2015_01_02_miljons_laimes_mirklu

Daļa “Prieka Vēsts” jauniešu Pāvilostā ieradāmies jau dienu pirms pasākuma, lai labāk iepazītos ar vietējiem kristiešiem un izietu ielās. Jau no pirmajiem mirkļiem izjutām patiesi lielu viesmīlību un sirsnību. Vienuviet visi nevarējām palikt, tādēļ tikām sadalīti pa mājām. Konfesiju sienas tika nojauktas un dzīvojām mājās pie dažādu draudžu un konfesiju pārstāvjiem. Tikām bagātīgi paēdināti un ar mīlestību izmitināti. Dalījāmies ar savām liecībām un dzirdējām stāstus, kā Dievs darbojies pāvilostnieku dzīvēs. Pasākuma dienā jau no 9.00 rītā izgājām Pāvilostas ielās, lai uzrunātu cilvēkus un aicinātu uz pievakarē paredzēto pasākumu „Miljons laimes mirkļu”. Nedaudz vēlāk mums pievienojās atlikusī komandas daļa no Rīgas un Liepājas un ar jaunu sparu devāmies pilsētas ielās. Mēs ne tikai aicinājām uz pasākumu, bet arī izmantojām iespējas pasludināt evaņģēliju, lūgt par cilvēkiem, runāt svētības vārdus viņu dzīvēs. Pāvilostā oficiālais iedzīvotāju skaits ir nedaudz virs 1000 iedzīvotājiem, bet daudzi ir izbraukuši un dzīvo citās pilsētās un valstīs. Tas bija jūtams arī uz ielām, jo cilvēki uz ielām bija maz un pārsvarā atradās savās mājās, nevis ārpus tām. Jāsaka, ka vietējie bija labi pastrādājuši, un pasākuma reklāmas plakāti bija izlīmēti uz visiem informācijas stabiem. Tikai labi pacenšoties varēja palaist garām ziņas par vakarpusē kultūras namā paredzēto pasākumu.

Kautrību likām pie malas – gājām ne tikai pie tiem, kas uz ielas, bet arī pie tiem, kas mājās. Dievs darbojās vareni! Nepagāja pat pusstunda, kad dzirdējām ziņas, ka pirmie divi cilvēki jau uzticējuši savas dzīves Jēzum. Kopumā vismaz pieci cilvēki uz ielas lūdza, lai Jēzus kļūst par viņu Kungu un Glābēju. Cilvēki bija ļoti atvērti. Daudziem vienkārši vajadzēja, lai kāds viņus uzklausa. Par daudziem tika arī lūgts. Dievs negaidīti pavēra iespēju uzrunāt cilvēkus Pāvilostas pansionātā. Izmantojām šo iespēju, jo daudzi no centra iedzīvotājiem, fiziski nespēja nokļūt līdz kultūras namam. Nodziedājām dažas dziesmas, dalījāmies ar liecībām un lūdzām par viņiem. Vairāki uzticēja savas dzīves Jēzum. Ar patīkamu satraukumu gaidījām pasākuma sākumu. Prognozēt sanākušo skaitu nebija viegli, bet bija sajūta, ka būs daudz. Mājīgā Pāvilostas kultūras nama zāle tika piepildīta. Ieradās vairāk kā simts cilvēku! Pasākums tika iesākts ar jautru kopīgu aktivitāti, kurai sekoja muzikāli priekšnesumi un liecības. Uzstājās Valters Gleške, Ariadna Kostina, Linda Auziņa. Dzirdējām arī Eliju Gobu un Dāvidu Gleški. Ar deju priekšnesumu uzstājās deju grupa DanceBeat. Sanākušos uzrunāja misionārs no Peru, amerikas latvietis Marks Abers. Publika bija atsaucīga. Lai gan priekšā neviens netika saukts, ticam, ka vairāki cilvēki pēc aicinājuma atdot savas dzīves Jēzum, to izdarīja.

Pēc pasākuma devāmies kopīgi pārrunāt dienu pie mūsu viesmīlīgajiem Pāvilostas draugiem. Konstatējām, ka Dievs ir kārtīgi darbojies un gandrīz katram bija kāda liecība, ko stāstīt. Mazliet pačalojām, pacienājāmies ar tējām un pašu ceptu biezpiena kūku un, pēc sirsnīgām atvadām, devāmies mājup. Šis bija lielisks brauciens. Daudzi uzticēja savas dzīves Jēzum. Cilvēki dzirdēja evaņģēliju. Par daudziem tika lūgts. Ir sajūta, ka mēs dzirdēsim vēl daudz brīnumus un stāstus par to, kā Dievs darbojies Pāvilostā.

Esam pateicīgi Dievam par doto iespēju uzrunāt cilvēkus šajā Kurzemes pilsētā.