2016_zvanins_skan

“Prieka Vēsts” jaunieši un jaunie pieaugušie Ziemassvētku laikā vienmēr ir centušies organizēt dažādas aktivitātes ar mērķi iepriecināt cilvēkus svētku laikā un runāt par šo svētku patieso nozīmi.

Šoreiz jauniešiem radās ideja uzcelt telti pašā Rīgas centrā, kur cilvēki varētu nākt sasildīties, baudīt jauku atmosfēru, tikt pie kāda Ziemassvētku garduma un nodoties sirsnīgām sarunām. Par labāko vietu tika izraudzīta Bastejkalna pakāje pie Mīlestības tiltiņa. Tika iegūtas visas nepieciešamās atļaujas un saskaņojumi un ideja varēja tikt realizēta.

2016_zvanins_skan_2

Misija norisinājās divas dienas – 3 stundas gan piektdienā, gan sestdienā. Kad uzcēlām telti, paši bijām pārsteigti, cik omulīgi un jauki tā izskatās. Misijas komandas meitenes bija sagatavojušas ārkārtīgi garšīgu Ziemassvētku dzērienu un izdekorējušas telti ar sveču gaismām, fonā skanēja akustiska mūzika… Bijām ļoti priecīgi, kad cilvēki paši sāka nākt uz telti un jautāt: “Kam par godu viss šis pasākums? Kādēļ tas viss ir bez maksas? Kas jūs motivē doties ielās tik drēgnā laikā?” Šādi un tamlīdzīgi jautājumi bija kā atslēga, lai uzsāktu sarunas par pašu svarīgāko – Kristu, mūsu Glābēju.

Abās misijas dienās par muzikālo pavadījumu “Zvaniņš Skan” teltī rūpējās brāļi Gobas un Reinis Līcis, kuri, spītējot aukstumam un sasalušajiem pirkstiem, ne mirkli nepārstāja spēlēt mūziku, kas iepriecināja un sasildīja sanākušo sirdis. Misijas otrās dienas īpašais pārsteigums bija vokālais ansamblis, kurš ar akustisko dziedājumu radīja patīkamu svētku noskaņu un sajūsmināja cilvēkus.

2016_zvanins_skan_3

Misijas laikā ar cilvēkiem runājām par Kristus dzimšanu un tās nozīmi ikvienam cilvēkam, liecinājām par to, ko Dievs darījis mūsu dzīvēs, kā arī lūdzām par cilvēkiem un viņu vajadzībām. Misijas laikā kāds puisis no Malaizijas saņēma tūlītēju dziedināšanu no sāpēm kājā. Kā vēlāk viņš pats atzina, tad sāpes kājā viņš bija jutis trīs mēnešus. Slava Jēzum!

Mēs esam patiesi priecīgi, ka atsaucāmies šai, ticam, Dieva ieliktajai idejai būvēt misijas telti pilsētas centrā. Atšķirībā no citām evaņģelizācijas reizēm, cilvēki paši nāca pie mums, un patīkamā atmosfēra atraisīja sarunas, kurās varējām viņiem liecināt par Kristu. Atskatoties un pārdomājot notikušo, secinām, ka tas bija tā vērts – iegūt visu iesaistīto dienestu atļaujas, gan finansiāli, gan radoši ieguldīties atmosfēras radīšanā teltī, veltīt savu brīvo laiku, turēties pretī aukstumam, jo Dievs šajās dienās reāli darbojās gan pie mūsu, gan teltī sanākušo cilvēku sirdīm.

PVJ Misijas komanda