2015_supertetis

Ēriks Kuks
Mūsu tētis, šķiet, ir bagātākais vīrietis pasaulē. Jo ne par kādu naudu nevar nopirkt 6 gudrus, talantīgus, čaklus, skaistus un Dievu mīlošus bērnus. Viņa bērni ir tēta lielākais lepnums. Mūsu mājās tētis zina atbildes uz visiem jautājumiem. Līdzīgi kā Google, tikai vēl gudrāks, jo Google map viņš pārsit par 100%. Uzticīgs kalpotājs, mīlošs un gādīgs vīrs, jautrākais un smieklīgākais tētis.

Gatis Zelmenis
“Mūsu tētis ir visforšākais uz visas pasaules…” Šo dziesmu mēs dziedam mašīnā, kad izbraucam ārpus Rīgas. Viss tajā minētais ir tieši par mūsu tēti. Tētis pirms miega man ­ Esterei lasa Bībeli, tad mēs parunājamies un lūdzam Dievu. Pēc tam viņš iet pie brāļa, un dara to pašu, tikai brālim saprotamā veidā. Ir tik superīgi dzirdēt, kā tētis lūdz Dievu. Es tik daudz varu mācīties no tēta. Viņš prot gan remontu istabā uztaisīt, gan riteni salabot, gan istabas ar putekļu sūcēju iztīrīt. Vēl mūsu tētim patīk spēlēt perkusijas, ģitāru un basketbolu. Viņam patīk stāstīt anekdotes. Mūsu tētis nav parasts tētis, bet dievbijīgs vīrs. Viņš iedrošina mūs turpināt iesākto un nepadoties. Mūsu tētis nav ātrsirdīgs, bet mierīgs un nosvērts. Viņš dažreiz piecieš mūsu nerātnības. Mūsu tētis ir visforšākais, visgudrākais, vislabākais ­ uz visas pasaules…tas tāpēc, ka viņš Jēzu mīl no visas sirds!

Jānis Siks
Mūsu tēti sauc Jānis. Viņam ir ap 30 vai 40 gadu. Viņš strādā Columbuss ar datoriem. Viņš reti ēd saldumus, jo tētim garšo normāls ēdiens, un viņš daudz strādā. Tētis ar mums bieži spēlē Sabotieri. Mums patīk ar tēti braukt izbraukumos pa Latviju – līst alās, taisīt mežā ēst un apmaldīties.

Brīvā laikā mēs braucam uz Biķernieku trasi skrituļot. Piektdienas vakaros mēs ar tēti taisām kinovakarus. Liekam ekrānu, projektoru, cepam popkornu un dzeram kolu. Katru vakaru pēc mazgāšanās es -­ Rūta kliedzu “Lidmaaššiiinaaa..”. Tad atlido lidmašīna Tētis un mēs lidojam uz gultu. Tētis mums neļauj daudz spēlēt datoru, labprāt neļautu vispār.

Vasarā tētim patīk brist upē un vilkt ārā sakritušos kokus, taisīt no akmeņiem aizsprostu, jaukt bebra dambi un nostiprināt upei krastus, lai neaizskalo tiltu. Kad viņs ir upē, viņu nevar sazvanīt. Laukos tētis mums uztaisīja lielu štābiņu no balķiem un sasēja ar striķiem, izmantojot sešas naglas.

Mums arī patīk ar tēti naktī iet uz veco ābeļu dārzu meklēt ar bateriju spīdīgās acis un ēst tumsā ābolus. Jūrmalā mēs ar tēti rokam dziļas dubļu bedres, kamēr tiekam līdz ūdenim. Tētim nepatīk plezīrs, bet patīk rakt tās bedres. Mēs nevaram sagaidīt nākamo izbraukumu!

Normunds Lemantovičs
Mūsu tētis ir brīnišķīgs. Viņam visas krāsas ir mīļākās, viņam garšo visi mammas ēdieni un viņam patīk visi mājdzīvnieki, kas mums ir. Dažreiz mums liekas, ka viņš zina visas pasaules gudrības, jo nekad neesam dzirdējuši viņu sakām “es nezinu” vai “es neprotu”. 🙂

Mūsu tētis vienmēr atbalsta, uzmundrina, pamāca un iedrošina. Viņš nekad nesūdzas par to, kā nav, bet ik dienas pateicas Dievam par to, kas ir.

Viņš neraizējas par ikdienišķo, bet raugās uz priekšu ar ticību. Viņš nepadodas pat pie maziem uzbrukumiem, slimībām vai neveiksmēm. Mūsu tētis nekad nesaka, ka viņam nav laika, trūkst naudas, ka viņam viss vienalga vai kaut kas negaršo. Mūsu tētim ir tik plaša, ticības pilna un drosmīga sirds. Skaļi nedrīkst teikt, bet ar viņu kopā var darīt pilnīgi visu, jo viņš mēdz teikt: “Es visu spēju Tā spēkā, kas mani dara stipru” 🙂

Andris Bisenieks
Mūsu tētis ir kā lielās slūžas, kas vai nu atveras vai ne. Ja atveras, tad zinām ­ projekts tiks piepildīts, pie tam, ar vērienu. Viņš pusceļā nepiekusīs un neatteiksies no mērķa. Tikai mēs to piepildīsim ar lielāku kristīgo glanci, nekā cerēts.

Aivija par savu patēvu saka: “No brīža, kad sapratu, ka mana mamma ir iemīlējusies Andrī, ir pagājuši 3 gadi. Šajā laikā viņš ir kļuvis pilnīgi cits, daudz labāks un patīkamāks cilvēks. Es priecājos, ka viņš apprecēja manu mammu, un ir gatavs darīt tik daudz, lai iegūtu manu uzticību un mīlestību.”

Imants Gromskis 
Mūsu palīgs un draugs šajā pasaulē – mūsu tētis. Viņš mums ir tik vajadzīgs un svarīgs! Mūsu tētis. Viņš ir uzticams un dievbjīgs. Pazemīgs un pilns mīlestības. Saprotošs un gādīgs. Viņš rūpējas par mums un mūs lutina. Dažreiz ,,noper”, citreiz kutina. Mēs mīlam Tevi, tēt!

Jānis Reiniks
Viņš vienmēr ir gatavs nest upurus ģimenes dēļ un nepadoties nekādu šķēršļu un grūtību priekšā. Viņa beznosacījuma mīlestība pret mani atnes dziedināšanu manai dvēselei, jo to saņemot, es labāk izprotu arī Dieva beznosacījuma mīlestību. Ja man, kā mammai, pietrūkst pacietības, tad mans vīrs manu nepacietību pārklāj ar savu pacietību. Jānis, kā tētis, vēlas atstāt saviem bērniem vislielāko mantojumu -­ ticību Jēzum! Ja Dāvids jau mācētu runāt, viņš teiktu: “Man ir vislabākais tētis pasaulē!”

Modris Tučs
Viņš ir lielākais dārgums no Dieva! Nebeidzami mīlošs un gādīgs! Viņš vērtē kopā pavadīto laiku. Aizmirst par nogurumu un, pārnākot no darba, rotaļājas ar mums. Viņš liek mums smieties un nemanot rotaļu padara par matemātikas vai citas mācības apguvi. Mums daudz labāk patīk dauzīties ar tēti, nekā skatīties multenes! Vēl mums patīk iet pārgājienos, braukt ceļojumos. Mūsu tētis nekad nebaras – bet visu izskaidro. Mēs visi viņu bezgala mīlam!

Raivis Ozoliņš
Kurš mums ir vismīļākais, stiprākais, labākais, gudrākais un vissuperīgākais cilvēks? Nu protams, mūsu tētis! Kad esam noskumuši, viņš prot iepriecināt, kad esam nobijušies, viņš mūs iedrošina, kad esam vāji, viņš mūs stiprina, kad esam neziņā, viņš pamāca, kad esam izsalkuši, viņš pabaro, kad salūzt mantiņa, viņš salabo. Tētis prot īstajā brīdī samīļot un viņam vienmēr ir laiks mums. Kad tētis ir blakus, tad jūtamies droši, jo viņam ne no viena nav bail. Viņš ir ļoti gudrs un ļoti mīl mammu un mūs. Mēs ļoti lepojamies ar savu tēti un ļoti mīlam viņu. Mūsu tētis ir supertētis!