2019_05_22_raksts_05

1. iemesls. Daudz kas no tā, ko piedēvē seksam, ir tikai mīts.

Kad mācījos koledžā, piedzīvoju izjūtas, kuras es sauktu par mīlas paģirām. Pēc nakts, ko pavadīju ar meiteni, es vienmēr izjutu sevī tukšumu. Tas ir kas tāds, ko neredzam televīzijā vai filmās, bet tā notiek bieži. Manī bija tukšums, pat nožēla.

Mīlas paģiras man šķita dīvaina parādība, galvenokārt tādēļ, ka mācoties koledžā, sekss man bija dievs. Domāju par to no rīta, pusdienlaikā un vakarā. Tāpēc droši vien arī tu domāsi, ka seksā man vajadzēja gūt absolūtu piepildījumu, ka tam vajadzēja būt kulminācijas punktam mana dieva pielūgsmē. Tomēr šī piepildījuma nebija.

Vai arī tev ir bijusi šāda pieredze? Vai tev kādreiz ir bijušas mīlas paģiras? Tad apstājies un padomā: kādēļ? Kādēļ sekss, kas man ir tik svarīgs, rada manī tukšuma sajūtu?”

Atceros, ka šis tukšums mani mulsināja. Mans secinājums bija: „Man vienkārši vajag vairāk seksa.” Par lietām, uz kurām ceram, ka tās dos piepildījumu, bieži domājam šādi, bet tā nenotiek. Piemēram, tu nopērc mašīnu, par kuru visu laiku sapņoji, bet pēc brīža, sajūsma noplok. Tā vietā, lai secinātu, ka mašīna nevar tevi apmierināt, parasti secinām: „Laikam tā nebija īstā mašīna. Cita man dos šo paliekošo piepildījumu.” Bet tukšums turpinās.

Tā es beigās nonācu pie secinājuma, ka daudz kas no tā, ko piedēvē pirmslaulību seksam, ir tikai mīts. Tas ir pārmērīgi uzpūsts un nebūt nav tas, ko rāda filmās. Ja tas tā būtu, būtu arī piepildījums.

2. iemesls. Es vēlos būt godprātīgāks pret sievietēm.

Esmu atklājis, ka meitenes uztver seksu pilnīgi citādāk nekā puiši. Bieži vien viņas saka: „Bet es viņu mīlu,” kaut patiesībā nevēlas seksu. Kāpēc tad tas notiek? Saka, ka meitenes lieto seksu, lai iegūtu mīlestību, bet puiši lieto mīlestību, lai iegūtu seksu.”

Tā tas arī notiek: meitene iztēlojas, ka kādu dienu puisis viņu apprecēs; savukārt, puisis iztēlojas visu, ko vēlas ar meiteni darīt, un tad aiziet pie saviem draugiem un pastāsta viņiem par to. Kamēr viņas iekšējā balss saka, ka tā ir pareizā rīcība, puiša iekšējā balss saka pretējo, tomēr viņš turpina. Kādēļ? Bez šaubām, lai gūtu baudu, bet, domāju, arī cita iemesla dēļ: tas ļauj viņam justies kā vīrietim. Taču tā ir liela aplamība, jo kas gan ir vīrišķīgs sievietes krāpšanā?

Esmu atklājis, ka, cienot sievieti, es cienu sevi. Kāpēc? Jo pienāks diena, kad to visu būs jānožēlo, un šī nožēla turpināsies daudz ilgāk nekā bauda. Filmā Robs Rojs galvenais varonis saka: „Cieņa ir dāvana, ko vīrietis pasniedz pats sev.” Ja tu cieni sievieti, darot to, ko tu savā sirdī apzinies kā pareizu (atbilst viņas interesēm), tu cieni pats sevi un nodrošini, ka tev nekas nebūs jānožēlo.

2019_05_22_raksts_02

3. iemesls. Viņa ir sieva kādam citam.

Lielākā daļa meiteņu, ar kurām man bijušas intīmas attiecības, tagad ir precējušās ar citu vīrieti. Kad iedomājos sevi šo vīriešu vietā, es vēlos, kaut nebūtu to darījis. Es gandrīz būtu gatavs sevi par to iekaustīt. Pats par sevi saprotams, ka tad, kad es apprecēšos, es nepavisam negribētu domāt par vīriešiem, kas šādi ir izturējušies pret manu sievu. Kā domā tu? Vai tev patīk doma, ka kādam citam ir bijušas intīmas attiecības ar tavu sievu? Ja tev ir līdzīgas izjūtas domājot par savu draudzeni, tad padomā, cik spēcīgas būs šīs sajūtas kādreiz, esot kopā ar savu sievu.

Lielākā daļa meiteņu, ar kurām man bijušas intīmas attiecības, tagad ir precējušās ar citu vīrieti. Kad iedomājos sevi šo vīriešu vietā, es vēlos, kaut nebūtu to darījis.

Vari iet soli tālāk. Šī meitene ir kādam meita. Kā būtu, ja viņa būtu mana meita vai mana māsa? Vai es gribētu, lai tāds puisis kā es, viņu izmanto? Tagad es skatos uz meitenēm citādāk. Viņa taču būs kādam sieva, viņa ir kādam meita, māsa utt.

4. iemesls. Sekss izjauca manas vislabākās attiecības.

Koledžā man bija mīļotā meitene, manu sapņu meitene. Ar viņu nekad nebija garlaicīgi. Mēs bijām pilnīgi sadziedājušies. Pēc neilgas pazīšanās pēc manas iniciatīvas mēs uzsākām intīmas attiecības. Drīz vien sekss kļuva par galveno mūsu attiecībās. Man zuda vēlme iepazīt viņu jebkādā citā veidā. Un tā vietā, lai kļūtu tuvāki, mēs sākām attālināties viens no otra. Tāpēc es saku, ka sekss izjauca manas labākās attiecības.

Saskarsme notiek daudzos līmeņos – emocionāli, ar prātu, fiziski, garīgi. Kad es ar savu meiteni sāku kontaktēties pārsvarā fiziski, tas izraisīja īssavienojumu pārējos attiecību aspektos. Rezultātā mūsu attiecības sāka pārkarst.

Saskarsme notiek daudzos līmeņos – emocionāli, ar prātu, fiziski, garīgi. Kad es ar savu meiteni sāku kontaktēties pārsvarā fiziski, tas izraisīja īssavienojumu pārējos attiecību aspektos. Rezultātā mūsu attiecības sāka pārkarst. Ja toreiz mēs (es) nebūtu steigušies, iespējams, mēs vēl šodien būtu kopā. Esmu ievērojis, ka līdzīgi ir noticis daudzu citu pāru dzīvē. Manuprāt, tam ir viens iemesls, ko paskaidrošu turpmāk.

5. iemesls. Sekss pirms laulībām izposta citus attiecību aspektus.

Ikreiz, kad man bija sekss, tam bija divējādas sekas. Atskatoties uz to laiku, es ievēroju, ka tās bija neiztrūkstošas visos gadījumos, kaut arī toreiz to nesapratu, proti: 1) šī meitene zaudēja cieņu manās acīs (kaut to nevēlējos); un 2) viņa vairs nespēja man uzticēties (kaut arī to vēlējās).

Nezinu kāpēc tā notika, bet tas bija fakts. Varbūt tas vienkārši ir loģisks iznākums. Taču viens ir skaidrs: es neesmu vienīgais. Esmu to pieredzējis atkal un atkal. Pazīstu daudzus cilvēkus, kuriem ir problēmas laulībā, tāpēc, ka viņi bija intīmās attiecībās pirms kāzām. Viņi apprecas bez savstarpējas cieņas un uzticības, kas ir divi absolūti nepieciešami priekšnosacījumi veselīgai laulībai.

Pazīstu kādu nesen precētu pāri, kur tieši šī iemesla dēļ vīrs un sieva nodarbojas ar seksu retāk nekā reizi mēnesī. Viņš neciena viņu un viņa, to zinādama, neuzticas viņam un nevēlas atdoties. Tas ir tik skumji, un tas notiek daudz biežāk nekā pieņemts uzskatīt. Par to publiski nerunā. Arī filmās, kur attēlo pārus, kuriem ir intīmas attiecības pirms laulībām, šo problēmu neatspoguļo. Liekas, neviens to nevēlas atzīt.

2019_05_22_raksts_03

6. iemesls. Gaidot uz intīmām attiecībām ar savu sievu, es nodrošinu sev pilnvērtīgāku seksu laulībā.

Kādēļ? Tādēļ, ka es došos laulībā, izjūtot lielāku cieņu pret savu sievu un viņa – izjūtot lielāku uzticību pret mani. Esmu ievērojis, ka tad, ja meitene neuzticas puisim, viņa nevēlas tam pilnībā atdoties. Dziļi iekšienē viņa neizjūt īstu prieku esot kopā ar viņu. Tā kā “meitenes lieto seksu, lai iegūtu mīlestību, un puiši lieto mīlestību, lai iegūtu seksu”, pārim ir pirmslaulību seksuālās attiecības.

Meitene to dara, lai paturētu attiecības. Puisis, jo vēlas to vairāk, nekā pašas attiecības. Pēc kāzām sieviete ir panākusi to, ko vēlas — vīrieša solījumu. Sekss tika lietots, lai viņu iegūtu un nu vairs nav vajadzīgs. Iespējams, tagad viņā ir aizvainojums, jo viņš bija gribējis intīmas attiecības pirms kāzām, un līdz ar to viņa – zaudējusi interesi par seksu. Puisis, kurš pirmslaulību intīmās pieredzes dēļ tagad zaudējis interesi par savu sievu, joprojām vēlas intīmas attiecības, tomēr ne tādēļ, lai piedzīvotu pilnīgu saplūsmi ar sievu. Tas ir tikai sekss un viņa to saprot. Rezultātā tā ir laulība, ko raksturo nožēlojams sekss.

Tā nav mana fantāzija. Tagad, kad esmu beidzis koledžu un daudzi mani studiju biedri precas, redzu to nemitīgi. Pretlīdzeklis: pagaidot ar intīmām attiecībām līdz kāzām, vīrietis izjutīs lielāku cieņu pret savu sievu un sieviete – pret savu vīru. Rezultātā viņi gūs daudz lielāku piepildījumu no seksuālās tuvības laulībā, jo viņi viens otru vairāk cienīs, un viņu jūtas būs dziļākas.

7. iemesls. Atturoties no seksa ar citām sievietēm, piedzīvošu dziļāku seksuālo piepildījumu laulībā.

Seksā ir kaut kas noslēpumains, kas rada ciešu saikni starp cilvēkiem, pat tad, ja to saucam par gadījuma sakaru. Jo vairāk sevi piesaistu citai meitenei, jo mazāk spēšu sevi piesaistīt savai nākamajai sievai. Līdzīgi kā ar līmlenti – jo vairāk to lieto uz dažādām virsmām, jo vājāk tā līp, līdz beidzot vairs nelīp vispār.

Saistoties ar citām meitenēm, vēlāk vairs nespēšu saistīties ar savu sievu. Es nespēšu viņu vērtēt tik augstu, cik tas pienāktos un galu galā es nespēšu viņu mīlēt tik stipri, cik tas pienāktos. Ikviena diena, kurā es palieku uzticīgs savai nākamajai sievai, padara manas attiecības ar viņu pilnvērtīgākas.

Ikviena diena, kurā es palieku uzticīgs savai nākamajai sievai, padara manas attiecības ar viņu pilnvērtīgākas.

Paradoksāli, ka sabiedrība nosoda laulības pārkāpšanu, bet pieļauj seksuālas attiecības pirms laulībām, pat ar vairākiem partneriem. Taču, atmetot laika faktoru, sekss pirms laulībām ir laulības pārkāpšana. Mums nav grūti iedomāties, cik ļoti laulības pārkāpšana grauj laulāto attiecības, taču seksuālajām attiecībām pirms laulības, iespējams, ir ne mazāk postošas sekas. Tās izjauc potenciālo saikni starp vīrieti un sievieti.

8. iemesls. Man nav jāpārguļ ar sievieti, lai uzzinātu, vai esam seksuāli saderīgi.

Esmu nonācis pie secinājuma, ka sekss ir attiecību papildinājums, nevis piepildījums. Tas ir kā saldais ēdiens tad, ja visi pārējie attiecību aspekti ir kārtībā. Esmu nonācis līdz atziņai, ka tikai tad, ja visi pārējie attiecību aspekti darbosies nevainojami, arī seksuālās attiecības būs tādas. Tādēļ es zinu, ka man nav jāpārguļ ar savu topošo sievu, lai uzzinātu, vai esam seksuāli saderīgi. Ja būsim saderīgi visos citos aspektos, tad arī seksā problēmu nebūs. Šeit nepieciešama neliela piebilde. Es esmu atklājis vēl kaut ko: ja sekss ir noteicošais attiecību faktors, tad visdrīzāk tas nebūs apmierinošs. Padomā loģiski, – ja savas seksuālās attiecības tu noliec zem mikroskopa, tās visu laiku analizē un savu kopdzīvi vērtē, balstoties uz tām, tad tās jau ir lemtas neveiksmei. Līdzīgi kā atrasties cietumā. Tevi sagūsta tas, kam vajadzēja tevi atbrīvot.

Pievēršot uzmanību citiem attiecību aspektiem, kad sekss vairs nav centrā, tu esi brīvs un spējīgs piedzīvot daudz vairāk prieka savā seksuālajā dzīvē, jo nejūties spiests vienmēr paveikt ko īpašu (tas nemaz nav iespējams). Tomēr, būdams students, es nebiju spējīgs nedomāt par seksu, izņemot situāciju, kad tā vienkārši nav. Tādēļ, manuprāt, vislabākais ir pagaidīt līdz kāzām.

2019_05_22_raksts_04

9. iemesls. Esmu atradis augstāku apmierinājumu nekā to, ko sniedz sekss.

Zinu, ka tu domā: “Nu, nu…” Tomēr tā ir patiesība. Būtībā tieši sekss man palīdzēja atklāt, kas ir augstāks par seksu. Šis kaut kas, nav vienkārši kaut kas, bet Kāds – tas ir Dievs.

Paga, paga.. Uzklausi mani, es zinu, tas izklausās neticami, bet tur ir sava loģika. Dievs mūs ir radījis tādus, ka mēs nevaram būt pilnīgi apmierināti ne ar ko citu, kā vienīgi ar Viņu. Viņš to ir ielicis cilvēka būtībā, katrā no mums individuāli. Kāds ir teicis: „Katrā cilvēkā ir vakuums Dieva formā, kuru var aizpildīt tikai Dievs.”

Katrā cilvēkā ir vakuums Dieva formā, kuru var aizpildīt tikai Dievs.

Tādēļ cilvēki maina darbus, partnerus, modi un vēl citas lietas, jo savos meklējumos pēc maksimāla piepildījuma viļas lietās un cilvēkos, kuri nespēj šo piepildījumu sniegt. Tad mēs tos atmetam un pārejam pie kaut kā (vai kāda) cita, cerot, ka tur atradīsim meklēto. Taču mēs to nekad neatradīsim, ja nenāksim pie Dieva un nelūgsim, lai Viņš to dod, jo vienīgi Viņš to spēj.

Dievs mūs tik ļoti mīl un Viņš vēlas, lai mēs iegūtu vislabāko piepildījumu, proti, Viņu pašu. Nekas un neviens nav svarīgāks par Dievu. Es zinu, ka tā ir patiesība, jo esmu to piedzīvojis. Tukšums, kas valdīja manā dzīvē, kuru centos aizpildīt ar lietām, seksuāliem piedzīvojumiem, pēc visām pūlēm pagaisa, kad beidzot ieaicināju Dievu savā dzīvē. Vēl precīzāk, kad ielūdzu savā dzīvē Jēzu Kristu. Jēzus saka: „Tam, kurš pie manis nāks, nekad nesalks un tam, kurš man tic, nekad neslāps” (Jāņa 6:35). Šie vārdi piepildījās manā dzīvē. Kad es atsaucos Dievam, vakuums Dieva formā beidzot bija aizpildīts. Es vairs nejutos iztukšots. Iepazīstot Dievu, esmu saņēmis daudz pilnīgāku apmierinājumu, nekā to, ko man sniedza sekss.

10. iemesls. Dievs man ir devis spēku gaidīt.

Kopš mana pēdējā seksuālā piedzīvojuma ir pagājuši vairāki gadi. Es būtu priecīgs, ja varētu teikt, ka esmu bijis seksuāli pilnīgi šķīsts. Diemžēl tā nav. Man ir ko nožēlot (un, kā teicu, šī nožēla saglabājas daudz ilgāk nekā mirkļa apmierinājums). Es nožēloju to, kā izturējos pret meitenēm. Esmu noraizējies par manas potenciālās laulības stabilitāti. Bet Dievs man ir palīdzējis tikt pāri nožēlai par savu rīcību pagātnē un bažām par nākotni. Viņš ir uzsācis pārmaiņu procesu manī, un šobrīd daudz kas jau ir mainījies.

Dievs man ir devis spēku atlikt intīmo tuvību līdz laulībām. Protams, dažkārt tā ir bijusi cīņa, bet Dievs ir pietiekoši liels, lai mani izvestu tai cauri. Ar Viņu viss ir iespējams. Paiet dienas, nedēļas, gadi un es zinu, ka kādreiz man būs laba un stipra laulība, jo esmu to gaidījis. Arī manas attiecības ar Dievu ir kļuvušas ciešākas, jo es paļaujos uz Viņu šajā, man, kā vīrietim, tik svarīgajā dzīves sfērā.

2019_05_22_raksts_06

Ar ko sākt?

Ja vēlies reiz būt labs vīrs un tēvs – sāc ar sevi. Galvenais nav atrast īsto sievu vai audzināt pareizus bērnus. Galvenais ir sākt ar sevi. Svarīgākās attiecības, kas tevi veidos par labāku vīru un tēvu, ir attiecības ar Dievu. Dievs ir seksa, mīlestības un visu attiecību Autors. Viņš to radīja mūsu priekam. Varam to izbaudīt pilnībā tikai tad, ja sekojam Viņa norādījumiem. Esmu sapratis, ka Dievs nav moralizētājs. Viņš nesaka, „dari šo” vai „nedari to”, ja tam nav iemesla. Kad Viņš saka: „Nedari to!” (piem, seksuālas attiecības pirms kāzām), Viņš to nesaka, lai parādītu, kurš ir boss, bet tādēļ, ka tas ir manās interesēs. Viņš zina, kā mani veidojis kā vīrieti un, kas man ir labākais, kas dos vislielāko piepildījumu.

Svarīgākās attiecības, kas tevi veidos par labāku vīru un tēvu, ir attiecības ar Dievu.

Personīgi iepazīt Dievu.

Bībelē teikts, ka Jēzus Kristus bija Dievs, kas kļuva cilvēks – „Vārds kļuva miesa un mājoja mūsu vidū.” Viņš bija „precīzs Dieva būtības atspulgs”. Īsumā var teikt, ka Jēzus Kristus precīzi atklāja, kāds ir Dievs.

Kā uzsākt attiecības ar Viņu? Dievs mūs patiesi mīl un vēlas, lai mēs Viņu pazītu. Tomēr ir viena problēma. Starp mums un Dievu ir nostājies mūsu grēks (nespēja pilnīgi mīlēt Dievu un cilvēkus).

Jēzus Kristus (Dievs miesā), labprātīgi mirstot pie krusta, uzņēmās visus mūsu grēkus uz sevi, lai mēs saņemtu pilnīgu piedošanu un būtu pilnīgi pieņemami Dievam. Viņš mūsu dēļ uzņēmās šo upuri, Viņu sita, pazemoja un piesita krustā. Pēc trīs dienām Viņš uzcēlās no mirušajiem. Tagad Viņš aicina mūs atsaukties, ieaicinot Viņu savā dzīvē.

Jēzus Kristus bija vīrišķīgākais vīrietis, kāds jebkad ir dzīvojis. Cilvēki parasti to nepiemin, bet tā ir patiesība. Tādēļ, izlemjot atvērt savu dzīvi Viņam, tu aicini Cilvēku, kurš vislabāk zina, ko nozīmē būt vīrietim. Viņš tev palīdzēs kļūt par īstu vīrieti, nevis Holivudas zvaigzni, bet vīrieti, kurš apzinās savas dzīves mērķi un spēj dot vērtīgu ieguldījumu citu cilvēku dzīvē.

Kā izskatās šis īstais vīrietis? Viņš neatgādina vilku, kas rūpējas tikai par sevi. Viņš vairāk līdzinās ganam, kas rūpējas par citu labklājību. Pieaugot attiecībās ar Kristu, tu arvien vairāk atklāsi, ko nozīmē būt īstam vīrietim. Kristus izmainīs tavas domas par sievietēm un līdz ar to – tavu izturēšanos pret viņām.

Tev var būt attiecības ar Kristu, kas ilgs mūžīgi. „Jo tik ļoti Dievs pasauli mīlējis, ka Viņš devis Savu vienpiedzimušo Dēlu, lai neviens, kas Viņam tic, nepazustu, bet dabūtu mūžīgo dzīvību.” (Jāņa 3:16) Ticēt nozīmē uzticēties. Ja tu uzticies jeb paļaujies uz Kristus upuri, tu vari saņemt mūžīgo dzīvību. Attiecības ar Dievu, kas sākas tagad un turpināsies visu dzīvi. Ja tā ir tavas sirds vēlēšanās, tad šī lūgšana tev noderēs kā paraugs tam, ko tu vari teikt Dievam:

Mīļais Dievs, es atzīstu, ka esmu grēkojis pret Tevi. Paldies, ka Tu uzņēmies uz sevi visus manus grēkus un aiznesi tos pie krusta. Es vēlos saņemt Tavu piedošanu. Es vēlos uzsākt ar Tevi mūžīgas attiecības. Es lūdzu: ienāc manā dzīvē kā Glābējs un Kungs. Lūdzu, veido mani par tādu vīrieti, kādu Tu mani vēlies redzēt.

Autors nezināms
Avots: everystudent.com