izraela_atbalsts

1. Izraēlai ir tiesības pastāvēt

Apvienoto nāciju rezolūcijā 242, kā arī citos starptautiskos dokumentos ir atzītas Izraēlas tiesības pastāvēt un dzīvot mierā. Katram cilvēkam, kurš apveltīts ar sirdsapziņu un veselo saprātu, šis apgalvojums paskaidrojumus neprasa.

Ebreju tauta un Izraēla ir vienlīdzīgas ar citām tautām un nācijām.

2. Izraēlai ir tiesības sevi aizstāvēt

Izraēlas galvenie mērķi, reaģējot uz Hamās uzbrukumiem, ir pašaizsardzība. Izraēlas kā valsts un tās pilsoņu pašaizsardzības tiesības nodrošināšanu arī nākotnē paredz ANO statūtu 51. pants. Izraēlai ir tiesības uz valstiskumu un tās neaizskaramību, ko sargā ANO ietvaros nostiprinātie starptautisko tiesību principi.

Izraēla drīkst lietot militāru spēku savai aizsardzībai.

3. Izraēlai ir tiesības uz savu zemi

Pretstatā Izraēla vēsturei, palestīnieši kā tauta neeksistēja līdz pat 20.gs. Pēdējos 3000 gados ir izdotas tūkstošiem grāmatas par jūdiem un Izraēla zemi. Arheoloģiskie izrakumi atklāj jūdu monētas, rakstus un artefaktus. Nav neviena grāmata vai arheoloģiska pierādījuma, kas norādītu uz palestīniešu tautu. Holokaustā, kas notika tikai pirms 80 gadiem, tika nogalināti 6 miljoni ebreju, no kuriem 66 tūkstoši bija Latvijas ebreji. Šai tautai ir tiesības dzīvot savā zemē un aizsargāt savas tiesības.

4. Izraēla ir PAR MIERU

Izraēlas neatkarības deklarācijā teikts, “Mēs pasniedzam roku visām kaimiņvalstīm un to cilvēkiem, piedāvājot mieru un labas kaimiņu attiecības. Izraēla nodrošinās sociālo un politisko tiesību vienlīdzību tās iedzīvotājiem, neatkarīgi no viņu reliģijas un rases, tā garantēs reliģijas, domu, valodas, izglītības un kultūras brīvību.”

Hamās konstitūcija saka: Izraēla eksistēs un turpinās eksistēt, līdz Islāms to iznīcinās. Ne jau Izraēla izvērš genocīdu (20% tās iedzīvotāju ir arābu musulmaņi), bet apkārtējās arābu valstis gan pēdējos gados ir faktiski likvidējušas ebreju kopienas savās zemēs.

5. Hamās nerūp Gazas iedzīvotāji

Teroristiskais grupējums Hamās, kas Gazas sektorā pārņēma varu 2007. gadā, savus iedzīvotājus, bērnus un sievietes ieskaitot, izmanto par dzīvajiem vairogiem, upurējot tos politisku un reliģisku interešu vārdā. Hamās vadītāji uzkrājuši miljardus, paši šajā laikā dzīvo labākajās Kataras viesnīcās, bet valstij ziedotos miljardus un citus resursus, tie izmanto spridzekļiem un tuneļiem, nevis iegulda Gazas attīstībā.

6. Hamās ienīst rietumu pasauli, sievietes un gejus

Daudzi “progresīvie cilvēki” šodien izvēlas aizstāvēt Palestīnu. Kāpēc viņi negāja ielās, kad Sīrijā mira pusmiljons cilvēku? Vai tā ir vēlme atbalstīt Hamās? Viņi nezina, ka Hamās ienīst visu, par ko rietumu sabiedrība ir iestājusies? Hamās pakļautajiem iedzīvotājiem nav brīvības, sievietēm nav tiesības un LGBT+ kopiena tiek vajāta. Geji, lesbietes un kvīri Palestīnā nebūs dzīvi – tāds varētu būt viņu moto.

7. Hamās teroristi ir jāsakauj

Jau 1997. gadā ASV Valsts departaments atzina Hamās par teroristisku organizāciju. Izraēlas valdības spēkiem ir pienākums parūpēties par savu pilsoņu drošību un darīt visu iespējamo, lai Hamās nevaldītu Gazas sektorā, apdraudot savus un Izraēlas iedzīvotājus.

Ļaut valdīt Hamās Gazā, būtu tas pats, kas ļaut nacistiem valdīt Berlīnē pēc 1945. gada.