radits_sim_laikam_05

18. martā draudze “Prieka Vēsts” vēra savas durvis vērienīgam ģimenes pasākumam “Radīts šim laikam”. Tā bija iespēja bērniem un viņu vecākiem no visas Latvijas pulcēties kopā, lai slavētu Dievu, mācītos, piedalītos radošajās darbnīcās un atrakcijās, lai piedzīvotu Dieva klātbūtni un Viņa pieskārienu, lai tiktu ekipēti un iedrošināti savai ikdienai.

Konference tika atklāta ar kopīgu slavēšanu – bērniem tik ļoti iemīļotām un zināmām dziesmām, kuras uz skatuves izpildīja arī draudzes “Prieka Vēsts” bērnu koris.

Pēc tam sekoja teātra etīde par bērnu ikdienu skolā, par tiem izaicinājumiem un attiecībām ar vienaudžiem, kuras ir tik pazīstamas katram. Apcelšana, izsmiešana, nespēja pretoties “bara instinktam”, kauns par savu ticību, vai tieši pretēji – drosme pastāvēt, ietekmēt un uzvarēt, pārliecība par to, kam tici, spēks noliekties pie atstumtā un piedot pāridarītājam.

Kas ir tas, no kā smelt šo spēku? – JĒZUS! Ja ik rītu apvelkam EKIPĒJUMU, ko Jēzus mums dod, tad spēsim stipri stāvēt patiesībā, mūsu sirds un domas būs pasargātas, mūsu kājas ies pareizos ceļus, mūsu rokās būs vairogs, kas atvairīs ļaunās melu bultas un mums būs Dieva Vārda zobens, kas satrieks ienaidnieku.

Kamēr vecāki devās uz saviem semināriem, bērni skolotāju pavadībā izveidoja praktiskos darbiņus par EKIPĒJUMU, vēlreiz atceroties, kāpēc un kas ir jāapvelk ik dienas.

radits_sim_laikam_02

Pēc tam jau sekoja aktivitāšu daļa, kurā bija radošās darbnīcas, fotoorientēšanās, atrakcijas, tostarp Klinšu siena, bija pieejama arī Eksperimentu laboratorija, kurā bērni ar saviem vecākiem skatījās profesionāļu sagatavotu šovu, bet pēc tam paši veica dažādus eksperimentus skolotāju pavadībā. Tāpat bija pieejama kafejnīca ar īpašiem bērnu gardumiem un grāmatu veikals, kas bija parūpējies par īpašo “Radīts šim laikam” produkciju, lai šis Vārds būtu klātesošs arī ikdienā.

Visbeidzot vakara noslēdzošajā daļā bērni un ģimenes piedalījās LIELAJĀ LOTERIJĀ. Tika izlozētas 4 mazās dāvaniņas – īpašā bērnu produkcija, bet pēc tam 3 ģimenes tika pie lielās balvas – atrakciju parka “Adventica” apmeklējuma, lai pavadītu laiku kopā piedzīvojumu gaisotnē.

radits_sim_laikam_03

Skaties bildes Bērnu konferences lielajā galerijā.