2023_12_ziemassvetki

Ja tu esi Kristus sekotājs, Jēzus ir tavas dzīves centrā. Tomēr daudziem ir izaicinājums paturēt Jēzu Ziemassvētku centrā.

Šis laiks ir piepildīts ar darbiem, dāvanām, svinībām un svētkiem, tāpēc piedāvājam vienkāršus veidus, kā Ziemassvētku laiku saglabāt Kristus centrētu.

1. PASNIEDZ DIEVAM ĪPAŠU UN PERSONĪGU DĀVANU

Uzdāvini Dievam kaut ko ļoti personīgu, par ko nevienam citam nav jāzina. Pārliecinies, ka tas ir upuris, kas tev kaut ko maksā. Piemēram, tā var būt piedošana kādam cilvēkam, kuram jau sen vajadzēja piedot. Tā var būt arī nodošanās ik dienas pavadīt laiku ar Dievu. Vai varbūt, ka Dievs tevi ir aicinājis no kaut kā atteikties? Padari to par savu svarīgāko dāvanu šajā sezonā. Iespējams, tā pasniegsi dāvanu arī pats sev.

2. ATVĒLI LAIKU ĢIMENES SVĒTBRĪDIM

Pirms dāvanu atvēršanas, veltiet laiku, lai vienotos lūgšanā un būtu Dieva Vārdā. Izlasiet Ziemassvētku stāstu Lūkas evaņģēlijā vai citviet un pārrunājiet Ziemassvētku patieso būtību.

3. IZPLĀNO ZIEMASSVĒTKU LABOS DARBUS

Varbūt zini kādu vientuļo māmiņu vai ģimeni, kurai vajadzīga palīdzība. Varbūt tev ir gados vecāks kaimiņš, kuram vajadzīga palīdzība kādos praktiskos darbos. Atrodi kādu, kuram ir patiesa vajadzība, iesaisti visu ģimeni, un redzēsiet, cik ļoti varat kādu iepriecināt Ziemassvētkos.

4. PĀRSTEIDZ TUVĀKOS AR KALPOŠANU

Mazgājot mācekļu kājas, Jēzus mācīja, lai kalpojam viens otram. Viņš arī mācīja, ka svētīgāk ir dot nekā ņemt. Ja saviem ģimenes locekļiem pasniegsi negaidītu laipnības dāvanu, tu demonstrēsi mīlestību un kalpošanu, kas līdzināsies Kristus paraugam. Nepārcenties, iespējams, vari pakasīt muguru savam dzīves draugam, uzdāvināt naudu savam brālim, vai iztīrīt māmiņas skapi. Padari to personīgu un nozīmīgu, un vēro, kā svētības pavairojas.

5. UZAICINI SAVUS MĪĻOS UZ SVĒTKU DIEVKALPOJUMU

Ziemassvētkos ierasti cenšamies būt kopā ar saviem tuvākajiem. Satiekaties un dodaties uz svētku dievkalpojumu! Ja šajos Ziemassvētkos būsi viens, uzaicini draugus vai kaimiņus pievienoties tev. Uzaicini uz Ziemassvētku dievkalpojumu mūsu draudzē!

6. NOSŪTI VĒSTULI AR GARĪGU VĒSTĪJUMU

Tas ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā dalīties ar savu ticību Ziemassvētku laikā. Ja tu jau esi nopircis kartīti ar ziemeļbriežiem un Ziemassvētku vecīti, nebēdā, arī uz tām var uzrakstīt kādu Rakstu vietu un personīgu vēsti.

7. IZSPĒLĒ STĀSTU PAR JĒZUS DZIMŠANU

Atļauj bērniem vai draugiem to piedzīvot! Izlasiet stāstu, tad iekārtojat māju un iejūtaties tēlos. Bērni to atcerēsies vēl ilgi!