2015_limora

2009. gadā Sieviešu konference ietvaros kā putukrējums uz tortes bija vakara koncerts ar dziedātājas Limoras Šapiras, pianista Jurija Kaspera un vijolnieka Jurija Savkina piedalīšanos.

Skanēja pasaulē populārāko mūziklu skaistāko dziesmu izlase, ko izpildīja Dieva tautas pārstāve no Izraēlas! Kur gan vēl Latvijā bija iespējams ko līdzīgu dzirdēt! Jāsaka, koncerta laikā kusa ne tikai sieviešu sirdis. Mans vīrs, atskanot pirmajiem akordiem, smagi izdvesa un saķēra galvu, sakot: “Uz ko gan es atkal esmu parakstījies!” bet pēc mirkļa jau ar visu sirdi un dvēseli atradās skaistās mūzikas un vienreizējās balss īpašnieces varā. Koncerts, un līdz ar to viss pasākums, noslēdzās ar visiem zināmo slavas dziesmu “Ak, lielais Dievs”, kuru izpildīja mūsu slavētāji, koris un Valters Gleške. Starp citu, Valters, kurš kopā ar Limoru dziedāja dziesmu “All I Ask of You” saņēma komplimentus, no kuriem man, viņa mātei, vēl joprojām paliek mazliet baisi: “Mums Izraēlā nav vīriešu dziedātāja ar tādu balsi. Esmu dziedājusi daudzos duetos ar dažādiem māksliniekiem, bet viņš no tiem ir labākais, utt.”. To teica Limora, kuru Izraēlas Vēstniecības kultūras departamenta speciālists pirms diviem gadiem mums ieteica kā pazīstamā Dudu Fišera balss īpašnieku, tikai sievietes versijā, bet pēc koncerta profesionāli mūziķi atzina, ka viņa ne ar ko nav sliktāka par tādām slavenībām kā Sāra Braitmane vai Andrea Bočelli.

Jā, šie svētki bija jau paredzēti debesīs, un mēs tos nonesām uz zemes. Nezaudēsim visu to dārgo, ko Dievs mums dāvāja šajās dienās! Un paldies visiem par ieguldīto laiku, spēku un mīlestību!

Koncertā piedalījās dziedātāji Valters Gleške, un citi, kā arī pianists Jurijs Kaspers, vijolnieks Jurijs Savkins, mūziķi no grupas “Vēstniecība”.

Limora Šapira (Limor Shapira). Dzimusi Telavivā, ilgu laiku dzīvojusi ASV. Absolvējusi Izraēlas Mūzikas konservatoriju, pēc tam studējusi dziedāšanu un aktiermākslu Telavivas Universitātē, kā arī Ņujorkā. Viņai bijušas vadošās lomas mūziklos Izraēlas teātros un starptautiskos festivālos, piemēram, “Mūzikas skaņās”, kā arī dublējusi daudzas multiplikācijas filmas ebreju valodā: “Sniegbaltīte”, “Guļošā princese”, “Ēģiptes princis”, “Anastasija”, “Ledus laikmets 2”, u.c. Sniegusi koncertus ASV, Austrālijā, Jaunzēlandē, Honkongā, kā arī daudzviet Eiropā. Viņa koncertējusi kopā ar ebreju dziedātāju Dudu Fišeru un kā soliste uzstājusies ar Izraēlas simfonisko orķestri, Jeruzalemes simfonisko orķestri, Viļņas Sv. Kristofera kamerorķestri.

Līga Gleške