IMG_2717_1

Gribu ar jums dalīties pateicībā Dievam. Vēlu vakarā braucu mājās no laukiem. Braucu ar ātrumu 100 km/h, bija mazliet migla, bet pilnīgi nekas neliecināja, ka kaut kas varētu notikt. Pretī parādījās kārtējā mašīna, pārslēdzu tālās gaismas uz tuvajām… Kļuva gan nedaudz neomulīgi, jo sanāca krietnu ceļa posmu braukt sliktā redzamībā, taču, pie tā jau pierasts, nekas īpašs. Tomēr sirdī sajutu reālu Svētā Gara balsi ­ “samazini ātrumu!” Samazināju līdz 70 km/h. “Samazini vēl” – samazināju līdz 50 km/h, lai gan prāts nedaudz protestēja, kādā sakarā to daru, ja nekas neikdienišķs nav manāms.

Tad pēkšņi viss kļūst skaidrs. Notikumi attīstās ļoti strauji. Nepateikšu precīzu attālumu, pieļauju, ka apmēram 20 metru priekšā, ieraugu alni. ­Mīņājās lopiņš, tieši manā joslā manāmi apjucis, bet nekust ne no vietas! Tad jau arī pretim braucošā mašīna tepat.. Metu pa bremzēm, apstājos burtiski metra attālumā no graciozā dzīvnieka, kurš pēkšņi attopas un lēnā solī sāk čāpot pāri šosejai…

Pirmā sajūta ­ auksti sviedri. Otra, pāris sekunžu laikā cauri galvai izskrien otrs scenārijs. Bet pāri visam ­ pateicība Dievam par Viņa mīlestību, eņģeļu kalpošanu un Svētā gara balsi, kurai, Dieva žēlastības rezultātā, es paklausīju.. Pat nespēju izteikt vārdos, kas notiek manā sirdī! ­ kā gan lai neatdod Viņam visu dzīvi?

Mīļie, lai Dievs dod mums spēku un drosmi paklausīt Svētā Gara balsij, kad Viņš brīdina mūs. Sevišķi, ja Viņš mūs brīdina liecināt kādam cilvēkam par glābšanu, jo varbūt tieši Tu esi tas ātruma samazinātājs šī cilvēka dzīvē, lai viņš neaizietu bojā..

Un vēl.. uz mirkli iedomājos, ­ Dievs, bet kāpēc tas alnis nevarēja, piemēram, stāvēt otrā ceļa pusē? Vai tā nebūtu bijusi svētība man? Domāju, jūs zināt ko es sadzirdēju: “Tam šoferim, kurš brauca man pretī nebija Svētais Gars, kurš viņu brīdinātu par kaut ko tādu.. Māri, tā ir svētība, ka tu sadzirdi Svētā Gara brīdinājumu.. bet vēl lielāka svētība ir tā, ka tu paklausi Viņa balsij.”

Dievs ir reāls, un Viņš reāli palīdz, pasargā un svētī katru, kurš uz Viņu paļaujas!

Māris