26. novembrī Latvijas kristīgo konfesiju līderi, kristieši un katrs labas gribas cilvēks tikās pie Brīvības pieminekļa, lai paustu savu atbalstu Izraēlai, vienojoties lūgšanā zem vārdiem:

Mēs esam par Izraēlu.
Mēs esam pret antisemītismu.
Mēs esam par ķīlnieku atbrīvošanu.

Mūsu sirdīs ir dedzīga lūgšana pēc dievišķas iejaukšanās un spēka Izraēlas aizstāvjiem, stājoties pretī “Hamās” teroristiem. Lūdzam spēku un gudrību ķīlnieku atbrīvotājiem un visiem labas gribas cilvēkiem, kuri ciena Dieva dāvāto dzīvību un tiesības uz brīvību katram cilvēkam.

Mēs nosodām visas antisemītiskās izpausmes Eiropā un pasaulē.

Mūsu kristīgais mantojums mudina mūs strādāt, lai darītu pasauli draudzīgāku, veicinot taisnīgumu un žēlsirdību, lai miers pasaulē kļūtu par realitāti.

Lūdzam ar Psalma vārdiem:

“Kungs, mans Dievs, pie Tevis es tveros! Izglāb mani no maniem vajātājiem un palīdzi man, ka viņi nesaplosa mani kā lauva, tādēļ ka es esmu bez palīga!” Psalms 7:2-3

Lūdzam Jeruzālemei mieru:

“Nesiet Jeruzālemei miera sveicienu! Lai tiem labi klājas, kas tevi mīl!” Psalms 122:6

Klātesošos uzrunāja: Izraēlas vēstniece Latvijā Šārona Rapaporta-Palgi, Rabīns Menahems Barkahans, Romas katoļu baznīcas bīskaps Andris Kravalis, Rīgas Vecās Svētās Ģertrūdes draudzes LELB mācītājs Krists Kalniņš, Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Kaspars Šterns, Vasarsvētku draudzes “Labā Vēsts” mācītājs Andrejs Čebotarevs, Eiropas koalīcijas par Izraēlu pārstāve Rebeka Goba, Latvijas Vasarsvētku draudžu apvienības bīskaps Modris Ozolinkevičs, Latvijas Vasarsvētku draudžu centra bīskaps Nikolajs Gribs, kā arī atbalsta akcijas idejas autors un galvenais organizators kristiešu draudzes “Prieka Vēsts” vecākais mācītājs Vilnis Gleške.

Notikums tika atspoguļots arī medijos. Dažas no atsaucēm:

Foto: Cilvēki pie Brīvības pieminekļa vienojas lūgšanā Izraēlas atbalstam
Video: Kristīgās konfesijas kopīgi aizlūdz Izraēlas atbalstam

Noderīgi resursi:

7 iemesli, kāpēc mēs atbalstām Izraēlu
Seminārs par Izraēlu: Dieva tauta, Ebreji, Antisemītisms
“Stūrakmens” – Izraēls, jūdaisms & mesiānisms