Kā jau ierasts, arī šajā gadā norisinājās vasaras nometne cilvēkiem ar kustību traucējumiem „Izaicinājums 8”, kas šajā gadā notika no 26. jūnija līdz 3. jūlijam Amatas novada Spāres speciālajā internātskolā.

2015_wings_for_wheels_team

Šo nometni organizēja “Jaunatne ar Misiju – Rīga” kalpošana „Wings for Wheels” (Spārni riteņiem), kas aizsākusies 2007. gadā ar mērķi aizsniegt cilvēkus ar invaliditāti, dot viņiem iespēju dzirdēt Evaņģēlija vēsti un personīgi iepazīt Jēzu Kristu.

Kā liecina nometnes nosaukums, tā bija jau astotā nometne „Izaicinājums”, kas šogad pulcēja 20 dalībniekus no visas Latvijas un arī no Igaunijas kopā ar viņu asistentiem un darbiniekiem. Daudziem tā ir vienīgā iespēja pabūt citā vidē, satikt draugus, mācīties kaut ko jaunu un aizraujošu.

2015_wings_for_wheels_1

Katru gadu piepulcējas arī jauni dalībnieki, kas visbiežāk tieši nometnes laikā sper savus pirmos soļus pretī Kristum, gūst atbalstu un iedrošinājumu gan ceļā ar Dievu, gan ikdienā. Runājot ar cilvēkiem, ne reizi vien dzirdams viedoklis, ka nometnes „Izaicinājums” atšķiras no citām, ka tās ir īpašas un neaizmirstamas. Tādas tās padara pieņemtības un drošības sajūta, ka šeit neviens netiks atstumts kādu fizisku ierobežojumu dēļ, ka netiks uzskatīts par nepilnvērtīgu un traucējošu. Tieši otrādi – tiek darīts viss, lai iedrošinātu cilvēkus atklāt savas spējas, noticēt savai varēšanai, lai dalībnieki ar savu piemēru uzmundrinātu citus.

Nometnes programma kā allaž bija ļoti piesātināta un daudzveidīga. Katrs rīts sākās ar kopīgu muzicēšanu Dieva godam, iedrošinājuma vārdu, ko bija sagatavojuši paši nometnes dalībnieki, kā arī neiztrūkstošo rīta vingrošanu, kad ne tikai „iekustinājām” savus ķermeņus priekšā stāvošajām aktivitātēm, bet arī saņēmām speciālistu ieteikumus, kā varam parūpēties par savu fizisko labsajūtu ikdienā.

2015_wings_for_wheels_2

Bija gan lekcijas par dažādām tēmām, gan izsmeļoši stāstījumi par Armēniju un Togo (to pārstāve Mensa Agbeme Kodzo arī bija mūsu vidū), gan kulinārijas darbnīca, kurā bija iespējams savām rokām vai ar asistenta palīdzību pagatavot brīnumgardu saldo ēdienu Tiramisu latviešu gaumē.

Vīrieši pavadīja aizraujošu pievakari darbnīcā ar nosaukumu „Datoru neiroķirurģija”, savukārt daiļais dzimums šai laikā tika padarīts vēl daiļāks: nometnes dalībniecēm bija iespēja viesoties skaistumkopšanas darbnīcā, kurā viņas tika uzpostas kā skaistumkonkursa dalībnieces, kā arī piedalīties īpašā foto sesijā.

2015_wings_for_wheels_4

Neiztrūkstoša bija orientēšanās ar īpaši aizraujošiem uzdevumiem un sporta spēles, kurās katrs dalībnieks savu spēju robežās ņēma dalību.

Viens no skaistākajiem vakariem bija Cēsu zvanu ansambļa koncerts, kas neatstāja vienaldzīgu nevienu sirdi. Toties šī gada lielākais izaicinājums daudziem bija deju vakars. Kā gan es varu dejot, ja ar pūlēm staigāju vai sēžu riteņkrēslā?! – tā pirms šīs nometnes daudzi domāja. Tagad mēs zinām, ka arī tas ir iespējams un sniedz daudz prieka! Paldies par to mūsu deju skolotājiem!

2015_wings_for_wheels_5

Katrā nometnē īpaša ir tā sauktā ekstrēmā diena. Katru gadu cilvēki, kas ikdienu pavada pārsvarā savā dzīvesvietā un diezgan lielā vientulībā, tiek izaicināti piedzīvot kaut ko īpašu, nebijušu un bieži vien viņiem pilnīgi neiedomājamu. Šajā gadā tas bija 40 minūšu brauciens ar džipu pa meža ceļiem un neceļiem, pļavām, stāviem kalniem un vēl stāvākiem nobraucieniem. Ja kādam ar to vēl bija par maz, visas dienas garumā bija iespējams vizināties ar kvadracikliem, izbaudīt vēju, ātrumu un asas izjūtas!

Neaizmirstams bija arī vakars pie ugunskura, bagātīgi klāts galds, cilvēku stāsti par to, ko Dievs ir darījis viņu dzīvēs. Nometne noslēdzās ar Mīlestības mielastu un sarunām līdz vēlai nakts stundai.

2015_wings_for_wheels_6

Pateicība Dievam par šīm un daudzām citām brīnišķīgām lietām šajā neatkārtojamā nedēļā! Paldies katram, kurš deva savu ieguldījumu, lai dāvātu šos neaizmirstamos mirkļus tiem, kas bieži jutušies aizmirsti un nevienam nevajadzīgi! Paldies par aizlūgšanām, finansiālo un materiālo atbalstu, par ieguldīto laiku un enerģiju, par sirds siltumu un atsaucību! Katrs nometnes dalībnieks jums teiks, ka tas bija to vērts!

Ar sveicieniem – „Wings for Wheels” komanda