2018_bernu_konference_slavesana

Otro reizi bērnu kristīgās mūzikas festivāla “Mūzikas Spārni” vēsturē notika kristīgā Bērnu konference, kas noslēdzās ar grandioziem slavēšanas svētkiem, kuros piedalījās bērni no 20 Latvijas draudzēm.

Šī gada festivāla vadmotīvs bija “SPĪDI”. Pasākuma programma tika sadalīta divās daļās – konferencē un slavēšanas svētkos.

Dienas pirmajā daļā 3 stilīgi pasniedzēji uzdāvināja bērniem 3 Dieva Vārda patiesības īpaši viņiem saprotamā veidā. Bērni tika iedrošināti spīdēt it visur un saprast, cik ļoti Dievs viņus mīl. Pasniedzēji atgādināja, ka Dievs mūs visus ir radījis īpašus, tādus, kuri var nest gaismu un lietot savas dāvanas visur, kur vien atrodamies.

Konferences tēmas:

Pārtraukumā draudzes nama telpās bija sarūpētas dažādas iespējas bērniem izklaidēties. Ļoti lielu prieku un interesi bērniem izraisīja eksperimentu šovs lielajā zālē, kā arī dažādie konkursi un jauniešu zālē izveidotais labirints “Gaisma tumsā”. Kā vienmēr pieprasīta bija arī smilšu darbnīca un darbošanās pie zīmēšanas sienas. Vecāki tai laikā varēja mieloties kafejnīcā un izbaudīt jauko laiku draudzes pagalmā.

Pasākuma otrajā daļā norisinājās slavēšanas svētki, kuros piedalījās 240 koristi, kuri kopā nodziedāja 12 dziesmas. Esam pārliecināti, ka šo īpašo debesu klātbūtnes atmosfēru izjuta ne tikai visi klātesošie, bet arī ikviens, kurš šim notikumam sekoja līdzi kristīgā telekanāla TBN tiešraidē. Šo kanālu var vērot 184 valstīs visā pasaulē.

2018_bilde_01

Bērni ir Latvijas nākotne – nākamie evaņģēlisti, kalpotāji, uzņēmēji, mākslinieki, ārsti, juristi, mūziķi, politiķi un mācītāji! Ir tik fantastiski redzēt, kā viņi no mazām dienām iemīl savu Glābēju. Pasākuma izskaņā atskanēja aicinājums uzticēt savas dzīves Jēzum, un tam atsaucās vismaz 50 bērni.  Svētku fotogalerija.

Jau tajā pašā vakarā mēs saņēmām vairākas atsauksmes no pasākuma dalībniekiem un apmeklētājiem. Piedāvājam tikai dažas no tām.

Una no Aizputes raksta: “Braucot mājās, busiņā bērni sanāca ap mums, pieaugušajiem, un gribēja runāt un runāt, un dziedāt, nevis būt paši par sevi. Sarunājām, ka visi tiksimies un noskatīsimies kopā 2017. gada Mūzikas Spārnus un pavadīsim laiku pie ugunskura. Svētku iespaidā mums izveidojās tik īpaša vienotība starp paaudzēm… Organizācija bija ļoti augstā līmenī – gan bērnu savākšana, izvietošana. Katrs no jums kā skrūvīte milzīgā mehānismā perfekti darīja savu uzdoto daļu, un kopā rezultāts bija superīgs! Paldies! Bērnu vārdā esiet tūkstoškārt svētīti par šo milzīgo darbu un atdevi! Jau tagad gaidām nākamo gadu!”

Mācītājs Guntis no Aizputes: “Patika pielūgsmes laiks kopā ar bērnu kori un tas, ka bērniem tika dota iespēju atdot savu dzīvi Jēzum. Tas bija īpašs brīdis…”

Kāda mamma, kura pati nevarēja apmeklēt pasākumu, raksta: “Bērni atbrauca mājās un stāstīja par Dieva Vārdu, kas viņus uzrunāja – par lampām, par savu īpašo statusu, ka viņi ir Dieva meistardarbs, Dievam īpašs un vērtīgs – tāds, kāds esi!”

Anda no Valmieras: “Jūs esat ieguldījuši neizsakāmi lielu darbu, pūles un sirdi! Gan bērni, gan mēs, vecāki un skolotāji, joprojām esam neizsakāmi priecīgi un pateicīgi Dievam un Jums par iespēju kopā slavēt un piedzīvot Dievu! Mūsu mājskoliņas bērniem tā bija pirmā pieredze pasākumā, un viņi ir sajūsmā! Ļoti patīkami pārsteidza semināri bērniem un nodarbības, kas viņiem radīja lielu interesi un prieku! Eksperimenti bija brīnišķīgi! Man ir liels prieks par to, ka bērni sajuta, ka viņi ir daļa no daudz lielāka Dieva darba, kā arī to, ka ir vēl ļoti daudz citu bērnu, kuri, tāpat kā viņi, seko Jēzum un mīl Dievu. Manuprāt, tas bērniem ir liels iedrošinājums turpināt savu ticības ceļu, lai kur viņi arī atrastos ikdienā.”

2018_bilde_03

Brīnišķīgu stāstu atsūtījusi Kristīne no Tukuma:“Kora dalībniece pēc pasākuma bija tā iedvesmota, ka sarakstīja dziesmu, viņas mamma tvēra mirkli un pierakstīja vārdus. Šo svētdien pielikām melodiju piedziedājumam. Biju pārsteigta par bērna sirds degsmi un talantu…”

Daiga no Ventspils: “Šī bija mūsu pirmā reize “Mūzikas Spārnos”. Esam sajūsmā un ar nepacietību gaidīsim nākamo gadu.”

Sakām lielu, lielu paldies ikvienam, kurš piedalījās šajos svētkos gan kā dalībnieks, gan kalpotājs. Esam pārliecināti, ka bērnu piedzīvotais šajā pasākumā ir brīnišķīgs apliecinājums, ka ieguldītais laiks un līdzekļi bija tā vērti.

SVĒTKU FOTOGALERIJA

Tiekamies konkursā “Mūzikas Spārni” 2019. gadā! 

2019. gadā visi ir aicināti piedalīties bērnu kristīgās mūzikas festivāla “Mūzikas Spārni” konkursā. Pasākumam, kā ierasts, būs divas daļas. Pirmajā daļā norisināsies konkurss, otrajā slavēšanas svētki. Mudinām rakstīt dziesmas jau tagad, jo dziesmas konkursam būs jāiesniedz līdz 1.novembrim, bet slavēšanas korim jāpiesakās līdz 1.decembrim.
Sīkāk informācija jau drīzumā būs pieejama muzikassparni.lv