2015_milet_piedot_kalpot

Ja tavas garīgās mājas ir draudze “Prieka Vēsts”, tu esi šeit dzimis, audzis vai saņēmis Vārdu un aicinājumu, un tad kādu iemeslu dēļ esi aizgājis – šodien mēs un Svētais Gars tevi aicinām: “Nāc mājās!”

Kā draudze “Prieka Vēsts” mēs esam daļa no Kristus miesas, kas ir Viņa ģimene. Un ģimene, kā jau ģimene, sastāv no dažādiem, nepilnīgiem cilvēkiem, kuri pieļauj kļūdas. Arī tu. 🙂 Un tās citu kļūdas ļoti sāp… ne tikai tev. Tomēr ģimenē mēs mācāmies piedot, apklāt, saprast, kalpot. Ja to neiemācāmies savās bioloģiskajās ģimenēs, tad, lai paliktu Kristus Miesā, to nākas apgūt pat daudz grūtākās mācību stundās vēlāk.

Interesanti, ka Jēzus mums nelūdza, bet pavēlēja – lai mīlam savus ienaidniekus. Nezinu, vai esi piedzīvojis tiešām īsta ienaidnieka vajāšanas, tomēr, ja Jēzus prasa, lai mīlam šādu cilvēku, tad mēs noteikti spējam no sirds mīlēt savus brāļus un māsas, lai cik nepilnīgi tie arī nebūtu.

Nezinu, kurš un ko tev ir nodarījis, kādēļ tu atstāji draudzi… Varbūt tu pats lēnām attālinājies, varbūt runāji vai noticēji kādiem meliem, pats kriti grēkā, vai arī tie, kuriem bija tevi jāatbalsta, to nespēja izdarīt… Tam nav nozīmes.

Ir laiks atgriezties! Tas, protams, nav viegli, bet tu jau zini, ka pareizas lietas reizēm ir vienkārši jādara. Un nedomā: “Visi mani nosoda, uz mani skatīsies!” Tie ir meli. Visi ir aizņemti ar savām lietām, bet tie, kuri tevi pamanīs, no sirds priecāsies, ka atkal esi komandā.

Ja mēs, mācītāji, vai kādi draudzes cilvēki, esam tevi aizvainojuši, kaut ko neievērojuši vai pārpratuši, mēs no sirds lūdzam tev piedošanu. Un, ja tu esi ko nepatiesu domājis, runājis vai darījis pret mums un to nožēlo, mēs tev no visas sirds jau sen to esam piedevuši.

Lūdzu, neslēpies vai necenties iekļauties citā draudzē, ja tava vieta ir “Prieka Vēsts”. Tu mums es ļoti dārgs un svarīgs. Tava atgriešanās mūs ļoti iepriecinās un stiprinās. Sper droši šo soli un neskaties atpakaļ. Tagad ir īstais un labākais laiks! Jo ilgāk atliksi, jo grūtāk būs to izdarīt. Draudze atkal ceļas un sakārtojas aktīvai kalpošanai Kristū. Un tu esi ļoti vajadzīgs Debesu Valstībai un mums visiem. Tāpat kā mēs tev. 🙂

Izlem, ka tu iesakņosies Dievā un Draudzē ar visām savas sirds saknēm, ka tu pieķersies arī mācītajiem un kalposi tik, cik varēsi un spēsi, turoties kopā ar visiem svētajiem, kuri ir nepilnīgi, bet vēlas mācīties mīlēt, kalpot un pieaugt savā Kungā.

Ja tevi šis aicinājums neuzrunā un neaizskar, tad nedusmo, un esi svētīts. Bet, ja esi tas cilvēks, kurš zina, ka kaut kas ir jāmaina dzīvē, un tu vēlies būt savā draudzē, tad esi stiprs, drošsirdīgs un pazemīgs! Ziemassvētku laiks un Jaunā gada sākums ir labākais laiks, lai spertu izšķirošus paklausības soļus.

Rīkojies! Un neesi tas, kurš klusām sēž kādā tumšākā zāles stūrī. Atraksti e-pastu, piesaki vizīti vai pienāc pirms vai pēc dievkalpojuma un pasaki paroli: esmu miera bērns. 🙂 Tad mēs varēsim tevi samīļot, kopā lūgt un svētīt jaunajam dzīves cēlienam, kā arī izrunāt, kā labāk tev palīdzēt.

Patiesā cieņā un mīlestībā,
Mācītāji Līga, Vilnis un draudze “Prieka Vēsts”