2017_muzikas_sparni_1

18. marta sestdienā draudzes “Prieka Vēsts” namā notika bērnu kristīgās mūzikas festivāls “Mūzikas Spārni”. Šogad festivāls svinēja savu 15 gadu dzimšanas dienu! Nekautrējamies tos saukt par vislatvijas slavēšanas svētkiem, jo fakti liecina paši par sevi – dalībnieku vidū bija bērni no 16 dažādām Latvijas draudzēm, neieskaitot pasākuma apmeklētājus, kas ieradās no visdažādākajām Latvijas vietām. Šie svētki sniedzas pāri konfesiju robežām – bērnus vieno mīlestība pret Dievu un vēlme slavēt un godināt Viņu.

Festivāla devīze bija – Ceļojums kopā ar Jēzu visai ģimenei. Un patiesi, apmēram 1000 pasākuma apmeklētāji varēja sekot līdzi brīnišķīgam ceļojumam, kas norisinājās divās daļās – konkurss un slavēšanas svētki. Pirmajā daļā dzirdējām 12 oriģināldziesmas, kas sacentās divās kategorijās – Mazo dziesmas un Lielo dziesmas. Tās tika papildinātas ar radošiem priekšnesumiem. Dalībniekus vērtēja nopietna un kompetenta žūrija, kuras sastāvā bija draudzes “Prieka Vēsts” slavēšanas vadītājs Valters Gleške un radošās komandas vadītāja Līga Sisojeva, Ilze un Jānis Driksnas no populārās grupas “My Radiant You”, kā arī vokālā pedagoģe un 8 pieaugušu bērnu māmiņa Diāna Dravniece.

2017_muzikas_sparni_02

Grupa “My Radiant You”, kas uzstājās ar savu atraktīvo un dzīvespriecīgo hitu “All I know”, ikvienam sagādāja lielu prieku.

Beidzoties pirmajai daļai, skatītāji varēja balsot par savu simpātiju dziesmu, papusdienot draudzes kafejnīcā, fotografēties kopā ar klaunu garkāji, kā arī tikt pie saldumiņiem no jautrajiem tēliem.

Pasākuma otrajā daļā norisinājās slavēšanas svētki. Vairāk nekā 200 bērni kāpa uz skatuves, lai veidotu lielo slavēšanas kopkori un nonestu debesu atmosfēru šeit uz zemes. Slavēšanu papildināja spilgtas ilustrācijas par Jēzus mīlestību. Kā arī izskanēja aicinājums ieaicināt Jēzu savā dzīvē, kam atsaucās aptuveni 100 bērni. Redzētais aizkustināja ne vienu vien klātesošo…

2017_muzikas_sparni_03

Noslēgumā notika lielā apbalvošana, kurā tika paziņoti uzvarētāji visās nominācijās. Ar uzvarētājiem katrā nominācijā vari iepazīties raksta noslēgumā. Kad uzvarētāji tika paziņoti, bija laiks “Mūzikas Spārnu” himnai un svētku tortei milzīga konfetī salūta pavadījumā.

Paldies draudzei “Prieka Vēsts”, PV radošajai komandai, visiem konkursa un kora dalībniekiem, visiem brīvprātīgajiem un katram, kurš šos svētkus padarīja tik lieliskus.

2018. gadā tiekamies “Bērnu konferencē”

“Mūzikas Spārni 2017” uzvarētāji dažādās nominācijās

Kategorijā “Mazo dziesma” pie īpašas atzinības tika:

Labākā dziesma – Ketija un Jēkabs ar dziesmu “Tam, Tam”. Dziesmas autori: Dzintars Čirskšis, Sindija Tuča.

Labākais skatuves priekšnesums – Jolanta un Pēteris ar dziesmu “Mana dieniņa”. Dziesmas autori: Krasņikovu ģimene.

Kategorijā “Lielo dziesma” īpašu atzinību ieguva:

Labākā dziesma – “Sing for Jesus” ar dziesmu “Liels un varens”. Dziesmas autors: Egils Pētersons.

Labākais skatuves priekšnesums – Elīna Laiviņa ar dziesmu “Jēzu, Tu esi brīnišķīgs”. Dziesmas autors: Elīna Laiviņa.

Īpašā žūrijas simpātiju balva – “Meitenes no Jelgavas” ar dziesmu “Jēzu, esi Tu man viss”. Dziesmas autors: Evija Čerevko.

Skatītāju simpātiju balvu ieguva koris “Happy” ar dziesmu “Ģimene”. Dziesmas autors: Kristīne Bogdanova.

Pateicamies arī “Mūzikas Spārni” atbalstītājiem!

2017_atbalstitaji