2015_andris

Bērnībā biju kā visi lauku puikas. Mani audzināja mamma, bija daudz jāstrādā, likās, tas nekad nebeigsies. Taču laiks gāja ātrāk, kā varēju iedomāties. Pabeidzu pamatskolu, pēc tam vidējo speciālo skolu, tad tiku iesaukts armijā. Pēc kaimiņu un radinieku teiktā, biju strādīgs un kārtīgs dēls savai mātei.

No dienesta atgriezos izmainījies. Īsā laikā paspēju sastrādāt to, ko citi nepaspētu visā savā mūžā. Strādāju kolhozā par šoferi, jo ļoti patika tehnika. Nedēļas nogales ar draugiem dzīrojām ar visām no tā izrietošajām sekām. 23 gadu vecumā iepazinos un apprecējos ar savu dzīvesdraugu Dainuvīti, cerēju, ka ģimenes dzīve mani glābs no alkohola. Divdesmit sešos gados alkohols jau bija pamatīgi iedragājis manu dzīvi, viss sāka brukt.

Pirmo brīdinājumu saņēmu sapnī, kurā visā pilnībā redzēju savas bēres. Es gulēju zārkā, blakus bija bedre, redzēju, kā sabrauc radi un dzirdēju, ko par mani runā. Beidzot pie manis pienāca māte, es viņai teicu, ka negribu mirt, ka gribu dzīvot, bet viņa atbildēja: „Nevaru to atcelt, dēls. Visi sabraukuši, galdi saklāti, vieta tev sagatavota.” Pamodos no šausmām un visiem stāstīju, ko sapnī biju redzējis.

Laikam ejot, visas šīs negācijas manā dzīvē sasniedza kulmināciju. Vairākas reizes vadot automašīnu alkohola reibumā avarēju, mana dzīvība bija mata galā, taču Jēzus vienmēr mani pasargāja un neļāva nomirt. Ģimenes dzīve bija gandrīz izjukusi, ar draugiem saplēsies, savu sapņu auto sadauzījis, dzērumā kaujoties, cilvēkam biju nodarījis smagus miesas bojājumus. Pēc kāda laika man paziņoja, ka par to draud 8 gadi ieslodzījumā.

Atceros, kā velns man toreiz čukstēja: „Tu sapūsi cietumā vai ceļa malā.” Sapratu, ka 99% savas dzīves esmu sabojājis. Velns manai dzīvei gribēja pielikt lielu, treknu punktu. Es gribēju izdarīt pašnāvību. Slava Dievam, ka vēl bija palicis šis 1% Jēzum! Viņš atnāca pie manis sapnī. Redzēju Viņu vannas istabā it kā uz ziepju gabala, kur, lai kā to centos nomazgāt, tas neizdevās. Pamodos un steidzos uz vannas istabu, protams, Viņa tur nebija, taču sajutu, ka kaut kas ir mainījies. Vēlāk sapratu, ka Jēzus ar Savām asinīm ir nomazgājis manus grēkus. Vēlāk uzzināju, ka cilvēki par mani bija lūguši, un pēc tam mani uzaicināja uz kristīgu konferenci, kurā mana dzīve izmainījās par 180 grādiem. Es nožēloju savus grēkus, vienā dienā saņēmu brīvību no alkohola un smēķēšanas.

Šodien es varu droši teikt, ka Jēzum patīk izmainīt velna treknos punktus ­ – Viņš pielika šim punktam mazu astīti, izlabojot to par komatu, dodot manai dzīvei turpinājumu. Nu jau vairāk kā 20 gadus esmu ar Jēzu, un pateicos Viņam, ka šis viens procents izmainīja manu un manas ģimenes dzīvi. Man ir brīnišķīga sieva Dainuvīte un trīs fantastiskas meitas ­ Undīne, Sabīne un Elīza.

Mīļais draugs, ja tu lasi šo liecību un jūties kā es, tajos trakajos laikos, un tev ir sajūta, ka velns tavai dzīvei grib pielikt lielu, treknu punktu, tad vēlos tevi iedrošināt atvērt šīs brīnišķās durvis, kas ir ­ Jēzus. Viņš ir atbilde jebkurai problēmai.

Viņš tavu dzīvi var un grib izmainīt pilnībā.

Andris Linde