2018_rene_level_martinez_01

Renē auga ģimenē bez tēva. Viņa māte aktīvi aizrāvās ar dažādām burvestībām un okultām lietām. Renē stāsta, “Mana māte nodarbojās ar burvestībām. Kad biju mazs, viņa upurēja dzīvniekus pār mani, un es sāku redzēt dažādus dēmonus. Šie dēmoni vajāja mani visu dzīvi.”

Kad Renē bija sasniedzis tikai 12 gadu vecumu, viņš iesaistījās noziedzīgās darbībās. Viņš ielauzās svešās mājās, zaga ieročus un piedalījās apšaudēs. Viņa kriminālās darbības noveda pie tā, ka deviņdesmito gadu sākumā Renē dibināja bandu ar nosaukumu “Latīņu sindikāts”.

Viņš bija veiksmīgs gangsteris. Banda izauga līdz 300 locekļiem. Daudzi no viņiem vēlāk gan tika nogalināti vai arestēti.

Jau esot ietekmīgs bandas vadonis, Renē kļuva par tēvu un sāka saprast, ka tā riskēt ar savas ģimenes drošību vairs turpmāk nevarēs, un kaut kas ir jāmaina. Renē izlēma pievērsties cīņas sportam un noslēdza profesionāļa līgumu ar kādu kompāniju, kas viņam garantēja regulāras cīņas MMA krātiņos. Jau savas cīkstoņa karjeras sākumā Renē uzvarēja bijušo pasaules boksa čempionu Rikardo Majorgu.

Renē Martiness bija sasniedzis visu, ko vēlējās – viņam bija veiksmīga karjera un nauda, lai apgādātu savu ģimeni.

Viņš stāsta, “Man bija nauda. Man bija slava. Papildus visam, es ražoju gangsteru mūziku, kuru cilvēki klausījās. Bet sirdī bija tukšums.” Šajā laikā viņa māte bija piedzīvojusi Kristu un no okultisma praktizētājas kļuvusi par kristieti. Viņa pavadīja daudz laika, lai lūgtu par savu dēlu.

2016. gadā Renē Martiness piedzīvoja pārdabisku Dieva pieskārienu. “Bija sajūta, it kā visa mana dzīve tiktu parādīta acu priekšā 5 sekundēs,” atmiņās dalās Renē. “Es nometos uz ceļiem. Izplūdu asarās Dieva priekšā. Un kad Viņš uz mani runāja, es zināju, ja es nepadošos Viņam, es varu mirt,” viņš turpināja.

Pēc šī piedzīvojuma Renē nolēma uzticēt savu dzīvi Jēzum. Par savu aicinājumu viņš padarījis misiju – izplatīt Dieva Vārdu cilvēkiem, kuri dzīvo tā, kā agrāk dzīvoja viņš pats. Bijušais bandas vadonis tagad apmeklē cietumus, nepilngadīgo pāraudzināšanas iestādes, un bijušos bandas locekļus, lai dalītos Kristus mīlestībā. Daudzus no sev agrāk uzticamiem rokaspuišiem Renē ir kristījis jaunai apskaidrotai dzīvei Jēzū Kristū.

“Esmu atgriezies ielās, kur es agrāk terorizēju cilvēkus. Bet tagad es tur esmu, lai nestu  Gaismu, lai liecinātu par Jēzu.”

Par bijušā bandas līdera Renē dzīvi ir uzņemta dokumentāla filma “The Warrior Level”, kuru daudzas draudzes izmanto evaņģelizācijā.

“Tas ir vairāk nekā es varēju iedomāties. Daudzi cilvēki nāk pie Kristus, pateicoties manai liecībai, un es esmu tik pagodināts, ka varu būt Dieva lietots. Tā ir privilēģija un gods, ka Dievs mani lieto. Viņš varēja izvēlēties jebkuru citu. Es varēju būt miris. Mana dzīve varēja turpināties cietumā. Bet esmu šeit un es esmu pateicīgs.”

Avots: ‘I’m Giving Them Jesus’: Former Gang Leader Brings Life to Communities He Once Terrorized