PV_2015_051

Mets Redmans

1974. gadā dzimušais kristīgais mūziķis, dziesmu autors un izpildītājs Mets Redmans (Matt Redman) kļuvis par vienu no pazīstamākajiem un svaidītākajiem slavēšanas vadītājiem. Mūziķis ir izdevis deviņus dziesmu albumus. Šodien viņa dziesmas mīl un dzied visā pasaulē.

Mets saka: ”Es vēlos paaugstināt Dieva Vārdu vēl vairāk. Es vēlos, lai cilvēki, izdzirdot evaņģēlija vēsti, nespētu palikt vienaldzīgi. Tie, kuri vairāk painteresējas par mani un manu dzīvi, ir pārsteigti, jo patiesībā man nav nekādas muzikālās izglītības. Viss ir Dieva dots.

Mans tēvs nomira, kad biju septiņus gadus vecs. Dažus gadus pēc šī traģiskā notikuma es uzzināju, ka patiesībā viņš bija izdarījis pašnāvību. Šis fakts atstāja uz mani lielu ietekmi. Es meklēju vainu sevī – varbūt biju ko viņam nodarījis vai pārāk sāpinājis?”

Pēc kāda laika Meta mamma apprecējās otrreiz, bet cerētajai laimei, kuru visi gaidīja no jaunajām attiecībām, nebija lemts īstenoties. Jaunais patēvs izrādījās varaskārs un vardarbīgs cilvēks. Metam un viņa ģimenei sākās jauns dzīves posms – pilns baiļu, raižu un nedrošības.

„Mana ikdiena bija elle zemes virsū. Taču, tieši šajā laikā, ar visu sirdi es pieķēros tai patiesībai, kuru biju atklājis neilgi pirms visiem šiem notikumiem. Desmit gadu vecumā, māte mani bija paņēmusi līdzi uz Londonu, kur kādā arēnā uzstājās misionārs Luis Palau un caur kura kalpošanu evaņģēlija vēsts pāršalca visu Londonu. Tas bija lielisks vakars. Vēl joprojām, atceros to enerģisko un prieka pilno slavēšanu, lielo vienotības sajūtu, mieru un mīlestības klātbūtni, kas valdīja šajā sapulcē.”

Pirms šī dievkalpojuma, kurā piedalījās ap 3 miljoniem cilvēku, Mets jau bija dzirdējis vēsti par Jēzu, bet nebija Viņu personīgi piedzīvojis. Jauno puisi īpaši uzrunāja misionāra teiktie vārdi: ”Dievs ir teicis: „Es nekad tevi nepametīšu, Es būšu ar tevi līdz pasaules galam!” tāpēc mēs ar pārliecību varam teikt: „Jēzus ir mans palīgs!” Ja pat tavs tēvs ir bijis slikts tēva piemērs, tad nāc pie sava debesu Tēva, jo Viņš ir pilnīgs Tēvs, kurš zina un izprot tevi visos sīkumos. Viņš tevi mīlēja pirms pasaules radīšanas.”

Klausoties šajos vārdos, mūziķis sajuta, ka Lielais un Varenais Dievs neatrodas kaut kur tālu, nesasniedzamos augstumos, bet ir tik reāls un klātesošs personīgi viņam. „Es piedzīvoju paša Dieva mīlestību un rūpes par sevi. Sapratu, ka Dievs ir sūtījis savu Dēlu, lai man būtu pieeja pie Viņa troņa 24 stundas diennaktī. Sapratu, ka man tagad ir Tēvs debesīs un es esmu Viņa mazais puika, kuru Viņš mīl. Tajā vakarā es izlēmu, ka turpmāk manas dzīves galvenais mērķis būs sekot Tam Kungam.

Tagad, atskatoties uz savu dzīvi, redzu, ka pats Dievs parūpējās, lai es iegūtu šo drošo pamatu Viņā. Lai es, piedzīvojis Viņa mīlestību, spētu atrast spēku Dievā laikā, kad šie negatīvie notikumi norisinājās manā ģimenē. Manī bija dievišķa drosme un spēks, kam pateicoties, apstākļi, kuros es atrados, nespēja ietekmēt manu personības izaugsmi. Es nekļuvu par bailīgu, nepārliecinātu vai agresīvu un kompleksainu puisīti, jo man bija Klints, uz kuras stāvēt. Man bija Jēzus! Viņā es atradu savu pašvērtību.”

Tieši tajā grūtajā laikā, kad Mets savā ģimenē piedzīvoja smagus brīžus, viņš sāka rakstīt dziesmas. ”Es nevarēju runāt ar māti par savām sajūtām, raizēm un bailēm. Viņa pati bija pilnībā vīlusies visā un viņai pietika savu problēmu. Tāpēc es sāku runāties ar savu Debesu Tēvu. Es rakstīju Viņam savas vēlmes, ilgas un sapņus. Es dziedāju Viņam, un, ar laiku, jutu, ka, lasot Bībeli, dzirdu mūziku. Sāku izdziedāt Rakstu vietas un, to darot, sajutu īpašu Dieva pieskārienu.

Dievs man ir devis talantu, un es to lietošu, lai paaugstinātu Viņa Vārdu. Es gribu izplatīt Viņa mīlestības labo smaržu visās malās. Dievs ir nemainīgs savā mīlestībā un Viņš neatceļ Savu Vārdu. Viņš ir Tas pats vakar, šodien un mūžīgi. Evaņģēlijs ir reāls un dzīvs, kad to izrunājam- tas darbojas. Mana sirds deg par to, lai mana mūzika dziedē, atveldzē, pabaro un izsūta cilvēkus sludināt Kristus vēsti pārējiem. Esmu priecīgs, ka Dievs mani ir aicinājis, ar savu kalpošanu iedrošināt un motivēt citus meklēt To Kungu.

Kas var būt labāk, kā pēc koncertiem dzirdēt cilvēku liecības, kā viņi, kas ģimenē piedzīvojuši fizisku vardarbību, zaudējuši ticību sev un cerību nākotnei, koncerta laikā, saņēmuši spēcīgu Dieva mīlestības pieskārienu un Kristus klātbūtnē atguvuši ticību un spēku. Katra no šīm liecībām man atgādina par mani pašu. Par to desmitgadīgo puisīti, kurš ,zaudējis tēvu, vairs necerot atrast mīlestību un sapratni, piedzīvoja paša Visuvarenā Dieva un Ķēniņa pieskārienu. Puisīti, kurš ieguva Labāko Tēvu pasaulē, kas viņu mīlēja jau pirms pasaules radīšanas.” – saka slavenais komponists un Dieva pielūdzējs Mets Redmans.