2015_israel_houghton_1

Brīdī, kad saņēmām telefona zvanu no grupas menedžera par iespējamo koncertu mūsu draudzē, bijām pārsteigti un bezgala priecīgi. Tik ļoti gribējās ātrāk nodot šos jaunumus visai kristīgajai sabiedrībai Latvijā. Taču, kad pienāca laiks slēgt līgumu un mēs saņēmām viņu tiešām garo raideri, vēlreiz nesām šo lēmumu Dieva priekšā, jo honorārs un visas parējās izmaksas un prasības nebija nekāds joks. Lūdzām un saņēmām apstiprinājumu – mums tas jādara! Mēs uzņemsim šos kalpotājus un māksliniekus! Latvijai ir jāizmanto šī iespēja!

Tā kā koncerts sakrita vienā dienā ar TBN prezidenta Igora Ņikitina apciemojumu un Izraēlas valsts delegācijas vizīti, kas projekta “Jeruzalemes Dienas” ietvaros viesojās Latvijā, Kneseta deputātes un vicespīkeres Gilas Gamlielas vadībā, lai runātu ar kristiešiem par to, kas šobrīd notiek zemē, kur “piens un medus tek”. Un pēc šī nozīmīgā pasākuma notika arī bankets aicinātajiem viesiem, tāpēc sagatavošanās darbu bija ļoti, ļoti daudz. Visas telpas tika pārkārtotas un pielāgotas īpašajām viesu vajadzībām un prasībām. Aktīvi darbojās pavāri, izcila viesmīļu komanda, šoferi un tehniskie darbinieki. Tika pieaicināti ļoti daudz brīvprātīgie. Gribam pateikt lielu, lielu paldies visiem palīgiem, jo tikai pateicoties jums, mēs visi kopā spējam noorganizēt šāda mēroga pasākumus! Īpašs paldies kārtības un drošības dienestam, kas izcili tika galā ar visiem, bezgala daudzajiem pienākumiem. Edijam Veipam un viņa vīriem, kam bija liela slodze saistībā ar skatuves pārbūvi, skaņu un gaismām. Un paldies visiem tiem palīgiem, kas bez liekas uzmanības un uzslavām, klusu un pašaizliedzīgi palīdzēja visur, kur bija nepieciešams pielikt savu roku. Paldies jums visiem!

2015_israel_houghton_2

Vai tas bija tā vērts?

Kāda ģimene no Bauskas raksta: “Mums ļoti patika koncerts. Mūsu dēliņš tajā vakarā pieņēma Jēzu. Bija cilvēki, kas teica, ka koncerts ir par skaļu, bet mums viss bija ideāli, jo bijām atnākuši slavēt, nevis skatīties. Braucot mājās bijām ļoti laimīgi. Nākamajā rītā pēc koncerta pamodāmies stiprināti un iedrošināti.”

“Kaut pamatā visu koncertu nostāvēju vestibilā, jo bija jākalpo, visu dienu jutos ļoti svētīta. Man ir liels prieks, ka mūsu draudze ir spējīga ar izcilību uzņemt šos māksliniekus. Zinu, ka viņi Dievam ir ļoti īpaši, un, satiekot viņus “aizkadrā”, no jauna pārliecinājos, cik viņi ir vienkārši un atvērti, un cik patiesi viņi mīl Jēzu. Es ticu, ka mēs turpināsim uzņemt izcilus mūziķus un baudīt viņu dāvanas,” teica Kitija.

“Prieks, gandarījums un bauda ausīm. Ar sajūsmu devos uz plaši reklamēto Israel Houghton un viņa grupas pirmo un ceru, ne pēdējo, koncertu Rīgā. Zinot viņa dziesmas, priecājos par izpildījuma kvalitāti. Mūziķi, kas paši ieguldījuši lielāko savas dzīves daļu un laiku savu spēju un prasmju spodrināšanai, varēja novērtēt viesu profesionalitāti, vokālistu skanējuma kvalitāti un mūziķu sniegumu. Komandas darbs, katra individuālais darbs un pāri visam – Dieva dotais svaidījums – bija sajūta, ka esi debesīs.” (Komponiste, vijolniece Anitra Tumševica)

Roberts stāsta: “Man pašam ļoti patika, taču es biju uzaicinājis līdzi arī savu draugu, kurš draudzē bija pirmo reizi. Sākumā redzēju, ka viņš bija pilnībā apjucis un es pārdzīvoju, ka esmu pieļāvis kļūdu, ka nevajadzēja viņu aicināt, jo viņam nepatīk. Tad ievēroju, ka viņš sāk atrauties no zemes un dzīvot līdzi koncertam. Un atkal domāju – viņš droši vien ķēmojas! Pēc koncerta daudz neko nerunājām, bet nākamajā rītā es saņēmu sms: “Gribu iepazīties ar tavu Dievu personīgi.””

Nav iespējams kaut kā izmērīt šīs dienas notikumus un iegūto – kādam koncerts bija liela svētība, iedrošinājums, pat diena, kad piedzīvota glābšana, bet kādam tas likās par skaļu, par īsu. Skatoties no materiālās puses, finansiāli tas prasījis no mums lielus ieguldījumus. Taču, mēs ticam, ka redzēsim vēl šī pasākuma augļus. Dziesmu svētki, ar ko latvieši tik ļoti lepojas visā pasaulē, sākās ar kristiešu sanāksmēm, lai kopīgi slavētu un pielūgtu vienīgo Dievu. Un mēs vēl slavēsim! Visa Latvija vēl pielūgs savu Glābēju! Mēs ticam, ka katra šāda reize atver Debesis un atbrīvo ceļu eņģeļu kalpošanai pār Latviju, Baltiju un Eiropu, lai atraisītu svaidījumu – kārtīgai, izcilai, vēl nebijušai radošai atklāsmei, garīgam sprādzienam pielūgšanā. Un par to ir vērts maksāt – atdot tam savu laiku un sirdi! Latvija vēl pielūgs savu Dievu!

Ko par pasākumu saka paši mākslinieki?

Krystle H.McConico (bekvokāliste, muzikālās apvienības “New Breed” dalībniece): “Paldies jums, ka bijāt tik laipni un izcili it visā. Jūs noteikti paliksiet mūsu sirdīs. Būtu gribējies pabūt ilgāk ar jums un vairāk apskatīt Latviju. Viesojoties jūsu draudzē, mēs ļoti dzīvi sajutām pielūgšanas svaidījumu, tas bija brīnišķīgi kopā ar jums būt un slavēt. Man ļoti patika pie jums, Rīgā.”

Ruby Reuben (Israel Houghton menedžere, Izraela sievas Meleasas māsa): “Biju rēķinājusies, ka Latvijā saskaršos ar klusiem, intravertiem cilvēkiem, tāpēc liels bija mans pārsteigums, ka satiekot jūsu draudzes kalpotājus, jūs visi bijāt tik ļoti smaidīgi, izpalīdzīgi un droši. Viss bija noorganizēts uz TIP TOP! Jūs esat malači un jūsu cilvēki ir īsts dārgums!”

John Ward (grupas menedžeris): “Brīdī, kad jūs mūs sagaidījāt lidostā, mēs jau sapratām, viss būs super! Jūs jau no paša sākuma visu iesākāt ar izcilību. Mēs jutāmies ļoti gaidīti un mīlēti. Paldies Jums!”

Vēlāk uzzinājām, ka parasti Izraels uzreiz pēc koncerta dodas uz viesnīcu, lai atpūstos un gatavotos nākamajam koncertam, tāpēc viņa mašīnai vienmēr jābūt laicīgi iedarbinātai un sagatavotai, bet šoreiz viņš esot vēlējies uzkavēties, jo atmosfēra draudzē, garšīgais ēdiens un izcili mīļā apkalpošana viņam ļoti patikusi.

Ko par pasākumu un saviem iespaidiem Rīgā saka pats Izraels?

2015_israel_houghton_3