lielākajiem laulības slepkavām ir fakts, ka vīri un sievas ir pārstājuši dzīties viens pēc otra, un, lai apmierinātu savas seksuālās vajadzības vēršas pie ārējiem avotiem – pornogrāfija, erotika, filmas. Laulības ātri uzlabotos, ja pāris ne tikai fiziski būtu monogāms, bet nodotos tam, lai tāds būtu arī emocionāli un seksuāli.

Domājam, ka ŠĶIRŠANĀS atrisinās problēmas

Pastāv liels mīts, ka šķiršanās atrisina visas problēmas, ar kurām saskaramies laulībā. Patiesībā šķiršanās rada vēl vairāk problēmas, nevis tās atrisina. Tāpēc tā vietā, lai no grūtībām bēgtu, mums vajadzētu tās risināt (ar tām strādāt). Problēmas ir jārisina, nevis jāmeklē aizbildinājumus. Cīnaties viens PAR otru, nevis viens PRET otru.

Avots: 8 reasons modern marriage isn’t working