Visi, kas grib svētbijīgi dzīvot Kristū Jēzū, arī tiks vajāti. 2Tim 3:12

Ik pa laikam šī patiesība aizmirstas. Nu kādas gan vajāšanas mūsu eiropeiskajā Latvijā 21. gadsimtā, kur tik augstā vērtē ir demokrātija, cilvēktiesības un cilvēka brīvība? Mēs taču dzīvojam laikā, kad cilvēki ar dažādām pārliecībām, runā, ko vēlas, tic, kam vēlas, un pat savu dzimumu izvēlas, un mūsu izglītotā sabiedrība to atbalsta, kā vien var.

Tam visam pa vidu “sekta”, slēptā kamera lūgšanās… Pat komunistu laikā neķengāja lūgšanas… Cienījams ziņu portāls samet “vienā katlā” visādas lietas, samaisa un tad to “izspļauj” virsū cilvēkiem. Tad nāk prātā Jēzus vārdi:

Svētīgi jūs esat, ja jūs lamā un vajā un ar meliem par jums runā visu ļaunu Manis dēļ. Esiet priecīgi un līksmi, jo jūsu alga ir liela debesīs, jo tā tie vajājuši praviešus, kas pirms jums bija. Mt 5:11-12

Mums ir vienkārši jāpriecājas, jo mēs tiešām vēlamies ne tikai zināt Evaņģēliju, bet izdzīvot to! Lasīju par vienu no Anglijas atmodas pamatlicējiem Džonu Vesliju. Visur, kur viņš sludināja, bija cilvēki, kuri pieņēma Jēzu, bet arī pretdarbība bija spēcīga. Cilvēki Džonu apsaukāja, apmētāja ar puvekļiem, olām un akmeņiem. Bet viņš to esot uzskatījis par pierādījumu tam, ka Dievs viņu mīl.

Reiz kādā ciemā, kur Džons Veslijs atkal sludinājis, neesot bijusi nekāda pretimstāvēšana. Visi esot uzmanīgi klausījušies, daudzi atdevuši savu dzīvi Jēzum. Vakarā, izbraucot no ciema, viņš esot nokāpis no zirga, nometies turpat zemē uz ceļiem un lūdzies: “Piedod, Kungs, ka esmu grēkojis, piedod, ka esmu atkāpies, jo neviens mani nevajāja. Acīmredzot, es esmu pazaudējis Tavu mīlestību.”

Garām gājis kāds vīrs, kurš dzirdot Džona lūgšanu, paķēris akmeni un sviedis to viņa virzienā, trāpot Džonam, sacījis: “Man tā apnikuši šie dievlūdzēji! Nekur nav miera no viņiem!” Kad tas noticis, Džons esot atplaucis smaidā: “Paldies Tev Dievs, Tu mani mīli! Un laimīgs devies tālāk misijā. Viņš uzskatīja, ka patiesu kristieti pavada vajāšanas, ja vien viņš ir patiess kristietis!

Aleluja! Arī mēs laikam kaut ko darām pareizi! 🙂

Mācītājs V.Gleške