2015_geto_muzejs_1

Visu jūnija mēnesi draudzē notika akcija ar iespēju ziedot holokausta memoriāla izveidei Rīgas Geto muzejā. Šī akcija noslēdzās ar draudzes delegācijas viesošanos Rīgas Geto muzejā un saziedotās naudas nodošanu rabīnam M.Barkānam. Ar lielu prieku varam paziņot, ka draudze kopīgiem spēkiem saziedoja 4134,76 EUR. Draudzes ziedojums ir kā lieliska dāvana tieši pirms 4.jūlija, kas ir Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas diena.

2015_geto_muzejs_2
Pavasarī Geto muzeja holokausta memoriālā tika uzstādīta Edgara Kovjatkovska skulptūra „Cerību koks”, uz kuru lapām rakstīti ebreju glābēju vārdi. Bet draudzes saziedotā nauda tiks ieguldīta, lai iegādātos vienu no „lopu vagoniem”, ar kuriem tūkstošiem ebrejus transportēja uz nāves nometnēm.

2015_geto_muzejs_3
Draudzes delegācijas viesošanās laikā pats rabīns novadīja ekskursiju pa Geto muzeju, iepazīstinot ar Ebreju tautas sāpīgo un sarežģīto vēsturi holokausta laikā. Daudzi no jauna ieraudzīja, cik patiesi lielos apmēros notika Ebreju iznīcināšana arī mūsu Latvijā.

2015_geto_muzejs_4
Pateicamies visiem, kas pielika savu sirdi un ziedojumu projekta realizācijai! Mūsu zemē ir notikuši “varoņdarbi”, kas joprojām sāp un dara kaunu. Lai neatkārtotu iepriekšējās kļūdas, ir svarīgi tās atcerēties. Ticam, ka draudzes ziedojums būs par svētību mūsu pilsētai un Latvijai!