PV_2015_190

Menijs Pakjao ir viens no visu laiku labākajiem bokseriem pasaulē. Viņš ir pasaules čempions astoņās svara kategorijās. Viņš ir pirmais bokseris šī sporta veida vēsturē, kurš ir izcīnījis 10 pasaules čempiona titulus astoņās dažādās kategorijās. Pakjao ir savas dzimtenes Filipīnu nacionālais lepnums. Viņš ir arī aktīvs politiķis, jo ir ievēlēts par Filipīnu kongresmeni. Ikdienā ļoti pazemīgs ģimenes cilvēks un pārliecināts kristietis, kurš aktīvi izmanto katru iespēju liecināt par Jēzu, Kurš dramatiski izmainīja viņa dzīvi.

Menija personība ir ļoti netipiska boksa superzvaigznes statusam – kristietis, ģimenes cilvēks, pazemīgs, vienkāršs, viņam rūp cilvēki un taisnība. Viņu nekad nevar dzirdēt izsakot jēlības par saviem pretiniekiem, kā arī lieloties ar dārgām luksusa mantiņām, kas ir pierasta lieta boksa aprindās. Tomēr tā tas nav bijis vienmēr. Pirms sastapšanās ar Jēzu, Menija dzīve bija pilnīgi citādāka…

Bokseris uzauga nabadzīgā ģimenē Filipīnās. Viņa māte audzināja bērnus viena pati. Lai palīdzētu mātei, jau agrā vecumā Menijs sāka strādāt. 12 gadu vecumā Menijs sāka nodarboties ar boksu. Viņš bija ļoti talantīgs bokseris. Ātri sapratis, ka ar boksu varēs finansiāli vairāk palīdzēt ģimenei, viņš sāka lauzt savu ceļu uz boksa virsotnēm un finansiāli atbalstīt savu ģimeni… Protams, neviens nevarēja iedomāties, kādas virsotnes viņš sasniegs.

Menijs tika audzināts kā katolis, tomēr turējās tālu prom no baznīcas. Svētdienās viņš devās uz draudzi, bet vakarus no pirmdienas līdz sestdienai viņš pavadīja bāros. Pieaugošā slava un nauda bija liels pārbaudījums Menijam. Viņu vilināja viss, ko slava un nauda varēja sniegt. Viņš bija dzīves baudītājs, kuram nebija nekādu robežu. Viņš necienīja savas laulības svētumu. Bija rupjš. Aizrāvās ar alkoholu. Spēlēja azartspēles. Viņš centās no dzīves gūt maksimālu prieku un baudu. Iespējams, tā vēlējās kompensēt to, ka bērnību pavadīja nabadzībā.

Bet kādu dienu viņš saņēma vēstuli, kas aizskāra viņa sirdi. „Saņēmu vēstuli no mammas, kurā viņa rakstīja, ka mana māsa vairs neiet uz skolu, jo es viņai vairs nesūtu naudu. Es raudāju, vainojot sevi par to, ka esmu iztērējis visu naudu alkoholā.”

Neilgi pēc šī notikuma, Menijs redzēja sapni, kas izmainīja viņa dzīvi. „Sapnī es dzirdēju Dieva balsi. Viņa balss bija desmit reizes skaļāka par pērkonu. Dievs man sapnī vaicāja, kādēļ esmu nomaldījies?” atceras slavenais bokseris. „Dieva balss bija tik spēcīga. Tas bija manas dzīves pagrieziena punkts. Dievs runāja ar mani.”
Kādu laiku Menijs centās šo sapni ignorēt, bet kādu dienu viņš sajuta stipru pamudinājumu atvērt Bībeli. „Pirmā Rakstu vieta, kuru es lasīju, runāja par vīru, ar kuru Dievs runāja sapnī. Tajā mirklī es sapratu, ka Dievs patiesi bija runājis arī ar mani,” saka Menijs.

Dieva Vārda spēks, Svētā Gara darbs pie viņa sirds un pārsteidzošais sapnis lika Menijam nomesties uz ceļiem un atdot savu dzīvi Jēzum Kristum kā savam Kungam un Glābējam.

PV_2015_192

Tagad viņš ir cits cilvēks. Nosvērts. Mierīgs. Paralēli profesionālai boksera karjerai viņš ir arī kongresmenis Filipīnu valdībā. „Cilvēki ir pārsteigti par izmaiņām, kas ar mani notikušas,” saka Menijs. „Mana dzīve gāja kā pa miglu – nemitīgā skriešanā un dzīves baudīšanā. Kad nepazinu Dievu, es darīju, ko vien vēlējos. Bet es izmainījos, kad izdzirdēju Dieva balsi.”

Viņa dzīvē ienāca lielas pārmaiņas. Menija Pakjao ilgadējais treneris Fredijs Roučs par viņa pārmaiņām saka: „Viņi ar sievu ir laimīgāki, kā jebkad. Viņš vairs neballējas pa naktīm, nelieto alkoholu. Viņš cenšas dzīvot tīru, svētu dzīvi. Ir disciplinēts. Nepavada naktis dažādu sieviešu sabiedrībā. Viņa sieva ir laimīga. Viņš ir kļuvis par ģimenes cilvēku. Agrāk viņš bija mežonīgs. Viss šajā pasaulē viņam bija pieejams, un viņš centās to visu arī izbaudīt.”

Ticība Jēzum ir svarīgākā lieta Menija dzīvē. „Kad Jēzus ir tavā dzīvē, šīs pasaules lietas tavā sirdī vairs nav svarīgas. Tas, kas ir svarīgs – ir Dievs.”
„Esmu laimīgs, jo es atradu pareizo ceļu, glābšanu, piedzimu no jauna. Jēzus teica, ka mums neredzēt Dieva Valstību, ja neesam dzimuši no augšienes. Tas man ir ļoti svarīgi. Jēzus ir Ceļš, Patiesība un Dzīvība. Neviens netiek pie Tēva, kā vien caur Viņu. Nav cita ceļa. Vienīgais ceļš ir tikai caur Jēzu. Dievs mani ir svētījis ar visu, kas man ir. Viņš mani ir svētījis būt par profesionālu bokseri, svētījis ar politisko karjeru un esmu drošs, ka tas ir ar mērķi, lai es pasludinātu Viņa, ne savu vārdu,” saka Menijs Pakjao, kuram daudzi kādu dienu paredz Filipīnu valsts prezidenta amatu.

Avots
Avots II