PV_2015_057

Gerry Lester Watson

Buba Vatsons, īstajā vārdā Gerijs Lesters Vatsons, kurš 2013.gadā ieguva pasaules čempiona titulu golfā, dzimis 1978.gadā Floridā.  Ar savu dzīvi slavenais golferis prezentē Kristu, būdams dedzīgs evaņģēlists un izcils sportists. Cilvēki viņu pazīst kā aktīvu sociālā tīkla Twitter evaņģēlistu, kurš tajā pauž Dieva slavu un sludina Viņa Vārdu. Kā norādījis viens no ziņu dienestiem (Fox News) ASV, sportista dzīves prioritātes vislabāk raksturo viņa profila apraksts Twitter kontā: ”Es, pirmkārt, esmu kristietis, tad vīrs, tētis, tad golferis un ”Gerneral Lee” īpašnieks.” 2013.gada Kristus augšāmcelšanās svētkos Gerijs uzvarēja Pasaules Kausā,  uzrunā čempions pateicās par to savam Glābējam.

Par savu jaunību golferis saka: ”Biju sabiedrībai visnotaļ patīkams cilvēks. Nedzēru, nezagu, nemeloju un nelietoju narkotikas. Runājot par mani, cilvēki teica: ”Viņš taču ir labāks kā dažs labs kristietis”, bet manī nebija izpratnes par patiesību. Būdams tāds labs cilvēks es mierīgi varēju aiziet pazušanā, jo nebiju glābts. Mūsu labie darbi un dzīve nenodrošina vietu debesīs, vienīgais ceļš pie Tēva ir caur Dēlu – Jēzu Kristu.”

Sasniedzot pusaudža gadus, Gerijs sāka domāt par dzīves jēgu un mērķiem. Interesanti, ka tieši šajā laikā  Dievs viņa dzīvē atsūtīja ticīgas dvīņu māsas, kas ar savu ģimeni pārcēlās uz dzīvi kaimiņos. Māsas aktīvi stāstīja par Jēzu un aicināja puisi uz jauniešu pasākumiem. Tā kā Gerijam patika meitenes, viņš nolēma apmeklēt kādu no sapulcēm, taču, esot starp kristīgajiem jauniešiem, viņš piedzīvoja Kristus mīlestību un sajūtu, ka patiesībā pats ir kā vientuļš puzles gabaliņš, kas beidzot atradis savu vietu lielajā kopainā.

”Apmeklējot dažas sapulces, es sapratu, ka tā ir tā Mīlestība, kuru visu laiku meklēju. Sapratu, ka vienīgā patiesība ir Kristus, un es gribu būt Viņā. Visus manus jautājumus, šaubas un neziņu nomainīja liels miers un uzticība Dievam.” Kādā dievkalpojumā Gerijs atdeva savu dzīvi Jēzum.

Pavisam nopietni šo lēmumu viņš pieņēma 2004.gadā, kad sāka draudzēties ar savu nākamo sievu – Andželu (bijušo NBA sieviešu līgas spēlētāju).
Jaunais pāris izlēma ar savu dzīvi vienmēr pagodināt Jēzu. ”Mēs vēlējāmies būt Kristus sekotāji, būt Viņam patīkami ar visu, ko darām, tāpēc ar saviem lēmumiem vienmēr nākam pie Viņa.  Tieši 2004.gads manā dzīvē ir ļoti nozīmīgs, jo tad es tiešām kļuvu par fanātisku Kristus sekotāju, un Dievs varēja sākt strādāt arī pie manas personības, lai es būtu tāds vīrs, kāds šodien es esmu.”

”Man pārmet, ka savā profesionālajā karjerā es iesaistot Dievu, ka tiem, kas atnākuši baudīt spēli, es sūtot slēptos signālus… Es atbildu: ”Jā, tā nu ir sanācis, ka esmu evaņģēlija sludināšanā piesaistījis arī golfu.”

”Ir cilvēki, kuri padara Kristu pelēku un izplata neslavu par kristiešiem, es cenšos visiem teikt, ka Jēzus viņus mīl. To darot, es pats kļūstu spēcīgāks, jo katru reizi, kad apliecinu Viņu cilvēku priekšā, Viņš apliecina mani eņģeļu priekšā,» saka slavenais golferis.

Šogad sportists atkal piedzīvoja brīnumus gan karjerā, gan privātajā dzīvē. Kamēr Buba izcīnīja kausu golfā, viņa sieva Andžela spēli vēroja pa satelīttelevīziju kopā ar tikko kā adoptēto dēliņu Kālebu. Tikai nedēļu pirms šī notikuma, golferim piešķīra zaļo žaketi, kas simbolizē augstus panākumus golfa pasaulē. Laulātais pāris saņēma telefona zvanu, kuru bija gaidījuši četrus gadus. Zvans vēstīja, ka beidzot tie kļūs par vecākiem.

”Agrāk domāju, ka pasaules čempiona kausa ieguve emocionāli būs augstākais punkts manā dzīvē, un mirklī, kad to saņēmu, tas, protams, bija patīkami, taču tā bija kā vēja pūsmiņa salīdzinājumā  ar Dieva mīlestību un Viņa dāvanu. Viņš mums uzdāvināja skaistāko puisīti uz pasaules, Viņš mums dāvāja brīnumu – bērniņu.”

Ģimene, jautājumā par tās pieaugumu, bija piedzīvojusi daudzus uzbrukumus un triecienus. Taču katrā smagajā situācijā Dievs par viņiem rūpējās. Piedzīvojot grūtībās brīnumus viņi tikai kļuva vēl vienotāki. Cik gan lielu prieku piedzīvoja laulātie, beidzot vedot mājās savu mazo, brīnumaino mazulīti.

Vatsons: ”Reperis Lecrae man teica, ka būt tētim ir labākā lieta, kas ar tevi var notikt. Es nevēlos būt sabiedrībā pazīstams, bagāts, ļoti veiksmīgs vīrietis. Nē, es vēlos būt vīrietis, kurš ir trauks Dieva rokās, kuru Dievs var lietot par gaismu cilvēkiem, lai savās mājās es būtu labs vīrs sievai un tēvs dēlam.”

Golfa sezonas laikā sportists katru nedēļu rīkoja stundu garas Bībeles studijas visai komandai. Secinājumi? Vārda studijas savienoja viņu ar komandu.
Vatsons neslēpj, ka Debesu Tēvam viņa dzīvē pieder pirmā vieta. „Man Bībeles studijas ir veids, kā tieku savienots ar Jēzu, kā varu dot Viņam slavu.

Kad redzu pasauli kā to redz Jēzus, tad saprotu, ka golfs ir tikai neliela, Dieva dota platforma, no kuras aizsniegt cilvēkus, kurus, piemēram, nevar aizsniegt mans brālis Kristū – Tims Tebovs, jo ir auditorija, kura vienkārši necieš futbolu, bet mīl golfu, un es viņus lieliski saprotu,” smaidot joko golferis.