PV_2015_089

Stephen Andrew Baldwin

Aktieris Stefans Endrjū Boldvins dzimis 1966.gadā ir arī producents, režisors un tekstu autors. Viņš piedzima ģimenē kā jaunākais no četriem brāļiem. Visi četri brāļi ir ļoti talantīgi un veiksmīgi aktieri Holivudā. Ar Boldvinu ģimenē mantoto ārieni, spēcīgo vokālu un plašo aktiermeistarības gammu, Stefans ātri ieguva  ’’siltu’’ vietiņu Ņujorkas aktieru sabiedrībā.

’’Es teiktu, ka man dzīvē pietrūka apmierinājuma un piepildījuma. Viens no manas dzīves galvenajiem mērķiem bija naudas pelnīšana. Biju piepildīts ar domām un rūpēm tikai par sevi, savu labklājību, vēlmēm un sapņiem. Vienkārši dzīvoju, lai nodrošinātu karjeru un uzturētu sevi formā. Pienāca laiks, kad varēju atļauties sev visu, ko vien vēlējos, taču aizvien vairāk sajutu dvēselē tukšumu. Nebija īsta piepildījuma. Es biju neizpratnē. It kā man bija viss – skaista sieva, laba karjera, nauda, bet kāpēc es nebiju laimīgs?

Tagad, raugoties pagātnē, redzu, ka Dievam manai dzīvei bija plāns, līdz pat smalkākajām detaļām. Laikā, kad biju atkarīgs no narkotikām, šāds dzīvesveids man likās atbilstošs un normāls. Spēku to pārtraukt es atradu tad, kad mana veselība bija tuvu katastrofai, un es satiku savu nākamo sievu, kura man lika izvēlēties starp viņu un manu atkarību. Šis notikums bija tikai viens no Dieva pieturas punktiem, kas palīdzēja virzīties tālāk, lai šodien es varētu būt tur, kur esmu un kāds es esmu.

Pirms 17 gadiem, kad ar sievu dzīvojām Arizonā, es pavadīju garas stundas filmēšanas laukumā un nespēju palīdzēt sievai ar mazajām meitiņām tik daudz, cik vajadzēja, tāpēc  nolēmām meklēt cilvēku, kurš palīdzētu mājas darbos. Palīdze, kuru pieņēmām, bija jau nostrādājusi pāris nedēļas, kad sieva ievēroja, ka viņa visu laiku dzied. Kādu dienu viņa piegāja pie mūsu palīdzes un teica: ’’Esmu ievērojusi, ka tu strādājot vienmēr dziedi. Man  interesē, kāpēc tu visu laiku dziedi par Jēzu? Vai tu nezini nevienu citu dziesmu?’’ Sievietes reakcija bija pārsteidzoša. Viņa sāka smieties, paskatījās manai sievai acīs un teica: ’’Es smejos, jo jūs domājat, ka esmu šeit tikai tāpēc, lai tīrītu jūsu māju, taču īstais iemesls, kāpēc es esmu šeit, ir tas, ka nākotnē jūs abi ar vīru būsit patiesi kristieši un jums pat būs sava kalpošana.’’

Kad sieva vakarā izstāstīja par notikušo, es  smīnot teicu: ’’Tiešām?’’ Tajā laikā mana karjera bija pašā virsotnē, es pelnīju vairāk kā jebkad biju varējis, tāpēc dzirdot šo absurdo domu, tā likās neticami smieklīga un es prātā jau zvanīju palīdzības dienestiem. Kā vēlāk izrādījās, šis bija manas jaunās dzīves sākums.

Mūsu mājkalpotāja bija kā gaisma mūsu  mājās. Viņa vienmēr runāja par Jēzu. Un reiz mana sieva izteicās, ka arī viņa grib iepazīt to Jēzu. Kas Viņš ir? Kaut šajā ziņā biju piesardzīgs, es tomēr ievēroju, ka pēc šī notikuma sievas dzīve tiešām mainījās un viņa atrisināja lietas, ar kurām nebija tikusi galā daudzus gadus.

Tad pienāca brīdis, kad arī es sapratu, es ticu tam, ka Dievs ir nācis, lai dotu man dzīvību. Es ticu, ka Jēzus ir pasaules Glābējs. Es sāku lūgt, lai Dievs man parāda, ko Viņa upuris nozīmē tieši man. Lai Dievs mani varētu uzrunāt, es pieņēmu lēmumu lasīt Bībeli. Sākot spert šos soļus pretim Dievam, viss dievišķais man kļuva reāls.

Šodien svarīgāk par visu man kļuvis – mīlēt Jēzu no visa spēka. Zinu, tas izklausās pārspīlēti, bet tā ir patiesība. Manas dzīves pamats ir  – lai Dieva dzīvība būtu manī, un es gribu, lai Viņš caur mani var darīt to, ko Viņš vēlas. Manai dzīvei tagad ir mērķis – būt sadraudzībā ar Viņu un mīlēt tik ļoti cilvēkus, lai parādītu viņiem ceļu pie Dieva caur Jēzu.

Vēl aizvien es esmu tālu no tā, lai būtu pilnīgs, taču es noteikti esmu daudz labāks vīrs un tēvs, daudz devīgāks cilvēks. Man ir ko dot, jo man ir no kā ņemt.  Šodien es esmu tāds cilvēks, kāds es nevarēju kļūt bez Dieva. Es nespēju kļūt par to vīrieti, kāds es vēlējos būt, kamēr nebiju atdevis savu dzīvi Viņam.’’