2019_jirgens_klops_01

Jirgens Klops ir viens no šobrīd pasaulē atzītākajiem un populārākajiem futbola treneriem. Viņš ir ne tikai lielisks taktiķis un iedvesmotājs savai komandai, bet arī spilgta un aizraujoša personība, kura komentāriem un viedoklim līdzi seko tūkstošiem cilvēku visā pasaulē.

Pēc veiksmīgas trenera karjeras Vācijā, vadot tradīcijām bagāto Dortmundes “Borussia” komandu, nu jau vairākas sezonas Jirgens Klops ir stūrmanis vienā no pasaules slavenākajiem futbola klubiem “Liverpool FC”. Tomēr daudzi futbola līdzjutēji, iespējams, ir palaiduši garām to, ka Jirgens ir pārliecināts kristietis un nekaunas par to runāt arī intervijās.

Kad pēc kāda zaudējuma viņam tika vaicāts, vai futbola dievs bija nostājies pret viņa komandu, Jirgens atbildēja: “Pirmkārt, tāda futbola dieva nav. Bet ir Dievs, kurš mīl ikvienu cilvēku, ar visām viņa problēmām un nepilnībām, tādēļ es domāju, ka Dievs noteikti mīl arī futbolu, bet uzvaras laukumā ir jāizcīna mums pašiem”.

Kāda cita intervija par trenera pārliecību atklāja nedaudz vairāk: “Visiem šiem lieliskajiem puišiem, ar kuriem ikdienā es strādāju, ir viena kopīga lieta – agrāk vai vēlāk viņu dzīvē pienāk mirklis, kad viņi saprot, ka dzīvē ir jābūt kam vairāk, nekā tikai cīņai par čempionu titulu. Un Dievs ir tas, kurš izmaina perspektīvu par lietām.”

sp28-liverpool

Laikmetā, kad katrs jauns, veiksmīgs treneris tiek slavēts par savu unikālo futbola filozofiju, Klopam ir pārliecība, ka ticība ir daudz nozīmīgāka par futbolu.

“Ticēt Dievam, bet negribēt par to runāt – es nesaprotu, kā tas strādā! Ja kāds man jautā par manu ticību, es viņam par to pastāstu. Ne tāpēc, ka es būtu misionārs, bet gan tāpēc, ka palūkojoties uz savu dzīvi – un es to cenšos darīt katru dienu – es saprotu, ka es esmu neizprotami labās un drošās rokās. Un man ir tiešām žēl, ka tik daudzi cilvēki nav pieredzējuši šo drošības sajūtu. Ja vien viņi zinātu, kāda tā ir, viņi pēc tās noteikti tiektos.”

Kad intervijā Jirgenam tika jautāts, kura ir pati nozīmīgākā persona vēsturē, Jirgenam nebija ilgi jādomā: “Jēzus ir pati nozīmīgākā persona cilvēces vēsturē.  Man tā ir viegla atbilde. ”

Šodien, daudzi Liverpūles fani savu ticību balsta Jirgenā Klopā. Bet izskatās, ka Klops savu ticību nebalsta sevī.


Resursi:
Jesus is the most important person in history
The new Liverpool manager is not hiding his Christian faith