Turpinot pagājušā gada tradīciju, šī gada 18. augustā draudze „Prieka Vēsts” Rīgas pilsētas svētku ietvaros Ziedoņdārzā organizēja pasākumu savai pilsētai -­ „Dāvana Rīgai”.

Iecere bija interesanta ­ izveidot Ziedoņdārza teritorijā savdabīgu Latvijas kartes atspoguļojumu, kur parka celiņu sistēmu ar „sauszemes un ūdens ceļiem” savienoja 8 Hanzas savienības viduslaiku pilsētas Latvijā. Katrā pilsētas teritorijā tika piedāvātas dažādas atrakcijas, kopumā ap 30. Ne velti, lai to noorganizētu, pasākumā iesaistījās vairāk kā 150 cilvēku no draudzes.
Aptaujātās ģimenes bija sajūsmā par pasākumu ­ ikvienam bija iespēja piedalīties dažnedažādās nodarbēs, kurās varēja izzināt ko jaunu par pilsētu vēsturi, kā arī piedalīties viduslaiku atrakcijās. Ziedoņdārza apmeklētāji tika aicināti apgūt kalēja prasmes, mezglu siešanu, vainagu pīšanu, kuģu būvēšanu, māla trauku veidošanu un daudz citu aizraujošu lietu. Īpašu interesi izraisīja smilšu kino, dodot bērniem iespēju izveidot neparastas smilšu gleznas.

“Ļoti pārdomāts un patīkams pasākums bērniem”, “Būtu gatavi visu dienu šeit pavadīt”, “Daudzveidīgs un izklaidēm bagāts”­ šie un citi glaimojoši epiteti tika veltīti draudzes organizētajam pasākumam.

Ziedondarzs

Arī uz mazās dārza skatuves gāja jautri – par to, lai nevienam nekļūtu garlaicīgi, rūpējās atraktīvie pasākuma vadītāji Dāvids un Sanita, kuri pasākuma viesus iepazīstināja ar daudzveidīgu muzikāli teatrālu programmu. Bija iespēja noskatīties krāsaino izrādi „Manfrēda piedzīvojums”, just līdzi aktīvajai grupai „1:16 Kliķe” un atbalstīt grupas „Vēstniecība” svaidīto repertuāru, kā arī uzmundrināt veiklos „Christlike” dejotājus, kas pārsteidza ar vērienīgu flash – mob deju un vismaz 70 dejotājiem.

Organizētie svētki sagādāja daudz patīkamu mirkļu un emociju visiem apmeklētājiem – gan lieliem, gan maziem!

Pasākuma viesi varēja ne tikai labi pavadīt laiku un izklaidēties, bet arī dažādos veidos dzirdēt svarīgāko vēsti savā dzīvē – par Gābēju un Kungu Jēzu Kristu. Mēs ticam, ka spējām aiznest

Dieva mīlestību taustāmā veidā – vārdos un darbos, ar pieskārienu un smaidu!

Paldies katram, kurš pielika roku šī projekta tapšanā un realizācijā!